smw44199 Napisano 7 Grudnia Udostępnij Napisano 7 Grudnia Jak użytkownik zadowolony, to czego chcieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnx3000 Napisano 9 Grudnia Udostępnij Napisano 9 Grudnia Ad. King Kong X7MAX (ten z wymiennymi aku) - próbowaliście parować pilota bezprzewodowego z lampką? Wg. instrukcji, należy przytrzymać przycisk on/off na host (lampka?) przez 5 sekund, aż przycisk lampki zacznie migać na żółto, później wcisnąć na pilocie bezprzewodowym przycisk ON. Tymczasem u mnie lampka po przyciśnięciu przycisku ON/OFF przechodzi w tryb migania, a przycisk nadal świeci na zielono. Kojarzę z sieci, gdy nie miałem problemu, że problem był podnoszony i pewnie rozwiązany, ale za nic nie mogę teraz odnaleźć rozwiązania. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Grudnia Udostępnij Napisano 11 Grudnia Macie może coś podobnego do OFFBONDAGE HD3/HR3-1000 ale z uchwytem, który można łatwo przekładać między rowerami? Jakiś klips, motylek itp. Te Offbondage fajne, ale uchwyt przykręcany - to mnie nie urządza, bo taki sam mam do Convoya, a chcę mieć możliwość szybkiego przekładania latarki między rowerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano Czwartek o 08:42 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:42 Nie prościej dokupić drugi, trzeci, n-ty uchwyt, niż się bawić w przekładanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Czwartek o 09:04 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:04 Nie, bo nie chcę stale wozić uchwytów na kierownicach wszystkich rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano Czwartek o 09:05 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:05 Ale takie uchwyty chyba nie są dostępne osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Czwartek o 09:14 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:14 Do Offbondage nie widziałem, a gdybym chciał za radą @zekker kupić uchwyty na Convoya do pozostałych rowerów, to musiałbym na kierownicach wozić takie coś: Mam obecnie podobny uchwyt i średnio mi się ten pomysł podoba. Dlatego wolałbym mieć lampkę z jakimś sprytnym, szybkim mocowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano Czwartek o 09:27 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:27 @TheJW, pomijając, że szukasz nowej lampki to w temacie uchwytów do Convoya - są delikatniejsze: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano Czwartek o 10:32 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:32 W dniu 9.12.2024 o 19:39, xnx3000 napisał: Ad. King Kong X7MAX (ten z wymiennymi aku) - próbowaliście parować pilota bezprzewodowego z lampką? Wg. instrukcji, należy przytrzymać przycisk on/off na host (lampka?) przez 5 sekund, aż przycisk lampki zacznie migać na żółto, później wcisnąć na pilocie bezprzewodowym przycisk ON. Tymczasem u mnie lampka po przyciśnięciu przycisku ON/OFF przechodzi w tryb migania, a przycisk nadal świeci na zielono. Kojarzę z sieci, gdy nie miałem problemu, że problem był podnoszony i pewnie rozwiązany, ale za nic nie mogę teraz odnaleźć rozwiązania. Pomożecie? Nie mam tej lampki ani podobnej, ale z opisu wnioskuję, że miganie możesz włączać przytrzymując przycisk na lampce, gdy ta już jest włączona. Podejrzewam, że początek cyklu parowania to jest przy wyłączonej lampce - w takim stanie przytrzymujesz włącznik przez kilka sekund... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnx3000 Napisano Czwartek o 17:55 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:55 @cervandes > Podejrzewam, że początek cyklu parowania to jest przy wyłączonej lampce - w takim stanie przytrzymujesz włącznik przez kilka sekund... tak jest wg. instrukcji, ale efekt jest taki, że lampka i tak przechodzi po 5 sekundach w tryb migania z zielonym podświetleniem diody. gdzieś czytam wiele skarg w necie na to parowanie, ale nie pamiętam gdzie, stąd to pytanie nie ma znaczenia, czy lampka wyłączona/włączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano Piątek o 08:40 Udostępnij Napisano Piątek o 08:40 23 godziny temu, bastard83 napisał: Ale takie uchwyty chyba nie są dostępne osobno 23 godziny temu, TheJW napisał: Do Offbondage nie widziałem Coś raczej jest, np. https://allegro.pl/oferta/mocowanie-uchwyt-na-lampke-offbondage-1000-na-kierownice-15927862083 Na Ali pewnie większy wybór. 23 godziny temu, TheJW napisał: Nie, bo nie chcę stale wozić uchwytów na kierownicach wszystkich rowerów. No to musisz się liczyć z zabawą w przekładanie uchwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano Piątek o 09:44 Udostępnij Napisano Piątek o 09:44 @TheJW może to https://pl.aliexpress.com/item/1005006514131863.html?gatewayAdapt=glo2pol Lampka ma mocowanie w standardzie Garmina. W zestawie jest taki zaczep: Można to łatwo przepinać. Poza tym lampka ma uchwyt garminowski. Można ją zawsze podpiąć w dowolny zaczep licznika. U siebie rozwiązałem to nieco inaczej. Mam uchwyty Garmina pod licznik. Pod uchwytami mam taki adapter. Generalnie te nowe uchwyty Garmina mają od spodu normlane wkręcane złącze. Natomiast od strony lampki jest coś takiego: Jeżeli masz Offbondage to tam jest zaczep GoPro więc ten u Ciebie wystarczy tylko ten 1 adapter do zaczepu licznika. Masz pełen minimalizm i wygodę. U mnie dodatkowo zamiennie z tą lampą geoid używam Bontragera ION RT z adapterem gopro. Więc pod jeden zaczep podpinam dwa rodzaje lampek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 10:11 Udostępnij Napisano Piątek o 10:11 Aleś Ty mi @Eathan pomysł podsunął tym zaczepem pod GoPro! Offbondage z tym mocowaniem rozwiązuje kwestię montażu we wszystkich rowerach, bo: - kiedyś kupiłem zestaw akcesoriów do kamery i jest tam taki uchwyt: więc łatwo i szybko przełożę całość między rowerami. - w szosie mam aluminiowy uchwyt licznika przed kierownicą z mocowaniem "kamerkowym" pod spodem, tam będę mógł przymocować lampkę bezpośrednio Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano Piątek o 10:14 Udostępnij Napisano Piątek o 10:14 Ale które Offbondage?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano Piątek o 10:14 Udostępnij Napisano Piątek o 10:14 A nie ma za co. @TheJW dla mnie to prawdziwy game changer. Z racji małej kierownicy i braku miejsca kiedyś zrobiłem mały doktorat. Został tylko dzwonek w gravelu i na to nie mam chwilowo pomysłu 1 minutę temu, bastard83 napisał: Ale które Offbondage?? Na przykład to ma zaczep gopro https://pl.aliexpress.com/item/1005006840312218.html?gatewayAdapt=glo2pol Jest też wersja z zaczepem garminowym. Jednak ja wybrałem GeoID bo tam masz odwracaną optykę i można lampkę wieszać na dole albo na górze kierownicy z zachowaniem odcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 10:18 Udostępnij Napisano Piątek o 10:18 3 minuty temu, bastard83 napisał: Ale które Offbondage?? HD3-1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano Piątek o 10:50 Udostępnij Napisano Piątek o 10:50 Aha. Myślałem że to taki sam jak Kingseven L3-1000 czy Rockbross R3-1000. Chociaż znalazłem do nich inne mocowanie też. Swoją drogą te mocowanie jest na śrubki, może da się tam przykręcić mocowanie Garmina, ale nie można jej odwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 11:06 Udostępnij Napisano Piątek o 11:06 (edytowane) Tak, po napisaniu posta też zwróciłem na to uwagę i już miałem pisać, że jednak f**kup, gdy przyszedł mi do głowy kolejny pomysł. Z uchwytem na licznik dostałem (albo domówiłem dodatkowo, nie pamiętam) mocowanie do latarki, o takie: I tak sobie pomyślałem, że przecież nie muszę tego montować jak "przykazano" tylko obrócić, przyczepić gumką do mostka i do tego przykręcić latarkę. Wizualizacja w Paint'cie.😂 Szkoda, że nie można dokupić po prostu dodatkowych uchwytów do tej lampki, bo są akurat na tyle małe, że mogłyby jeździć na stałe na kierownicach. 😕 Edytowane Piątek o 11:09 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano Piątek o 11:12 Udostępnij Napisano Piątek o 11:12 Też mam takie w zestawie do uchwytu na Garmina. Na drogi myślę że spoko, ale w terenie może latać. Ta gumka nie ściąga zbyt mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano Piątek o 11:18 Udostępnij Napisano Piątek o 11:18 Daawało radę ma MTB z convoyem. Do czasu aż pękła gumka. Generalnie szybko sparciała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 11:21 Udostępnij Napisano Piątek o 11:21 (edytowane) W nocy i tak już nie jeżdżę po gęstych lasach itd., za dużo się już na ortopedii wyleżałem. Po zmianie czasu, gdy wszystkie jazdy w tygodniu są już po ciemku, jeżdżę raczej szerszymi leśnymi ścieżkami, jakimiś szutrami itd., a wyżywam się weekendami za dnia. Wiem, że to nie trzyma bardzo mocno i sztywno, ale gumek montażowych mam od groma, wszelakiej maści, rozmiarów, grubości, więc dopasuję takie, które będą najlepiej trzymać. Dobra, zamawiam te lampki Offbondage i będę rzeźbił jak przyjdą. Edytowane Piątek o 11:22 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano Piątek o 11:56 Udostępnij Napisano Piątek o 11:56 (edytowane) 50 minut temu, TheJW napisał: Tak, po napisaniu posta też zwróciłem na to uwagę i już miałem pisać, że jednak f**kup, gdy przyszedł mi do głowy kolejny pomysł. Z uchwytem na licznik dostałem (albo domówiłem dodatkowo, nie pamiętam) mocowanie do latarki, o takie: I tak sobie pomyślałem, że przecież nie muszę tego montować jak "przykazano" tylko obrócić, przyczepić gumką do mostka i do tego przykręcić latarkę. Wizualizacja w Paint'cie.😂 Szkoda, że nie można dokupić po prostu dodatkowych uchwytów do tej lampki, bo są akurat na tyle małe, że mogłyby jeździć na stałe na kierownicach. 😕 Tylko czy do tego da się lampkę zamocować na uchwyt garmina?? Brakuje tego jednego wichajstra z nakrętką. Powinno być 2-3 a nie 2-2. Edytowane Piątek o 11:57 przez bastard83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano Piątek o 12:31 Udostępnij Napisano Piątek o 12:31 https://pl.aliexpress.com/item/1005005581963259.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.16.21ef1c24pM4htd&gatewayAdapt=glo2pol Ja taki uchwyt kupiłem, pod inną lampkę (bydle KDLight BL70s). Też szybko się montuje, pewny chwyt i jest dość kompaktowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano Piątek o 12:59 Udostępnij Napisano Piątek o 12:59 Godzinę temu, bastard83 napisał: Tylko czy do tego da się lampkę zamocować na uchwyt garmina?? Brakuje tego jednego wichajstra z nakrętką. Powinno być 2-3 a nie 2-2. Chodziło mi oczywiście o gopro, nie o garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 13:26 Udostępnij Napisano Piątek o 13:26 @bastard83 masz oczywiście rację, w tym przypływie geniuszu jakoś mi to umknęło... Ale znalazłem uchwyty, coś tam jednak jest: https://www.aliexpress.com/item/1005005325614783.html Niby Offbondage 1000 nie jest wymienione na liście pasujących, dlatego nie było tak łatwo znaleźć, ale są inne - identyczne pod względem budowy - jak Deemount EOS520. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi