Mychu Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Cześć, a jak się ma Convoy S2+ od Darka z tym Convoy S2+ z tej aukcji? Warto dopłacić za wersję od Darka? Interesuje mnie sterownik 3 - Wersja z Driver LED 2,8V-4,5V (2,8A lub 3,04A) Nowy 3way z zabezp. termicznym . Rower i EDC. Zabezpieczenie termiczne, dwukierunkowa zmiana trybów, strobo rowerowe, pomiar napięcia ogniwa, wydajny tryb 50% . Prosty w obsłudze. 2,8A lub 3,04A - do wyboru. Cena 135zł + 9zł wysyłka (z XM-L2 na Noctigon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Ta z allegro to golas, bez żadnych ulepszeń. Do tej od Darka ma się nijak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mychu Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Ok, dzięki. Zatem biorę od Darka. Zastanawiam się jeszcze którą barwę wybrać 3D czy 4C. Mimo wszystko wolę bardziej neutralne światło niż żółte (ciepłe) a nie mogę nigdzie znaleźć porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 A widzisz, wczoraj pisałem z Darkiem o tym. Jak wolisz bardziej neutralne to bierz 3D, w dodatku ma wyższą sprawność. Wykres: http://www.swiatelka.pl/upload_img/obrazki/IMG_543d1bdecb6b67361.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mychu Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 No i super, biorę 3D. No to może jeszcze jedna wątpliwość czy wybrać wersję 2,8A czy 3,04A. Którą bardziej polecisz? Nie ukrywam, że nie za bardzo lubię często wymieniać ogniwa no chyba że warto pójść w większy prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Bierz 3,04, lepiej mieć coś w zapasie. Cena ta sama przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mychu Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Ok, dzięki za pomoc! Musze się uzbroić w światło bo niedługo nocny rajd na orientację po lesie. Będzie mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Jeśli to twoja pierwsze taka latarka to będziesz zadowolony Ja w przyszłym tygodniu powinienem dostać swoje 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 OP to kolimator? Czy ma ktoś X1 od Grega na tryplecie x-pl? Jak to działa na rowerze? Mam starą x1 na xml2 i naszło mnie na odmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 OP to reflektor teksturowany. X1 XP-L świeci szerzej i bliżej. Może brakować zasięgu do szybkiej jazdy, ale światła mnóstwo i wydajność wysoka. Jeszcze zobacz wersje na diodach Nichia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Wiem że OP to skórka pomarańczy i reflektor. Trochę przekornie pytałem, bo @Chudeusz porównuje to z TIRem, a to dwie różne rzeczy. Co do 3x xpl to faktycznie wydajność jest świetna, ale na tym mi tak bardzo nie zależy. Używałbym tego do jazdy w lesie i zasięg oraz średni stożek TIRa by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 To przepraszam 3xXP-L i masz świetnie doświetlone przed kołem i pobocze. Do tego M1/m2 albo S2 najlepiej z refem SMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Moim zdaniem wybór optyki powinien być taki: jeśli jeździsz szybko i ambitnie, to REF jako podstawowe światełko ze względu na dystans. A jeśli jeździsz wolno i potrzebujesz świecenia pod koło to wtedy można o kolimatorze 20x60* rozmyślać. Oczywiście najlepsza opcja to duet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Ja się teraz zastanawiam nad zmodyfikowaniem solarstorma x2 (convoya sprzedałem tu na forum bo leżał nieużywany) i tak myślę, by w jednym oczku zostawić optykę jak jest, a w drugie wstawić jakiś kolimator, tylko najpierw muszę dokładnie to pomierzyć. Chociaż powinny pasować takie same jak do convoya, tylko musiałbym dokręcić bliżej optyki samą diodą, bo pamiętam że ref od convoya był krótszy. Mam też sprawne ogniwa z laptopa i zastanawiam się czy nie zrobić sobie drugiego pakietu do tego świecidła, tylko kompletnie nie mam pojęcia jak miałbym to ładować tak, by nie wybuchło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 To przepraszam 3xXP-L i masz świetnie doświetlone przed kołem i pobocze. Do tego M1/m2 albo S2 najlepiej z refem SMO. Mówisz o X1 TIR Narrow? Jesli tak to się nie zgodzę, latarka nie oświetla dobrze "pod kołem" i pobocza. Właśnie z tego powodu jestem w czasie przesiadki na 2xConvoy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beliar Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Panowie, Potrzebuję latarki "doświetlającej" na okazjonalne wieczorne powroty z wycieczek rowerowych po wałach/lekko zalesionych terenach. Nie potrzebuję nie wiadomo jakiej mocy, chce po prostu widzieć lepiej i na troszkę większą odległość. Na dynamie w piaście mam 30 luxową lampkę od Axy, która coś tam świeci ale raczej to nie jest to czego szukam. Widziałem pierwszego posta i celuję w jakąś budzetówkę. Zależy mi na czasie bo codziennie gdzieś jeżdżę i wracam wieczorami dlatego celuję w niższy pułap cenowy (do 100 zł). Znajdzie się coś? Moje propozycje: http://allegro.pl/lr3-latarka-rower-cree-led-1000w-800l-gratisy-2xak-i5941090278.html http://allegro.pl/latarka-led-zoom-cree-q5-lad-aku-kpl-rower-l032-i5730848658.html http://allegro.pl/latarka-led-zoom-cree-q5-lad-aku-kpl-rower-l029-i6058639579.html Coś z tego jest w miarę dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Hej, jaka tylna lampka to jazdy w parze? Żeby nie zabiła światłem zawodnika na kole. Teren zurbanizowany. Walle nie ma regulacji mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 BeliarŻadna z zaproponowanych latarek nie jest ani trochę dobra, to jest zwykłe badziewie z zoomem. Zapewne będzie jaśniejsze od tej lampki na dynamo ale na pewno nie jest to warte zakupu, ani tym bardziej nie jest to rzecz jakościowa.Dlatego jeżeli chcesz oświetlić drogę to w zasadzie chyba najtańsza sensowna latarka to convoy s2+, ale o tym było już sporo w tym temacie jak i tu http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13249&postdays=0&postorder=asc&start=0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Tzn teoretycznie coś oświetli, ale światła jest mało, do tego jest wręcz niebieskie... baterie padają bardzo szybko, a akumulatory z zestawu działają 15min. Do tego od wstrząsów psuje się to jak cholera. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) Nowe zabaweczki, mam nadzieję, że teraz rozkład światła bezie idealny Edytowane 13 Maja 2016 przez lucass3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xo83 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Kupić te ogniwa czy czekać na lepszą ofertę:"Witam, mam tylko ostatnie ogniwa GA Sanyo, 3500/10A nówki po 15 i więcej już nic innego nie będzie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubis93 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Ma ktos taką lampkę http://sklep.sportprofit.pl/pl_PL/p/Lampa-tylna-Sigma-Tail-Guard/11083 ? Czy jaką lampke polecicie? Kupiłem od sigmy przednią lampke buster 200 , teraz chce jeszcze kupic tylnią lampkę. czy w/w lampka jest dobra? prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Nowe zabaweczki, mam nadzieję, że teraz rozkład światła bezie idealny Co to za kolimator jest, kołowy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 60x20 Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi