Roxorloops Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Ja do jazdy nocą po mieście używam czegoś takiego, jest w 100% wystarczające żeby przejechać przez nawet najciemniejsze zakamarki. Wybrałem ją ze względu na wymienne standardowe ogniwo. Bo w moim przypadku wszystkie lampki z wbudowanym akumulatorem po 2-3 sezonach były rozładowane po godzinie jazdy. W tym przypadku wymienię ogniwo za parę złotych a nie całą lampkę za 150zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Mogę Ci polecić taki zestaw Cateye : https://allegro.pl/oferta/zestaw-lampek-cateye-hl-el135n-tl-ld135-r-omni-3-7677270878 . Do tego mocowanie na bagażnik : https://www.szumgum.com/uchwyt-do-lamp-cateye-na-bagaznik.html (jest kilka jego wersji, trzeba dobrać takie pasujące do rozstawu śrub bagażnika) . Mam zamontowaną z tyłu do bagażnika Cateye Omni 5 (trochę mocniejsza od tej w zestawie). Sprawuje się bardzo dobrze, na deszczu też, czego nie można powiedzieć o tanich lampkach marketowych. Przedniej akurat takiej nie miałem od Cateye, miałem podobną i też był to produkt wysokiej jakości, przemyślany, z dobrym mocowaniem do kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynameismud Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Dzięki! To jest 18650? Czyli trzeba dorzucić koszt ogniwa i ładowarki? Na jak długo wystarcza Ci bateria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygr Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) Szukam latarki w okolicach 400 lumenów z wymiennym akumulatorem. Ważna jest możliwość regulacji mocy. Co warto wybrać w budżecie ~100zł na latarkę(do akumulatorów mogę coś dorzucić)? Mam imax b6 więc problem ładowarki odpada. Myślałem o convoy s2+ ale mam już jedna latarkę z programowaniem - nie chce mi sie w to bawić. Dodatkowo na allegro jest kilka wersji, opisanych inaczej niż w poradnikach - rwż nie chce mi się zastanawiać czy dioda jest szeroka czy wąska itp. Dodatkowo mam inną latarkę 1000lm, ale nie na rower wystarczy mi coś słabszego. Edytowane 7 Marca 2019 przez Tygr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 5 godzin temu, mynameismud napisał: Dzięki! To jest 18650? Czyli trzeba dorzucić koszt ogniwa i ładowarki? Na jak długo wystarcza Ci bateria? Ta firma ma różne wersje lampek zasilanych wymiennymi ogniwami, ja mam tą najmniejszą. Ogniwo jest w zestawie a ładowanie jest zrealizowane poprzez USB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Ktoś ma i może coś o nich powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Ja mam poprzedni model i fajnie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 17 Marca 2019 Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 W dniu 7.03.2019 o 14:11, Donayo napisał: Ktoś ma i może coś o nich powiedzieć? Nie ma szału, ale nie ma też tragedii - moim zdaniem takie minimum. Przód typowo rowerowy rozkład światła - nie oślepia kierowców, wyraźne odcięcie, mogłoby być jednak szerzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihau000 Napisano 17 Marca 2019 Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Również mam poprzedni zestaw, bez czujnika na baterie za 30zł. I jak za taką cenę to świeci bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 17 Marca 2019 Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 @Yacko Na jakieś foto można liczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 1 godzinę temu, Dziubek napisał: @Yacko Na jakieś foto można liczyć ? Postaram się wkrótce zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 20 Marca 2019 Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) Zdjęcie na dole to obecna lampka z Lidla a u góry to wersja na baterie(wkrótce będzie dostępna). Tylko obecna ma inny uchwyt niż poprzedniczki i tylnia lampka też na aku. Ogólnie lepiej świeci. Edytowane 20 Marca 2019 przez dziksoltys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carrion Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Czołem! Ale dziś glebę zaliczyłem! Las się chyba na mnie wkurzył, bo na jednym z moich ulubionych zjazdów wykosił mnie jak dzieciaka i mógłbym przysiąc, że gdy zwijałem się z bólu na ziemi, to słyszałem jego szyderczy śmiech, mówię Wam! No i okazało się, że oba uchwyty przeszły do historii... Mogę w związku z tym prosić o polecenie jakichś uchwytów do s2+, z których jesteście zadowoleni? Na allegro jest tego zatrzęsienie i sam już nie wiem, czy brać te za 2 zł czy jednak położyć ciut więcej na tę sprawę banknotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Ile osób się wypowie, tyle możesz mieć polecanych uchwytów Kup te z których byłeś zadowolony. Będzie chyba najlepiej. Ja od siebie polecam klasykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 22 Marca 2019 Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 https://www.militaria.pl/olight/montaz_rowerowy_olight_ufbm_p93892.xml?gclid=Cj0KCQjwj9LkBRDnARIsAGQ-hUeUio60teaEHnXzZWSgsDlv8jN5WpIv0OW-C4r2h6QrMTWYYzz0gkcaAlGKEALw_wcB Ja jestem zadowolony z Olight. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carrion Napisano 22 Marca 2019 Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Dzięki. Zamówiłem te z Olight. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Zastanawiam się nad przednią lampką Cateye HL-EL135N. Jest na baterie, dla mnie plus. Czy w podobnej kwocie kupię coś lepszego? Na ogół nie jeżdżę po nocach, ale czasami zdarza się, że wracam do domu gdy jest już całkiem ciemno. Czy ta lampka oświetli trasę na tyle, że zobaczę np. dziurę w drodze lub inne przeszkody? Czy nadaje się tylko do informowania mojej obecności na drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Szału przy tej ilości światła nie ma, ale coś tam się zobaczy https://youtu.be/uV5DzoJ_dso?t=351 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Tutaj z kolei lampka nic nie oświetla. Być może kamera nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Nagrywanie w nocy to bardzo ciężka sprawa. Obiektyw musi być jasny, a aparat mieć wysokie ISO bez szumów. Oczywiście inne parametry też się liczą. Sam robię nagrywki po nocach i znam doskonale te bolączki. Patrząc na ilość lumenów to lampka raczej na spokojne jazdy po nocach. Pagao 300 który ma ~ 150 lm. daje radę w nocy, ale jazda nie należy do komfortowych (przynajmniej dla mnie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 13 godzin temu, Dziubek napisał: Patrząc na ilość lumenów to lampka raczej na spokojne jazdy po nocach. To do mojej turystycznej jazdy powinno być ok. Poprzeglądam jeszcze trochę ofert, poczytam i coś kupię. A na razie będę śmigał ze swoimi Sigma Micro i Cateye Omni 3 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Nie ma sprawy. Jak znajdziesz chwilę to poczytaj wątek. Kilka lampek się tutaj przerobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Trochę poczytałem i w tej chwili myślę, że sensowniej będzie zamówić Convoy S2+ z Ali. Cena niewiele wyższa a lampka lepsza i do moich zastosowań aż nadto. Tylko jeszcze nie wiem jaką najlepszą konfigurację wybrać na rower. Np czy 1400mA czy może 2100? Światło zimne, ciepłe czy jakieś pośrednie. Dodatkowo kolimator czy się obejdzie. Czytam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 U mnie na blogu masz trochę info na temat s2+ Jak bierzesz z Biscotti, to weź 2.8 A. Tam jest multum trybów pośrednich, więc mocy w zapasie będzie. Barwa to rzecz gustu, ile osób tyle będzie zdań. Kolimator możesz dokupić, podmiana jest bajecznie prosta, też masz o tym na mojej stronie. Przy zamawianiu z Ali pamiętaj o rabacie 15%, nawet nie będę Ci mówił gdzie go szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Kupno jednej lampki a jakie czasochłonne :)) https://m.aliexpress.com/item/1614309086.html Myślę że stanie na tej lampce. T6-4C i 7135*6. Są tam dwie grupy podstawowe i kilka dodatkowych. Nie wiem czy do tych 2 grup mogę sobie dobrać jeszcze jedną czy zamiast którejś? Czym różni się optyka 20x60 od 30x60? Czy zmiana na któryś kolimator może wiązać się z pogorszeniem szczelności latarki? I na koniec czy warto brać wersję 1400mA? Słabsze światełko/dłuższy czas działania? To chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi