mageek Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 11 minut temu, Rutko napisał: Cześć, ostatnio mijałem kogoś mającego bardzo ciekawe lampki. Były w trybie pulsacji, tak dokładniej świeciły nie rażącym światłem ciągłym z mocniejszymi rozbłyskami. Spotkaliście się z czymś takim? Bardzo mi się to spodobało i kupiłbym coś takiego, ale nie potrafię nigdzie znaleźć. przypuszczam, że chodzi Ci o tryb "Bikeflasher" w sterownikach Biscotti albo Anduril Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 EYEN Augon 100 EYEN Area 250 Obie to mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) EYEN Augon 50 też. Nazywa się ten tryb dayflash. Jak dla mnie każdy "flash" jest irytujący. Wolę tryb pulsacyjny. Edytowane 6 Lutego 2021 przez Dave99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutko Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 A jeśli chodzi o przednie, to znajdę tą opcję tylko w tych co mają sterowniki biscotti lub anduril? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Głównie tak, ale rozchodzi się o to że to oprogramowania do latarek, nie typowych lampek rowerowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutko Napisano 7 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Znalazłem lampki knog plus, takie żeby było człowieka widać, dosyć uniwersalne. Mają właśnie taką funkcję o jakiej pisałem. Kojarzy ktoś tego typu światełka, z taką funkcją i podobne cenowo, ale mocniejsze? Zakładam, że mocniejsze modele knog też mają tę funkcję, ale kwoty są horrendalne. EDIT Widzę, że eyen peleton mają tę funkcję. Cena podobna, ale wydaje mi się, że 100 lm już może być trochę za dużo i być rażące innych użytkowników ścieżek rowerowych i dróg Edytowane 7 Lutego 2021 przez Rutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakalq Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 7.02.2021 o 14:10, Rutko napisał: Też szukam lampek pozycyjnych i wpadły mi w oko te knog plus i eyen peleton. Jednak czytając opinie o eyen ludzi strasznie narzekają na ten stop w tylnej lampce, że źle działa, zapala się nie potrzebnie i przez to bateria wystarcza na krócej. Więc kieruje się w stronę tych knog plus, ciekawe jak świecą, mają dużo mniej lumenów i czy za słabe nie będą. W drugim rowerze mam MACTRONIC zestaw Red/white line 20/65 lm i w zasadzie świeca dobrze, knog ma 20/40 lm. Ciężko się zdecydować. Edytowane 10 Lutego 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Oj tam ciężko. Klik, klik i masz to co chcesz. Ja wybrałem Knog Plus. Dużo o niej czytałem, oglądałem, ale ostatecznie urzekła mnie na żywo u kumpla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark1 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A jak spisuje się to mocowanie magnesowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXeLL1 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Część, Jaką lampeczke polecacie do jazdy noc/dzień głównie po ścieżkach rowerowych w lesie. Przedział cenowy to 100 zł no chyba że będzie warto dołożyć. Zależy mi na tym aby nie oślepiać innych ludzi i żeby latarka była na akumulator. Dodam że na tyle mam magicshine seemee 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Czy znacie jakąś alternatywę dla mactronic red line? Wymagania: na sztycę, płaska (ma nie odstawać), czas pracy - naście godzin. Budżet nieistotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Masz w różnych konfiguracjach https://velo.pl/akcesoria/lampy/lampy-tylne/cateye/tl-ld700-r-rapid-x-zwiekszona-moc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 W dniu 14.02.2021 o 00:34, AXeLL1 napisał: Część, Jaką lampeczke polecacie do jazdy noc/dzień głównie po ścieżkach rowerowych w lesie. Przedział cenowy to 100 zł no chyba że będzie warto dołożyć. Zależy mi na tym aby nie oślepiać innych ludzi i żeby latarka była na akumulator. Dodam że na tyle mam magicshine seemee 200. Ja mam tą https://www.centrumrowerowe.pl/lampka-prox-taurus-pd16330/?v_Id=120581 Producent podaje 3,5 godziny święcenia w maksymalnym trybie ale w praktyce jest dłużej bo minimum 6 godzin. Może nawet 7 godzin. Ja po 6,5 godziny dałem sobie spokój i podłączyłem do ładowania. (Latarka nadal bardzo mocno świeciła). Zaletą tej latarki jest to że nie świeci jak typowa latarka światłem skupionym czyli brak typowego białego okręgu światła na drodze. Zamiast tego masz jakby namiastkę lampy samochodowej gdzie pobocze również jest całkiem dobrze widoczne. Kupowanie tych droższych niby markowych to efekt placebo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 5 godzin temu, Dave99 napisał: Ja mam tą https://www.centrumrowerowe.pl/lampka-prox-taurus-pd16330/?v_Id=120581 W opisie jest błąd, pojemność akumulatorków powinna być 2x2200 mAh. Na filmiku YT https://www.youtube.com/watch?v=xib0_9KBp9g widzę, że akumulatorki można wymienić po odkręceniu 3 śrubek i zdjęciu pokrywy. Z jednej strony dobrze, z drugiej wymiana podczas jazdy gdy np. złapał nas deszcz, może być małym problemem. Niestety nie jest podane, czy 500 lumenów to dają 2 diody razem czy każda osobno. Ta COB to chyba do podświetlania w turystyce albo przy naprawach, bo w innym sklepie piszą o magnesie. No i można to kupić za niecałe 80 zł - Centrum Rowerowe trochę się ostatnio ceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 16.02.2021 o 07:12, Thomlodz napisał: Ta 80 zł. A jak doliczysz przesyłkę to masz nagle 95zł. W centrum rowerowe masz od razu z kosztem dostawy. 500 lumenów to jest całkowita moc. Tak, w centrum rowerowe jest pełno takich głupich błędów w opisie. Acha! Lampka działa również jako power bank. 5W (5V 1A) . Z tyłu lampki są faktycznie dwa magnesy. Edytowane 18 Lutego 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 No fakt, CR od jakiegoś czasu prawie wszystko wysyła za friko No i dla stałych klientów są rabaty 500 lumenów chyba powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ktoś kiedyś spotkał się z tylną lampką zasilaną standardowym akumulatorkiem 18650? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 https://pl.aliexpress.com/item/4000027086511.html Przy czym 18650 jest tam z dolutowanymi przewodami, ale to nie jest jakaś filozofia by to samemu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Szkoda że takie gówniane mocowanie. Wolałbym standardową przykręcaną obejmę. Taka lampka będzie swoje ważyć więc ja dziękuję za taki gumowy paseczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXeLL1 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 ja od siebie mogę polecić na tył magicshine seemee 200 kupiłem w tym miesiącu za jakieś 120zł z ali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) "magicshine seemee" ("magicznyblask zobaczmniee") Chińczyki to mają łby do nazw Ps. 120 zł za takie gówienko z mikroskopijnym akumulatorkiem? Za taką cenę to bym oczekiwał czegoś z normalnym akumulatorkiem 18650 2400mah. To coś pewnie ma max 300-400mah. Edytowane 20 Lutego 2021 przez Dave99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Tak, tylna lampka z dużym akku na 50h+ pracy, z paskiem COB led to moje marzenie. A jeszcze żeby była płaska, bez sterczącego mocowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) Cześć! Szukam lampki do 50 zł. Małej, typowo rowerowej, bez konieczności odczepiania. Nie jeżdżę po zmroku, ale wybieram się na dłuższą wyprawę i ma być w razie „W”. Wieczorami dodatkowo do zaznaczenia pozycji na drodze. Najlepiej na baterie bez ładowania. Teren: szosa/DDR. Prędkość: do 15 km/h Proszę o pomoc:) Pozdrower! Edytowane 25 Lutego 2021 przez RowerowyMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 28 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Lumintop B01 - test na 2 wyjazdach: trasa łącznie 58km/3h22m; aku 21700/5000mAh; 2/3 trasy boost, reszta to tryb średni i maksymalny. Nie dałem rady rozładować aku. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Dzisiaj kolejne 1,5 godziny w trybie max - lampka cały czas świeci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi