raffik Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Żółte jest niebezpieczne, bo nie widać w zimie żółtego śniegu. W zasadzie to tylko we mgle się przydadzą, reszta zastosowań to porażka. Najlepsze jest źródło światła z wysokim CRI bez zafarbów, a temperatura jest drugorzędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterMike Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Dzisiaj przy prędkości ok 15km/h przy zjeździe z krawężnika lub na krawężnik odpadł mój Walle gdy wróciłem na to miejsce po 5 minutach już go nie było, ktoś sobie go zabrał wraz z dwoma eneloopami , mrygał więc rzucał sie w oczy W sumie w plecy jakieś 70zł Czy ktoś z posiadaczy Walle ma jakiś patent na to żeby nie otwierał się w trakcie jazdy po nierównościach?, mocowanie zostało, ale element świecący wraz z bateriami przepadł.Ewentualnie czy jest jakaś mocniejsza albo równie mocna lampka na rynku która ma lepiej przmyślany sposób mocowania?Czy taki Bonntragger Flare R świeci mocniej niż Walle? I jeszcze wyjaśnienie - jeżdżę głownie w dzień i po ruchliwych drogach, chciałbym coś równie mocnego na tył jak Walle lub mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek_K Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Ten walle musiał być uszkodzony lub nieprawidłowo zamknięty. Z moim na różnych nierówościach, korzeniach, zjazdach po schodach, itp. nigdy nie miałem takiego przypadku. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Czerwca 2016 przez Leszek_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterMike Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Był dobrze zamknięty, wszystko ładnie kliknęło po włożeniu baterii i bez szczelin między uszczelką, jeden dzień po zakupie więc uszkodzony nie był. Zamocowany był na bagażniku tuż nad końcem tylnego błotnika, podejrzewam że tam więcej trzęsie niż pod siodełkiem, dlatego odpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Dziwna sprawa, ja swojego już tyle wytrząsłem w górach na zjazdach, kilka gleb i tylko się uchwyt przekrzywił. Trzyma się jak szalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konec Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Zawsze można ścisnąć dodatkowo opaską zaciskową dla pewności. Akurat Walle się nie rozpadł ale.... Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Też niedowierzam, mój ma czasem ciężkie życie i prędzej uwierzę, że rama mi pęknie niż walle wypadnie. Moim zdaniem kolega źle go wpiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Mi też walle odpadł, została sama tylna klapka z uchwytem... wszystko było dobrze wpięte i zatrzaśnięte. Teraz już kupuje tańsze zamienniki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek_K Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Którą wersję macie? Moja jest pierwszej generacji i z jej otwarciem są problemy nawet do wymiany baterii. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Miałem pierwszą, druga jest beznadziejna.. świeci tak samo albo słabiej niż moja za chyba 12zł Edytowane 15 Czerwca 2016 przez sebaxgh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterMike Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Moja też była pierwszej generacji, była na bank dobrze zamknięta a odpadła ;/. Szukałem innej lampki i znalazłem bloga z recenzjami kilku lampek - Wall-e to odpowiednik ichniejszej Portland Design Works Danger Zone, jak widać nam się wydaje że to mega mocna lampka (jest mocna ale bez przesady) a tu są znacznie mocniejsze w podobnej cenie. Tak w ogóle to fajna jest dinotte 300R tylko ta cena ;-P Link się nie załączył: http://bicycles.blogoverflow.com/2012/03/tail-light-review/ Edytowane 15 Czerwca 2016 przez PeterMike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamsLord Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Cześć Czy ta lampka to jest ta sama co z tematu? http://allegro.pl/latarka-ultrafire-xm-l2-u2-2-aku-laser-gratis-i5038303572.html Polecacie ją? i co myslicie o tym laserze na tył? A co myslicie o lampce z ZOOM-em, ktos ma i mu sie przydaje? http://allegro.pl/latarka-ultrafire-zoom-cree-xml-2000lm-2-aku-laser-i5755980478.html Już doszedłem do tego że to nie ta sama co w temacie. Przepraszam za Spam Edytowane 22 Czerwca 2016 przez DreamsLord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Syf/SyfTyle opcji wyżej podanych i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 PowitołMałe info o lampce z zestawu z decathlonu: http://www.decathlon.pl/zestaw-owietlenia-rowerowych-300-prz-ty--id_8214895.html Fajna, nie wystaje za dużo poza obrys sztycy 27mm, trzyma się dobrze i jak się grzmotnie/o nią zahaczy to się przekręca a nie odpada. Odbłyśnik OK, światełko mogło by być mocniejsze. Niestety po ok 4miechach tyrania w terenie zaczęła się nadrywać gumka - nadpiłowałem ciut iglakiem czerwone skiełko z przodu żeby zrobić wcięcie pod trytytkę i spiąłem nią na tyle mocno, żeby się nie gibała i na tyle lekko żeby mogła się dalej kręcić wokół sztycy. Ostatecznie jestem zadowolony, ale otrzymałem ją za friko Zestaw OK dla jakiegoś malucha na przejażdżki z rodzicem jako sygnalizacja, że ktoś jest na drodze. Jako oświetlenie przednia słaba, a dla samej tylnej według mnie nie opłaca się go kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamsLord Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Gdzie polecacie kupić lampke, na Allegro trudno odróżnić podróbke od oryginalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Poczytaj kilka ostatnich stron tego tematu. To chyba logiczne, że wałkujemy ten sam temat jak mantrę wciąż i wciąż i wciąż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamsLord Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Może to oczywiste ale dla mnie nie, co oznacza zeby kupic "od Darka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14000&start=0 I naprawdę poczytaj kilka stron wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cree Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam! http://allegro.pl/uchwyt-do-lampki-rowerowej-na-rower-regulowany-i6248908526.html?reco_id=ab49ed96-3d22-11e6-a1f6-56847afe9799&ars_rule_id=201 ktoś używa tego uchwytu do convoya s2+? ewentualnie cos polecacie ? dodam że mam zwiększającą się średnicę kierownicy w kierunku mostka i nie wszystkie uchwyty pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Co lepiej wybrać: lampki silikonowe np: http://allegro.pl/lampki-rowerowe-roweru-silikonowe-led-oswietlenie-i6004687434.html czy sigma micro? Dużo bardziej podobają mi się lampki sigmy, cena jednak już mniej w porównaniu do silikonów. W czym są lepsze (o ile są) sigmy od lampek silikonowych? Może gdzieś było podobne pytanie, ale nie przeglądałem całego tematu, bo to już 75 stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Porównywanie tych dwóch lampek jest co najmniej bez sensu z jednego powodu, cena. To dwa różne produkty pod tym względem. Wiadomo że sigma będzie lepsza i pewnie mocniejsza (potrzebuje 2x baterie a te silikonowe 1x). Mam podobną do tych silikonowych na tył i jak dla mnie jest ok, widać mnie i to mi wystarczy. moim zdaniem lepiej na przód coś mocniejszego dać, ale to zależy czy jeździsz po nocy jak ja czy tylko do zmroku i po mieście. Co do sigmy http://www.forumrowerowe.org/topic/20077-lampka-sigma-micro/ Edytowane 3 Lipca 2016 przez Dziubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotch1964 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Co polecicie do 100zł? Zalezy mia na jasnym i szerokim świetle(w miare zdrowym dla oczu ) z tego co tam czytałem to polecają ultrafire albo czym on się rożni np od Zilnera? oprocz ze jest prawie 3x drozszy(ultrafire) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 A szerokie to dla Ciebie jakie pojęcie (ile stopni) ? Bo różnie można to interpretować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotch1964 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Nw ile stopni tak by bezproblemu przejechac przez 2 pasy dlugiej asfaltowej drogi przez als(0 oswietlenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jeżeli mocne oświetlenie i do lasu to polecam to samo co na ogół czyli convoy s2+. Za trochę ponad 100zł da się kupić latarkę, z Chin, ogniwa 18650 z forum swiatelka i ładowarkę/uchwyt również Chiny. Taki zestaw będzie chyba najlepszy w tej cenie. A sam convoy jest znacznie lepszej jakości niż większość ultrafire czy innych podobnych latarek, bądź zoomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi