GREEQ Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Swiatła na godzine a potem gniazdko i ładowanie, a jak masz świecic na minimum mocy to po co Ci trzy diody? Znajomi mają takie i podobne lampki z osobnym pakietem aku i cała moc latarki jest pokazywana na postoju przez kilka sekund ''pacz jak świeci'' reszta drogi jest pokonywana na minimalnych trybach by światła starczyło na dłużej. Ja mam modowanego Convoya i 12 ogniw w zapasie, całą noc robie jako oświetlenie dla reszty ekipy z wypasionymi 3 diodowymi potworami.a nawet niektórzy w miescie wyłanczali latarki by zaoszczędzić trochę prądu Edytowane 22 Lutego 2016 przez GREEQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jooj Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 ok, dzięki. Tak jak myślałem - trzeba będzie zainwestować w Convoy'a:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Dobry żart. Chińczyk z pomnożonymi czterokrotnie danymi. I pewnie nawet po wyjęciu z pudełka będzie świecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Panowie, rozwiejcie moje wątpliwości. Czy oświetlenie przymocowane do kierownicy nie drga za bardzo w terenie co mogłoby powodować niedoświetlenia? (Oczywiście chodzi mi o sprzęt typu convoy). Czy jednak mocowanie do kasku/głowy jest lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Drgać nie drga, ale na zakrętach jak chcesz między drzewami jakąś wąską droga leśną jechać szybciej to brakuje światła, żeby było widać "w co się skręca". Kask z tego co zauważyłem będzie miał kolejny inny plus, bo światło z latarki umieszczonej na kasku pada na "ziemie" pod większym kątem, co daje sporo lepsze oświetlenie ewentualnych dziur zjazdów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 I właśnie o to mi chodziło. Czyli szukam mocowania na kask. Ktoś może coś polecić, albo inną lampę na głowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) Wystarczy się przejść do parku z latarką trzymana na głownie ręką, potem ją powiedzmy obniżyć do wysokości pasa i widać że różnica jest spora. Nie wiem jak Convoy świeci na boki, bo ja mam Gaciron V5, du~ nie urywa, bo to wciąż 1 diodowa latarka, ale tragedii też nie ma, generalnie ja tam jestem z niej zadowolony. Edytowane 7 Marca 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 http://allegro.pl/lampka-akslen-hl-70p-z-uchwytem-na-kask-diody-led-i5849430407.html Takie coś mam w obserwowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Zabawka, a nie latarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Zabawka jak zabawka. Kwestia wyboru i co komu potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Nim doczepicie coś do kasku, przypomnijcie sobie Schumachera. Ja bym aluminiowej rurki na kasku unikał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Latarka na kask i owszem ale jako dodatkowa. Wystarczy trochę mgły, deszczu, kurzu czy innego dziadostwa i nic nie widzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Kask z tego co zauważyłem będzie miał kolejny inny plus, bo światło z latarki umieszczonej na kasku pada na "ziemie" pod większym kątem, co daje sporo lepsze oświetlenie ewentualnych dziur zjazdów itp. Chyba chciałeś powiedzieć minus i gorsze? Im światło pada z większej wysokości, tym bardziej spłaszcza nawierzchnię. Trochę czasu zajęło mi przyzwyczajenie się do lampki, która doświetla też obszar tuż przed kołem. Na większym zasięgu bez problemu widać krawężnik i nie ma problemu z oceną jego wysokości, ale te kilka metrów przed kołem wygląda jakby się po płaskim jechało. Najprostszy test, to poświecić latarką prostopadle i równolegle do ściany, wtedy doskonale widać w czym rzecz. Najlepiej i tak mieć zestaw dwóch lamp. Jedna na rowerze (raczej z mocniejszym skupieniem i większym zasięgiem), druga na kasku (bardziej rozproszona, do doświetlania). Tylko tutaj największy problem z właściwym zgraniem się oświetlenia, żeby się uzupełniało, a nie powstawały dwie różne plamy światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Miałem jedną wypasioną S2 na kierownicy i szerokości brakowało, obok wylądowała druga z kolimatorem 15x90*. Efekt jest więcej niż satysfakcjonujący. Zwykłe uchwyty, te bez obracania i innych głupot, po złotówce na allegro i nic nie drga nawet na mega wertepach, dziurach i innych takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Kask z tego co zauważyłem będzie miał kolejny inny plus, bo światło z latarki umieszczonej na kasku pada na "ziemie" pod większym kątem, co daje sporo lepsze oświetlenie ewentualnych dziur zjazdów itp. Nie jest to takie oczywiste - oświetla nie dziur "z góry" spłaszcza je, niższe światło daje lepszy kontrast na nierównościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) Wczoraj kupiłem za 200 zł dwie nowe lampki rowerowe USB DOSUN SF 375 są to prawdziwe lampki rowerowe prawidłowo i bezpiecznie oświetlające drogę mniejszy model DOSUN SF 300 to nic innego jak znany z naszego rynku Mactronic Citizen 300 lm który kosztuje 140 zł , a jest mniejszą słabszą i tańszą wersją DOSUN SF 375 w miejscu gdzie je kupiłem więcej już ich nie ma to były dwie ostatnie jak ktoś je gdzieś znajdzie za 100 zł to serdecznie polecam są fantastycznelink do strony producenta : http://www.dosun.us/index.php?route=product/product&path=59&product_id=51 Edytowane 10 Marca 2016 przez fotofx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzia90 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) A co powiecie na CATEYE HL-EL135N? Szukam od 3 dni cos odpowiedniego.dla mnie,przeszukuje wszystkie fora. Na poczatku kierowalam sie w strone convoy 2s ale... Bede jezdzic po miescie, no i to przeważnie w dzien,rzadko kiedy bede wracac po zmroku,a jesli bede to Najwyżej odcinek 2km. Droga asfaltowa, o duzym natężeniu ruchu tez bede smigac,ale przez dzien.Dlatego Zaczelam szukac czegos w nizszym budżecie,a spelniajacego moje potrzeby. Na tyl walle 150CDhttp://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5675565947 Edytowane 11 Marca 2016 przez Andzia90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 To po co ci lampa na dzień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzia90 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Chodzi mi o te krótkie odcinki. Ok 2 km w jedna str,ulica. Dojazd do pracy i z pracy(robię na 3 zmiany). Po to mi lampa. Ps: prepraszam za zle sprecyzowanie wymagacn w pierwszym poscie. Edytowane 11 Marca 2016 przez Andzia90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Podaje link do recenzji lampki CATEYE HL-EL135N za 50 zł to bardzo dobra lampka rowerowa na Twoje potrzeby http://www.trasymasy.pl/recenzja-lampki-do-roweru-cateye/ Edytowane 12 Marca 2016 przez fotofx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mryski Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Zastanawiam się nad kupnem nowej latarki do roweru i zastanawiam się czy wybrać coś bezpośrednio na rower, czy mogę np. jeździć z taką latarką zakładaną na głowę? I ogólnie to znalazłem latarkę Emos do ramy i emosa na czoło, co myślicie o czymś takim? co byście bardziej polecili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Typowa chińszczyzna Na allegro masz tego od groma - http://allegro.pl/lampka-diodowa-400-lumenow-cree-q5-led-i5118678732.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Opłaca się wziąć taką typową chińszczyznę? Da radę jakoś doświetlić trochę drogę? Czy po prostu szkoda kasy na taki zestaw? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5941171494 Edytowane 17 Marca 2016 przez hanus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Wziąć. Wziąć i wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links2 Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Jasne że trochę drogę oświetli, ale po ciemku z czymś takim jeździ się powoli o ostrożnie a jakość wykonania może sprawić, że zostaniemy bez światła w ciemności. Moja podobna chińszczyzna w sumie niby działa do dzisiaj, ale jednak szybko dokupiłem lepszą latarkę. Także podwójny wydatek zamiast oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi