PLANETA Napisano Poniedziałek o 17:45 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:45 A taka miała by sens, czy coś mocniejszego brać ? https://allegro.pl/oferta/oswietlenie-rowerowe-specter-prolight2-1200lm-3-led-lampa-lampka-rowerowa-13930265177 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano Poniedziałek o 18:52 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:52 Kup kingseven/rockbross/onbondage a nawet Specter taką ma. Wg mnie to jedno i to samo. W trybie 300 lm świeci ok 10 godzin i można tak jeździć po drogach polnych i leśnych, ale nie jakieś poważne mtb. https://allegro.pl/oferta/swiatlo-rowerowe-offbondage-przednie-1000-lumenow-power-bank-4500mah-16435205142 Kup kingseven/rockbross/onbondage a nawet Specter taką ma. Wg mnie to jedno i to samo. W trybie 300 lm świeci ok 10 godzin i można tak jeździć po drogach polnych i leśnych, ale nie jakieś poważne mtb. https://allegro.pl/oferta/swiatlo-rowerowe-offbondage-przednie-1000-lumenow-power-bank-4500mah-16435205142 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Poniedziałek o 18:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:54 Daj spokój @bastard83, to troll albo przygłup, co kilka postów pisze to samo. Dostał już milion propozycji, ale dalej swoje... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLANETA Napisano Wtorek o 20:29 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:29 Witam ostatecznie dziś kupiłem w promocji taki zestaw myślę że będe zadowolony jak coś ok. Specter GENIUS 2000 lm POWER BANK +tył A i sorka wam za trucie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Wtorek o 20:49 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:49 Planeta zadowolona z zakupu, my - że nie będzie nam już truł. Tylko ci jadący z naprzeciwka niekoniecznie będą zadowoleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano Wtorek o 21:47 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:47 No lampka niby posiada światła mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano Wtorek o 22:18 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:18 Kompletnie nie rozumiem sensu kupowania lampek bez odcięcia. Były czasy kiedy takie lampki kosztowały fortunę i było ich mało. Teraz jest duży wybór za stosunkowo niewielkie pieniądze. Po co się wzajemnie oślepiać i wkurzać ? Czy naprawdę wszystko trzeba regulować ustawą ? No bo skoro nie ma takiej normy jak STVZO to wypalamy oczy bo nam wolno ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano Wtorek o 22:45 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:45 (edytowane) Pytałem niedawno o Ray 2600B, nie ma typowego odcięcia, światło w trybie mijania wygląda tak: I dlugie: Edytowane Wtorek o 22:46 przez chopmaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano wczoraj o 01:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 01:20 Najlepiej pójść na nieoświetlony teren, ustawić rower, odejść na 30-40 metrów i samemu zobaczyć jak się czuje ktoś z naprzeciwka. Lampki bez odcięcia były dobre kilkanaście lat temu jak miały po 50-100 lumenów i świeciły na kilka metrów przed rowerem. Te wszystkie wynalazki powinny wymrzeć śmiercią naturalną bo nikt nie powinien tego kupować. Jedyny sensowny wyjątek jaki widzę to bardzo mocne lampki do szybkiej jazdy offroad w terenie gdzie nikt poza nami się nie porusza. Ale osób które tak jeżdżą jest pewnie niewielki ułamek promila. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu . 17 godzin temu, chrismel napisał: ...Po co się wzajemnie oślepiać i wkurzać ? Czy naprawdę wszystko trzeba regulować ustawą ? No bo skoro nie ma takiej normy jak STVZO to wypalamy oczy bo nam wolno ?.... To jest prawdziwy problem, znaczny procent rowerzystów nie może się pochwalić rozsądkiem, niestety zarozumiałe głupki, poznać ich po tych lampkach. Wśród młodych to typowa dziecinada na zasadzie "a ja mam najwięcej lumenów we wsi"😬, ale też jest znaczny odsetek "weteranów kolarstwa", typowe chamskie buraki, byle tylko im było dobrze, absolutnie nie liczą się z nami, rowerzystami jadącymi z naprzeciwka z prawidłowym oświetleniem. Nic nie rozumieją, bo nie są oślepiani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu W dniu 19.11.2024 o 22:47, chopmaz napisał: No lampka niby posiada światła mijania. Posiadam podobnej konstrukcji prox'a - też niby ma światła mijania 😉 Służy mi do napierdzielania po oczach na 3 metry przed, tym którzy jeżdżą z takimi cały czas. Póki się samemu barana nie oślepi to nie zrozumie, że robi to innym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Z tego co się czyta, te światła mijania to tak chyba średnio działają? Dodatkowo zabierają uwagę podczas zmiany, to nie jest tak ergonomiczne jak zmiana świateł w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smw44199 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Moja lampka też ma funkcje świateł drogowych i mijania. Realizują to za pomocą podnoszenia lub opuszczania ww. Działa to nawet szybciej niż automatyka w nowych autach, którym zajmuje chwilę zanim zauważą rowerzystę. Moja lampka kosztowała 25zł na ali i zainwestowałem w 2 e-papierosy po 10zł/sztuka, żeby wymienić w niej aku na łączną pojemność 4800mAh. Ma raptem 400lm i świeci tylko 6h, wiec gdzie mi do profesjonalistów z lampkami za 300, czy 600zł i zdalnym sterowaniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) @smw44199 ...co nie zmienia faktu, że 400 lumenów w zupełności wystarcza do oświetlenia drogi. Nie rozumiem skąd chęć posiadania 2000 lumenów w lampce rowerowej 🤔. Edytowane 1 godzinę temu przez KNKS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu Wystarczy do jazdy po asfalcie po płaskim terenie. Inaczej ma się sytuacja w przypadku sportowej/szybkiej jazdy w terenie/po pagórkach/górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi