Skocz do zawartości

[Lampka] Co kupisz jak masz 50 a co jeśli masz 150zł

PoleK

Rekomendowane odpowiedzi

Ad. King Kong X7MAX (ten z wymiennymi aku) - próbowaliście parować pilota bezprzewodowego z lampką? Wg. instrukcji, należy przytrzymać przycisk on/off na host (lampka?) przez 5 sekund, aż przycisk lampki zacznie migać na żółto, później wcisnąć na pilocie bezprzewodowym przycisk ON. Tymczasem u mnie lampka po przyciśnięciu przycisku ON/OFF przechodzi w tryb migania, a przycisk nadal świeci na zielono.

Kojarzę z sieci, gdy nie miałem problemu, że problem był podnoszony i pewnie rozwiązany, ale za nic nie mogę teraz odnaleźć rozwiązania.

Pomożecie?

Macie może coś podobnego do OFFBONDAGE HD3/HR3-1000 ale z uchwytem, który można łatwo przekładać między rowerami? Jakiś klips, motylek itp. Te Offbondage fajne, ale uchwyt przykręcany - to mnie nie urządza, bo taki sam mam do Convoya, a chcę mieć możliwość szybkiego przekładania latarki między rowerami.

Do Offbondage nie widziałem, a gdybym chciał za radą @zekker kupić uchwyty na Convoya do pozostałych rowerów, to musiałbym na kierownicach wozić takie coś: Uchwyt-do-montazu-lampy-mocowanie-lampki-uniwersalne-oswietlenia-regulowany-Kod-producenta-Uchwyt-rowerowy-do-lampki.jpg.8908a08bd0ecf3b02d8eae59483e637c.jpg

Mam obecnie podobny uchwyt i średnio mi się ten pomysł podoba. ;) Dlatego wolałbym mieć lampkę z jakimś sprytnym, szybkim mocowaniem.

W dniu 9.12.2024 o 19:39, xnx3000 napisał:

Ad. King Kong X7MAX (ten z wymiennymi aku) - próbowaliście parować pilota bezprzewodowego z lampką? Wg. instrukcji, należy przytrzymać przycisk on/off na host (lampka?) przez 5 sekund, aż przycisk lampki zacznie migać na żółto, później wcisnąć na pilocie bezprzewodowym przycisk ON. Tymczasem u mnie lampka po przyciśnięciu przycisku ON/OFF przechodzi w tryb migania, a przycisk nadal świeci na zielono.

Kojarzę z sieci, gdy nie miałem problemu, że problem był podnoszony i pewnie rozwiązany, ale za nic nie mogę teraz odnaleźć rozwiązania.

Pomożecie?

Nie mam tej lampki ani podobnej, ale z opisu wnioskuję, że miganie możesz włączać przytrzymując przycisk na lampce, gdy ta już jest włączona. Podejrzewam, że początek cyklu parowania to jest przy wyłączonej lampce - w takim stanie przytrzymujesz włącznik przez kilka sekund...

@cervandes

Podejrzewam, że początek cyklu parowania to jest przy wyłączonej lampce - w takim stanie przytrzymujesz włącznik przez kilka sekund...

tak jest wg. instrukcji, ale efekt jest taki, że lampka i tak przechodzi po 5 sekundach w tryb migania z zielonym podświetleniem diody. gdzieś czytam wiele skarg w necie na to parowanie, ale nie pamiętam gdzie, stąd to pytanie :(

nie ma znaczenia, czy lampka wyłączona/włączona.

23 godziny temu, bastard83 napisał:

Ale takie uchwyty chyba nie są dostępne osobno

23 godziny temu, TheJW napisał:

Do Offbondage nie widziałem

Coś raczej jest, np. https://allegro.pl/oferta/mocowanie-uchwyt-na-lampke-offbondage-1000-na-kierownice-15927862083

Na Ali pewnie większy wybór.

23 godziny temu, TheJW napisał:

Nie, bo nie chcę stale wozić uchwytów na kierownicach wszystkich rowerów.

No to musisz się liczyć z zabawą w przekładanie uchwytów ;)

@TheJW może to https://pl.aliexpress.com/item/1005006514131863.html?gatewayAdapt=glo2pol Lampka ma mocowanie w standardzie Garmina. W zestawie jest taki zaczep:

image.jpeg.d88742cdb1c16e603d245cde9f65c8a4.jpeg

Można to łatwo przepinać. Poza tym lampka ma uchwyt garminowski. Można ją zawsze podpiąć w dowolny zaczep licznika. U siebie rozwiązałem to nieco inaczej. Mam uchwyty Garmina pod licznik. Pod uchwytami mam taki adapter. Generalnie te nowe uchwyty Garmina mają od spodu normlane wkręcane złącze. 

image.jpeg.cebb05536e865a3b2987adfcb92df487.jpeg

Natomiast od strony lampki jest coś takiego:

image.thumb.jpeg.e04bd34e91ce7ae555d6670ec646440b.jpeg

Jeżeli masz Offbondage  to tam jest zaczep GoPro więc ten u Ciebie wystarczy tylko ten 1 adapter do zaczepu licznika. Masz pełen minimalizm i wygodę. U mnie dodatkowo zamiennie z tą lampą geoid używam Bontragera ION RT z adapterem gopro. Więc pod jeden zaczep podpinam dwa rodzaje lampek. 

• +1 pomógł 1

Aleś Ty mi @Eathan pomysł podsunął tym zaczepem pod GoPro! Offbondage z tym mocowaniem rozwiązuje kwestię montażu we wszystkich rowerach, bo:
- kiedyś kupiłem zestaw akcesoriów do kamery i jest tam taki uchwyt:
UCHWYT-360-ROWEROWY-NA-KIEROWNICE-DO-GOPRO-7-8-9.jpg.e91a60a419504ab3268d04b86261cb17.jpg
więc łatwo i szybko przełożę całość między rowerami.

- w szosie mam aluminiowy uchwyt licznika przed kierownicą z mocowaniem "kamerkowym" pod spodem, tam będę mógł przymocować lampkę bezpośrednio

Dzięki! :D

A nie ma za co. @TheJW dla mnie to prawdziwy game changer. Z racji małej kierownicy i braku miejsca kiedyś zrobiłem mały doktorat. Został tylko dzwonek w gravelu i na to nie mam chwilowo pomysłu ;) 

1 minutę temu, bastard83 napisał:

Ale które Offbondage?? 

Na przykład to ma zaczep gopro https://pl.aliexpress.com/item/1005006840312218.html?gatewayAdapt=glo2pol

Jest też wersja z zaczepem garminowym. Jednak ja wybrałem GeoID bo tam masz odwracaną optykę i można lampkę wieszać na dole albo na górze kierownicy z zachowaniem odcięcia. 

Tak, po napisaniu posta też zwróciłem na to uwagę i już miałem pisać, że jednak f**kup, gdy przyszedł mi do głowy kolejny pomysł. :)
Z uchwytem na licznik dostałem (albo domówiłem dodatkowo, nie pamiętam) mocowanie do latarki, o takie:

obraz.png.9865fcc2f4768a2bfb530f7ff36fbcc1.png
I tak sobie pomyślałem, że przecież nie muszę tego montować jak "przykazano"

obraz.thumb.png.5ac829fa74a7afb5c3c281eddd9b6747.png

tylko obrócić, przyczepić gumką do mostka i do tego przykręcić latarkę.

Wizualizacja w Paint'cie.😂
obraz.png.10d9c961af86c6dd9cd36347b93ce21b.png

Szkoda, że nie można dokupić po prostu dodatkowych uchwytów do tej lampki, bo są akurat na tyle małe, że mogłyby jeździć na stałe na kierownicach. 😕

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 1

W nocy i tak już nie jeżdżę po gęstych lasach itd., za dużo się już na ortopedii wyleżałem. :D Po zmianie czasu, gdy wszystkie jazdy w tygodniu są już po ciemku, jeżdżę raczej szerszymi leśnymi ścieżkami, jakimiś szutrami itd., a wyżywam się weekendami za dnia. ;)

Wiem, że to nie trzyma bardzo mocno i sztywno, ale gumek montażowych mam od groma, wszelakiej maści, rozmiarów, grubości, więc dopasuję takie, które będą najlepiej trzymać.

Dobra, zamawiam te lampki Offbondage i będę rzeźbił jak przyjdą.

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 1

50 minut temu, TheJW napisał:

Tak, po napisaniu posta też zwróciłem na to uwagę i już miałem pisać, że jednak f**kup, gdy przyszedł mi do głowy kolejny pomysł. :)
Z uchwytem na licznik dostałem (albo domówiłem dodatkowo, nie pamiętam) mocowanie do latarki, o takie:

obraz.png.9865fcc2f4768a2bfb530f7ff36fbcc1.png
I tak sobie pomyślałem, że przecież nie muszę tego montować jak "przykazano"

obraz.thumb.png.5ac829fa74a7afb5c3c281eddd9b6747.png

tylko obrócić, przyczepić gumką do mostka i do tego przykręcić latarkę.

Wizualizacja w Paint'cie.😂
obraz.png.10d9c961af86c6dd9cd36347b93ce21b.png

Szkoda, że nie można dokupić po prostu dodatkowych uchwytów do tej lampki, bo są akurat na tyle małe, że mogłyby jeździć na stałe na kierownicach. 😕

Tylko czy do tego da się lampkę zamocować na uchwyt garmina?? Brakuje tego jednego wichajstra z nakrętką. Powinno być 2-3 a nie 2-2.

Edytowane przez bastard83
  • Smutny 1

@bastard83 masz oczywiście rację, w tym przypływie geniuszu jakoś mi to umknęło... ;)

Ale znalazłem uchwyty, coś tam jednak jest:
https://www.aliexpress.com/item/1005005325614783.html

Niby Offbondage 1000 nie jest wymienione na liście pasujących, dlatego nie było tak łatwo znaleźć, ale są inne - identyczne pod względem budowy - jak Deemount EOS520.

• +1 pomógł 2