Skocz do zawartości

[Lampka] Co kupisz jak masz 50 a co jeśli masz 150zł

PoleK

Rekomendowane odpowiedzi

Deemount. Kolejny klon do kolekcji tej lampki: Rockbross\Kingseven\Offbondage\Specter\Deemount i pewnie jeszcze kilka się znajdzie się znajdzie.

Co do uchwytu, jest nawet w tytule że jest do Rockbrossa a klienci mają zdjęcie z Offbondage.

Śruba faktycznie wygodniejsza niż te typowe w zestawach do mocowań gopro, szczególnie na jakimś chłodzie czy mrozie.

Edytowane przez bastard83

• Mod Team

Nieco przypadkowo stałem się posiadaczem dwóch kolejnych lampek - spokojnie, nie ukradłem :no:, po prostu oglądałem jakieś pozycyjne Kellys'a za 2 dychy, i ktoś w recenzji wspomniał, że kupił w Action mniejsze i tak samo świecące Walfort, więc wpisałem, a potem kupiłem coś lepszego z odcięciem (64 zł za zestaw). Główne obawy mam co do uchwytu, który jest gumowy (to akurat OK), ale z sankami z tworzywa - nie wiem, czy to wytrzyma w terenie (ogólnie lampka o innym przeznaczeniu - raczej do cywilizacji niż do lasu, gdzie odpalę drugą, ale przecież nie będę ściągał za każdym razem)...

Następnie w ciągu niecałej doby, znów wpadła mi w oko lampka, tym razem Rawlink (lekkie zdziwienie, że z Danii), którą kupiłem za mniej niż pół ceny (5 dych za nową w uszkodzonym - według opisu - opakowaniu). Kiedyś czaiłem się na Meridę Pro 1000, i tak mi się przypomniało ;) Lampka jest najdłuższa z powiedzmy 3 moich dużych (dwie niżej).

Może nawet niedługo przetestuję, choć Lezyne Power Pro 115 leży od lutego nigdy nie użyta na zewnątrz... :icon_wink:

Przy okazji - dziwne wydaje mi się to, że Lezyne 1300 XXL nieużywana od poprzedniej zimy nadal świeci, a Power Pro się rozładowała... Mam obawy czy akumulator jest "świeży" - lampka kupiona jako nowa. Ktoś coś ? 

Screenshot_20241214-014937.png

Screenshot_20241214-015242.png

PS  aktualny stan posiadania : 6 przednich, 4 tylne (jedna znaleziona) - ogólnie koncepcja 2 przednie na rower :icon_cool:

W dniu 13.12.2024 o 11:14, Eathan napisał:

Został tylko dzwonek w gravelu i na to nie mam chwilowo pomysłu ;) 

Masz zatrzaski? No to wypinasz się i wpinasz kilkukrotnie.
Masz głośną piastę? To sprawa sama załatwiona.

;)

Prawnie nie jest wymagany dzwonek, tylko urządzenie wydające nieprzeraźliwy dźwięk.

• +1 pomógł 1

Cytat

nieprzeraźliwy dźwięk.

Czyli jednak głośna piasta odpada, ludzie są często przerażeni jak ich mijam 😅

A wracając do tematu wątku, szukam lampki przedniej w kwocie do 200zł. Dostępnej na naszym alledrogo, bo chciałbym szybkiej dostawy i łatwego zwrotu w razie "W".
Kupiłem już nawet Fenix'a BC21R i byłby to bardzo fajny wybór, ale lampka wyraźnie migotała po uruchomieniu na jakimkolwiek innym trybie niż turbo.

Wymagania - fajnie byłoby, żeby miała ładowanie w czasie świecenia i była na wymienne ogniwa, takie użyteczne 400-700 lumen wystarczy, jeśli poświeci tak kilka godzin.
Łatwe/uniwersalne wypinanie będzie plusem.