Greg1 Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Ale to ma być na dzień czy na noc? Jako zapasową, sygnalizacyjną, żeby mnie było widać jak podstawowa lampka padnie mam taki komplet na baterię CR chyba za 20 zł ze sklepu typu Brico Marche (na Allegro są po 10 zł): A oprócz tego, jak jadę trochę dalej i potrzebuję awaryjnie jakiegoś światła zapasowego albo jak jeżdżę po mieście i nie potrzebuję 1000 lm, to mam coś takiego na aku (też z Allegro ale są i na Ali): https://allegro.pl/oferta/lampka-rowerowa-przednia-biala-swiatlo-oswietlenie-do-roweru-300-lm-uchwyt-15457247734 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Na chwilę obecną to bardziej awaryjnie jako sygnalizacyjna, ale też myślę o jesiennej szarudze. Więc fajnie coś troszkę lepszego niż te marketowe za parę złotych tak to mam ghosta 650, ale jeszcze nie ta pora roku aby zacząć używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Mam też Offbondage z Ali - 1000 lm, cena w zależności od nie wiem czego od 50 do 80 zł, był tu link do testu na forum, poszukaj. Na najwyższym powerze nie wytrzymuje zbyt długo ale na 400 lm do miasta jest spoko. Tylko, że to jest duża lampka https://a.aliexpress.com/_EHlmjHX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września @Greg1 Dzięki, ale mi właśnie chodzi o coś małego, tego typu jak wrzuciłeś z bricomarche No i chyba na tego typu będę musiał postawić chwilowo. Wkładkę mam w bibsach już dość mocno ubitą, ale myślałem że jeszcze miesiąc/dwa dam radę i jesienią zapoluje na jakieś promki, ale doopa. Dosłownie, obtarta po weekendowej wycieczce, a to tylko 90km 😕 Tak więc parę stówek zaraz pójdzie na "rower", więc lampkę sygnalizacyjną kupię w jakimś action czy innej biedrze, lub założę główne światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolmik Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września witam jestem laikiem i szukam zestawu p/t jazda głównie po mieście czasem poza rzadko po zmroku , w chwili zakupu na rowerze były lampki cateye założone przy błotniku i na rurce siodełka ale umarły śmiercią naturalną (przegnite ścieżki i styki) teraz do roweru dołożyłem bagażnik i zastanawiam się nad czymś co by mogło w miarę dobrze świecić ale nie oślepiać . Przeczytałem parę postów i raczej skłaniam się do lampek na baterie(aku dość szybko pada) co możecie polecić ? osobiście myślałem nad takim zestawem https://allegro.pl/oferta/mocna-lampka-rowerowa-x-light-na-bagaznik-xc-986a-12647176787?navCategoryId=323763 https://allegro.pl/oferta/lampka-przod-x-light-xc-104a-3led-na-baterie-aaa-12354648947?navCategoryId=323762 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMPL Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września (edytowane) Poszukuje zestawu lampek (przód i tył). Budżet - idealnie jakbym się zamknął w 100zl za obie. 90% jazdy to ścieżki rowerowe wchodzące w tereny leśne gdzie drzewa skutecznie obniżają widoczność. Na przód pewnie wziąłbym offbondage. A tył? Zależy mi na tym, aby nikogo nie oślepiać. Raz, że sam często byłem oślepiany a dwa niechciałbym oślepiać żony (często jeździmy 1 za 2). Trzy zależy mi na dobrym mocowaniu tak żeby nic nie odpadało i nie opadało (tu bardziej w kontekście przodu). Polecicie coś sprawdzonego? Mogą być linki Ali Edytowane 22 Września przez MMPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września Cateye Omni 3 lub 5, bez różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta34 Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września (edytowane) Witam, chciałbym kupić drugą nową lampkę do 550 zł. Mam Offbondage 1000LM. Jazda głównie po mieście, czasami poza zmrokiem, przez cały rok. Jeżdżę w dzień i noc poza latarnią i oświetlenie latarni w mieście. Nie jeżdżę na szosie, jeżdżę na rowerze Crossowy/trekkingowe. Musi mieć odcięcie zapobiegające oślepianiu uczestników ruchu z naprzeciwka. Ktoś ma Magicshine Allty 1500S? Jakieś opinie? Czy Allty 1500S trzeba ustawić w dół aby nie oślepiać? Mam do wyboru 5: Pytanie: Który wybrać? 1. Magicshine Allty 1500S - Cena 549,90 zł (Pilot + wyświetlacz Oled) - Link producenta 2. Towild DL1800 - Cena 380,00 zł - Link Allegro 3. King Kong 1000LM (X7MAX) - Link Aliexpress 4. King Kong 1500LM - Link Aliexpress 5. King Kong 1500LM (L50-X6-Y) - Link Aliexpress Edytowane 25 Września przez rowerzysta34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolmik Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września zakupiłem latarkę w zestawie za niecałe 80 zł nie będe się rozwodził wrzucam filmik (na placu robione z 3 piętra) jestem zaskoczony takim światłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLANETA Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września Witam i pytam jaką lampkę przednią kupić do roweru do powiedzmy 200 zł , byle by była mocna coś powyżej 1000 lumenów i aby długo działała na 1 ładowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września @rowerzysta34 Mam ale rzadko używam: Lampka przednia Busch & Muller IXON Rock | Rowertour.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLANETA Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Ma ktoś jeszcze jakieś sensowne propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Jest jeszcze Magicshine EVO 1700, ale nie widziałem jej w akcji na żywo. A tutaj jakiś filmik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLANETA Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października No ta akurat jest za droga a są jakieś inne do kwoty 200 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października (edytowane) 20 godzin temu, Mandoleran napisał: Jest jeszcze Magicshine EVO 1700, ale nie widziałem jej w akcji na żywo. A tutaj jakiś filmik Ja ją lubię, ale trzeba mieć świadomość, że ona w teren się nie nadaje przez odcięcie jak od skalpela: Edytowane 2 Października przez cervandes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października A widział ktoś to Evo 1700 taniej niż obecne ~300 zł w Bikeinn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta34 Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października (edytowane) Godzinę temu, cervandes napisał: Ja ją lubię, ale trzeba mieć świadomość, że ona w teren się nie nadaje przez odcięcie jak od skalpela: Czy to jest żółte czy białe światło? Mijania czy drogowa? 32 minuty temu, nctrns napisał: A widział ktoś to Evo 1700 taniej niż obecne ~300 zł w Bikeinn? Różnica cena: Sklep hiszpański Tradeinn/bikeinn: 279,99 PLN W Polsce: 399,90 PLN Czy warto kupić w sklepie bikeinn/tradeinn czy lepiej kupić w Polsce? Edytowane 2 Października przez rowerzysta34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Października Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października Jak chcesz przepłacić, to lepiej w Polsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października 5 godzin temu, rowerzysta34 napisał: Czy to jest żółte czy białe światło? Mijania czy drogowa? Białe, białe. Nie ustawiałem ręcznie balansu bieli a aparat tak to złapał. Mam i latarki/światła zimne i ciepłe - to jest w połowie drogi, przyjemny kolor ale bliżej zimnego. To, co kończy się przed krawężnikiem to mijania, to co oświetla dalej - długie - bez ruszania roweru. Oczywiście jak się ustawi lampkę wyżej, to będzie świeciła dalej, ale dla mnie tak jest absolutnie na miasto idealnie. Szerokość światła na końcu ma 5m a odległość od koła do końca - równe 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLANETA Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października To jak doradzi ktoś co mam kupić do tej kwoty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel250101 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października Na ebay-u znalazłem Evo 1700 pod nazwą "Magicshine CBL1600" za 54 $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLANETA Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października Widać nikt nic tu nie doradzi szkoda,coś trza będzie samemu kupić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października Przeczytaj ostatnie 10 stron tematu. Sytuacja na rynku lampek nie zmienia się z miesiąca na miesiąc, wszystko co było powiedziane w ostatnim roku jest nadal aktualne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października Takie pytanko - czy dobrze myślę. Interesuje mnie sprawdzenie pojemności ogniw w posiadanym urządzeniu. Ładuję je stałym napięciem 5V i prądem 2A, wchodzi wg miernika na USB 5000mAh. Zatem pojemność po stronie ładowarki to 5Ah*5V = 25Wh. Od drugiej strony: siedzą tam dwa ogniwa 18650, więc nominalne napięcie mają 3,7V. 25Wh / 3,7V daje mi 6750mAh. Czyli wszystko się uzgadnia, zakładając dwa ogniwa po 3300mAh? Jest cacy, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLANETA Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października Czy te 2 są warte uwagi którą by można kupić , aby ze 3 godz jakoś na maxsa wytrzymała pytam was: ProX Dual I Power Lampka Led 2xCree 1600 lumenów aku 8000mAh Specter ProLight2 1200lm 3 LED lampa lampka rowerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi