Skocz do zawartości

[Lampka] Co kupisz jak masz 50 a co jeśli masz 150zł

PoleK

Rekomendowane odpowiedzi

Ruff z czym masz problem, kompleksów tutaj nie leczą, a skoro nie jesteś w stanie udzielić żadnej konstruktywnej odpowiedzi to po co się wypowiadasz? A tak się składa że convoy do miasta się nie bardzo nadaje jak dla mnie ze względu na optykę ktora nie jest defakto stworzona na rower i latarka może razić kierowców jadących z naprzeciwka, ale w lesie tudzież polnych drogach jak najbardziej polecam gdyż za tą cenę nic lepszego się nie znajdzie.

Tu na każde pytanie odpowiedzią jest chińska latarka. Możesz pytać o błotnik czy amortyzator, a dostaniesz odpowiedź, że Convoy.

I tutaj się mylisz :) ja nie polecę Convoya bo taki nie rowerowy, ja polecę takie coś :) wielkości pudełka od zapałek.

https://www.militaria.pl/olight/latarka_akumulatorowa_olight_s1r_baton_xm-l2_new_p79249.xml?cat=901

https://www.forumrowerowe.org/gallery/image/21320-kolejna-latarka-tym-razem-olight/

Na kierownicy wygląda to tak.

jhrgj5.jpg

1ihglx.jpg

jka 

Nie trzeba szukać wystarczy spojrzeć tutaj, i sobie policzyć.

https://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=21304

A do tego wszystkiego najlepiej poleć mu ogniwa z rozbiórki za parę groszy, no bo po co na początek lepsze tak się tutaj pisze, i on je kupi tylko po to by za chwilę wywalić to w diabły, a wiem co piszę bo też tak zrobiłem.

jka

,tu masz zestaw za 115 pln

I minimum 15 zł za przesyłkę i już się robi z twoich 100 zł. 130 zł.

A jałowa jest bo ciągle wszyscy tylko zaniżają ceny, i podają jakie to są tanie latarki.

Co do szukania to nie każdemu chce się czekać po kilka tygodni jak paczka przyjdzie od "chińczyka.

Same 2 dwa dobre ogniwa to wydatek minimum 50 zł i to bez przesyłki.

Ponad 100 zł. to tylko to kosztowało, a gdzie przesyłki gdzie latarka.

jgnk40.jpg

jka

Tak czytałem już o tych latarkach ale na tryb bardziej miejski chyba aż tak bardzo się nie nadadzą.

Z kolimatorem jak najbardziej się nadadzą.

Zaraz ktoś poleci Convoya, poczekaj chwilę.

Tu na każde pytanie odpowiedzią jest chińska latarka. Możesz pytać o błotnik czy amortyzator, a dostaniesz odpowiedź, że Convoy.

Bez przesady, wiele razy przytaczają się też inne odpowiedzi. A to że tutaj raptem pomaga garstka która lubi te latarki to co poradzić ? Nikt do zakupu nie zmusza.  

tak się składa że convoy do miasta się nie bardzo nadaje jak dla mnie ze względu na optykę ktora nie jest defakto stworzona na rower i latarka może razić kierowców jadących z naprzeciwka

Jak ustawisz odpowiednio światło, dodasz wspomniany wcześniej kolimator to masz szeroko i bez oślepiania. Jak kupisz zwykłą lampkę i ustawisz na wprost to też będziesz raził po oczach.

I tutaj się mylisz :) ja nie polecę Convoya bo taki nie rowerowy, ja polecę takie coś :) wielkości pudełka od zapałek.

https://www.militaria.pl/olight/latarka_akumulatorowa_olight_s1r_baton_xm-l2_new_p79249.xml?cat=901

Jak to jest za drogo to jest też tańsza o połowę alternatywa 

tIJ7iMW.jpg

To jest Convoy w wersji mini

Sorki, musiałem... :D

W 100 zł to nawet z najprostszym Convoy-em się nie zmieścisz.

jka

Z ali zmieści.

Może nie z ali, ale ogólnie Quell ma rację, da radę zmieścić się z s2+, Lii 100 oraz aku w 100 zł, tyle że nie aktualnie i nie za jednym zamachem i trzeba szukać promek. Minusem jest też czas oczekiwania. Ostatnio Lii i s2+ były za grosze, ale sam zaspałem i dowiedziałem się po fakcie :/ A na nadmiar wolnego czasu nie cierpię by co chwilę szukać promek.

Edytowane przez Dziubek

Chciałem Wam podziękować za pomoc w doborze Convoya. Kupiłem tak jak doradzaliście Convoy s2+ Cree XM-L2 T6-4C 7135*8. Kupiłem za pomocą strony banggood i tu uwaga dla przyszłych kupujących. Ten model latarki jest niemal cały czas niedostępny! Ciągle pisze "under restock" lub piszą, że latarka będzie dostępna np. 15 dnia danego miesiąca. A wcale nieprawda, bo po upływie tego terminu i tak latarek nie było, i tak w kółko!!! Zamówienie tych latarek tam po cenie 65 zł/sztuka zajęło mi 2,5 miesiąca! Nie mogłem się wstrzelić by były na stanie.

Spróbujcie kupić poprzez stronę Fasttech. Tam czarny convoy o tych parametrach jest w cenie 58 zł z wysyłką. I jest na stanie!!! A na banggood nie ma.

Co ciekawe zamówiłem dwie identyczne latarki, a jedna świeci trochę cieplej od drugiej. Być może są wahania w kolorze diody t6-4c, albo dostałem jedną latarkę z diodą T6-3B. W sumie chciałem latarki ciut jaśniejsze od T6-4C, ale posłuchałem Was i kupiłem dwie T6-4C. Ale i tak mam wybór między cieplejszą i bardziej białą ;)

Jeszcze raz dziękuję!!!

Aha do darmowej wysyłki na banggood dopłaciłem 5 zł i latarki doszły w niecałe dwa tygodnie (shipping 5-12 days).

Edytowane przez Pieniek1

Zobacz temat kilka stron wstecz. Masz też rozmowę o uchwytach, gumę której piszesz i nie tylko. W zasadzie to szybciej będzie o czym tutaj nie było mówione w perspektywie latarki Convoy.

Ten mod co piszesz to po prostu sterownik od jednego z forumowiczów, i to są główne różnice w tych latarkach do 150 zł od Darka (prawdopodobnie, piszę z pamięci). Oczywiście barwy diody, optyka itp. pomijam.

A ten mod Alientha slaby ? Lepiej 3way czy a25 ?

Nie. Każdy jest dla kogo innego, ale nie są to mega różnice. To że inni kupili 3way nie znaczy że Tobie będzie on pasować. Mam Twój sterownik w jednej z latarek i daje rade, nie martw się. Około 90% właścicieli jeździ ma fabrycznych i dają radę więc bez obaw ;)

• 3 tygodnie później...

Tak, poczytałem trochę. Ale najwięcej jest dyskusji na tematy dosyć profesjonalne jak dla mnie (latarki, itp). Typowej chińszczyzny za 10zł nie chce kupować, miałem parę takich i co sezon trzeba było kupować na nowo. A to się połamała, a to plastik zaczął się kruszyć od słońca, a to bateria padała po kilku dniach (duracele pakowałem nawet). Dlatego chce kupić coś już lepszego. Wymagający nie jestem.

Tanie ale nie tandeta. Lepsze niż plastik za 10zł. Gdyby mnie coś za 10zł zadowoliło to bym nawet nie pytał. Nie wiem ile coś takiego może kosztować. Strzelam - 50zł starczy?

Jeżdżę rekreacyjnie weekendami, głównie w dzień, zdarza się wracać wieczorem po zmroku. Tereny miejskie, czasem gdzieś za miastem ale drogi oświetlone. W nocy bardzo rzadko jeżdżę.