inforobert Napisano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Przykleić temat, co było polecane i w jakiej orientacyjnej cenie. Wady i zalety,bez zbędnej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 117 stron lektury? hmm . Chyba po prostu zapytam. Szukam TANIEGO zestawu lampek. Mają sygnalizować moją pozycję kiedy śmigam po mieście. Nie zaszkodzi, jeśli przednia będzie w stanie oświetlić choć trochę ciemną alejkę w parku. Trwałe mocowanie, najlepiej na AAA, cena max 50pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiox Napisano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Zasugerowałem się tą lekturką i kupiłem everactive el 300 za 30 zl + uchwyt, a największą zaleta to duża ilość lumenów jak na tą cenę - 300 - więc powinno być okey. Nie udało mi się znaleźć zdjęć latarki w akcji więc jak będzie u mnie to wrzucę kilka fotek dla kolejnych zainteresowych i niecierpliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 117 stron lektury? hmm Nie dalej jak 10 wstecz i masz już kilka pozycji. Najtaniej jak można to za 15-20 zł komplet aby zasugerować innym że jesteś na drodze, bo lampkami bym tego nie nazwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Co myślicie o Kelly's Twins? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Klon szału nie robi, podejrzewam że "markowa" za dużo się nie różni https://diodek.pl/krotki-test-malego-oswietlenia-rowerowego/Ale za te pieniądze też niewymagaj cudów.Minimalna różnica w zasilaniu, w porównaniu z klonem, jest. kupiłem everactive el 300 Podziel się też jakąś mini recką (opisem) na forum. Pewnie wielu osobom to pomoże podjąć decyzję. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Dziubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiox Napisano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) A więc tak, Everactive el 300 dotarła do mnie i muszę przyznać bardzo pozytywnie zaskoczyła. Nie spodziewałem się jakiś fajerwerków po latarce za 38 zł + uchwyt a jednak przynajmniej moje oczekiwania pod względem jakości wykonania jak i efektów świetlnych spełnia w 100%. Zasilana jest przez 3x baterie AAA, a jak ktoś woli aku 18650 to można za 10 zł dokupić adapter Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Damiox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Jak na zooma, to szał. Nie widać jaka dioda jest zamontowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mageek Napisano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Jak na zooma, to szał. Nie widać jaka dioda jest zamontowana Albo tak wyszło zdjęcie, że nie widać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Albo tak wyszło zdjęcie, że nie widać :-) Jak dostanę ją kiedyś do łapek, to się przekonamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Co myślicie o Kelly's Twins? Mam juz 3 komplety do rożnych rowerów polecam 100% bardzo mocno świecą za 20zł bardzo sie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiox Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Albo tak wyszło zdjęcie, że nie widać :-) Uda mi się zrobić lepsze foto, najlepiej w trasie, to podeślę ;P Ale wiadomo ciężko, dzisiejsze smartfony robią dobre zdjęcia ale za dnia niestety. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Damiox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Czy ja wiem, te powiększenia diody są tak widoczne że naprawdę musi być kiepski aparat aby tego nie wychwycić. Chyba że coś kombinowałeś z ustawieniami i czasem naświetlania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Co byście polecili na przód do szosy. Ważne aby nie raziło rowerzysty, tylko świeciło do przodu. Fajnie aby miał tryb migania i małe gabaryty. Uchwyt na szerszą kierownice, gdyż obecny od Sigma Booster 200 jest za wąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Swego czasu na baranie wozilem MacTronic Voyager, pasuje na 31,8mm i 25,4, calkiem przyjemna lampka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jalo1975 Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam. Czy mógłby mi ktoś dać namiar na sprawdzonego sprzedawcę z Aliexpress , posiadającego Convoy s2+ kolor czarny . Z góry dziękuję.Maciek. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez jalo1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 https://www.aliexpress.com/store/product/Free-Shipping-Convoy-S2-Black-Cree-XML2-U2-1A-AMC7135-3-2-Group-3-5-Mode/330416_1614309086.html?spm=2114.12010615.0.0.547ede6aBpGK9j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elano1000 Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Witam. Rozglądam się za latarką posiadającą inny typ przełącznika niż ten poniżej. Mam XM-L2 T63C i po wymianie tego przełącznika to już nie działają wcześniejsze tryby i świeci jednym słabym światłem. Z samego funkcjonowania przed problemami byłem zadowolony. Bailong BL-1896-T6 oraz CREE XM-L3 U3 posiadają nieco inne przełączniki plus jeszcze jeden model widziałem, który i jednak wypadł z pamięci, jednak posiadał włącznik jak na zdjęciu plus na środku miał jeszcze osobny do zmiany trybów. Jeśli możliwe to na akumulatorach 18650 i niestety kupował będę na allegro, gdyż potrzebne "na już". Czy w/w modele będą warte uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie warto, Bajlong to szajs. Ogółem gadasz o kosmicznej technologii, Cree XM-L3 nie istnieje ! EDIT : Co do problemu, możliwe że masz gdzieś zwarcie. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez Dziubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirecki Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Witam wszelkich adwersarzy Całe strony dywagacji - mocniej , słabiej , szerzej , węziej ... Mam inny problem . Cena nie specjalnie mnie interesuje ale, - potrzebuję przednie oświetlenie , może być modyfikowane , do jazdy szosowej przez 6 godzin bez zmiany trybu ( spadku mocy) tak by było maksymalnie lekkie , oświetlało mi drogę na tyle by nie załapać się dziurska i złapać kapcia . Bez wodotrysków . Rower - ścigant , jazda - szybka ( maraton) , brak czasu - szybkie ładowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jalo1975 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Kol. @Dziubek , dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Witam wszelkich adwersarzy Całe strony dywagacji - mocniej , słabiej , szerzej , węziej ... Mam inny problem . Cena nie specjalnie mnie interesuje ale, - potrzebuję przednie oświetlenie , może być modyfikowane , do jazdy szosowej przez 6 godzin bez zmiany trybu ( spadku mocy) tak by było maksymalnie lekkie , oświetlało mi drogę na tyle by nie załapać się dziurska i złapać kapcia . Bez wodotrysków . Rower - ścigant , jazda - szybka ( maraton) , brak czasu - szybkie ładowanie ... Może jakaś lampka pod Powerbank albo z doczepianym pakietem do ramy Wysłane z mojego Samsung Note 4 SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 SolarStorm X2 czy x3 jest na pakiet. Jak ma się w praktyce nie wiem, nie testowałem. Mam tylko chińską x2 i powiem tyle że bez moda się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirecki Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 mam jakąś awersję do skośnookich , na mechanice sie nieco znam ale elektronika i takie tam pokrewne to czarna magia. Wolałbym wyciągnąć kaskę i kupić "gotowca" . Zwłaszcza po czyjejś rekomendacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Dlatego napisałem że Chińska wersja wymaga moda, miało to zasugerować abyś jej nie brał. Zorientuj się nad wersją "krajową" tych lampek. Ponoć są dobre, ale zastanawia mnie fakt mocowania, a konkretniej wytrzymałości na zawodach. Niestety tutaj nie pomogę, na chwilę obecną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi