Sebastian93 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 o to już konkretne, widać jak to świeci i tu pokazuje tą przewagę o której mówił ml1, a umiałby ktoś z was rzucić jakimś konkretnym model na który warto zwrócić uwage? Cytuj
ml1 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Nie chcę nikogo polecać, chodzi o to żeby było fair. Rozejrzyj się na allegro- cafel, bocianxxx, sklep solarforce.eu i sklepik na forum swiatelka.pl Cytuj
Sebastian93 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 (edytowane) allegro to przeglądam cały czas ;P na światełka zaglądałem i widziałem convoy s2 tylko bym musiał mieć ciut słabszy ze względu że nie wykorzystam pewnie pełnej mocy nigdy ;p no i kwestia w jakim przedziale cenowym się zmieszczę? Edytowane 1 Listopada 2015 przez Sebastian93 Cytuj
bercov Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 W tym linku co jest porównanie convoya i noise 500 widać, że jednak noise szerzej świeci od convoya (co oczywiście nie usprawiedliwia jego dwukrotnie wyższej ceny). A jak wypada porównanie Convoya z EDC? Może jest jakieś porównanie takie jak w/w linku? Ktos wyżej napisał, że solarforce podobno nieco gorzej świeci na boki względem EDC, więc go odrzuciłem. Ostateczny wybór jest więc między convoy s2+ i EDC. Cytuj
ml1 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Do convoya są dostępne szersze kolimatory. A S2+ i EDC są bardzo podobne. Cytuj
chudeusz09 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 o to już konkretne, widać jak to świeci i tu pokazuje tą przewagę o której mówił ml1, a umiałby ktoś z was rzucić jakimś konkretnym model na który warto zwrócić uwage? Jeśli na rower to polecam wersję z kolimatorem 20x60. Świeci nieco bliżej niż np z reflektorem OP ale za to znacznie szerzej. Poniżej dwie fotki dla porównania:http://i.imgur.com/Fvn0Zbe.jpg http://i.imgur.com/kvnpWYw.png Cytuj
streetex Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 A co sądzicie o takim czymś? https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-przednie/p,lampa-przednia-zoom-power-z-akumulatorem-i-ladowarka-prox,342071.html?qrtc_slt=slt_category_cr&qrtc_tpl=tpl_user_view_A&qrtc_typ=usr&qrtc_pos=3&skad=quartic Cytuj
Sebastian93 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 znalazłem coś podobnego, http://allegro.pl/lampa-rowerowa-halogen-led-cree-xm-l-t6-akumulator-i5249210421.html wiem że pewnie nie ma tych 1800, ale jeśli ma połowe to i tak dobrze, a patrząc na testy podobnych to świeci na tyle żeby mi wystarczyło. co o takiej sądzicie? Cytuj
ml1 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Jest słabsza i mniej trwała od convoya. Cytuj
Cree Napisano 5 Listopada 2015 Napisano 5 Listopada 2015 Witam! Czym ta lampka z allegro: http://allegro.pl/latarka-na-rower-convoy-s2-ogniwo-uchwyt-kolimat-i5750844450.html różni się od s2+ od Pana Darka z światełka.pl? Chcę kupić latarkę na przód w cenie około 130 zł. Ewentualnie co polecacie na tył do roweru do 50 zł. Oświetlenia będę używał głownie po mieście, poza miastem również, ale dużo rzadziej. Cytuj
vicher Napisano 5 Listopada 2015 Napisano 5 Listopada 2015 Różni się, to normalna wersja latarki, Dariusz sprzedaje zmodowane, (lepszy sterownik, lepsze chłodzenie, lepsze szkło) Cytuj
Cree Napisano 5 Listopada 2015 Napisano 5 Listopada 2015 Czy na moje niewygurowane wymagania podstawowa wersja wystarczy? chciałem wydać max 140 zł na lampe do przodu a ta u Darka 170 zł + jeszcze jakiś uchwyt,a podstawowa wersja z kolimatorem i uchwytem około 130 zł z przesyłką już więc duża różnica w cenie Cytuj
ml1 Napisano 5 Listopada 2015 Napisano 5 Listopada 2015 Ta jest chyba niemodowana. Na tył Mactronic Walle. Lepiej modowaną. Może na solarforce.eu znajdziesz taniej. A jak chcesz niemodowaną to kup na Banggood Tylko tam jest bezkolimatora. :/ Lepiej modowaną. Może na solarforce.eu znajdziesz taniej. A jak chcesz niemodowaną to kup na Banggood Tylko tam jest bezkolimatora. :/ Lepiej modowaną. Może na solarforce.eu znajdziesz taniej. A jak chcesz niemodowaną to kup na Banggood Tylko tam jest bezkolimatora. :/ Cytuj
vicher Napisano 5 Listopada 2015 Napisano 5 Listopada 2015 Pewnie że wystarczy podstawowa wersja, tylko szykaj z pradem 2.8A lub 2.1A, czyli kolejno wersja z 8 układami lub z 6 układami. Z Chin bedzie najtaniej. Czasem na forum ktos sprzedaje. Jeszcze dolicz ładowarkę, jeśli jej nie posiadasz. Cytuj
Pejot1975 Napisano 5 Listopada 2015 Napisano 5 Listopada 2015 Jeżdżę na niemodowanej od ponad roku. Wymieniłem jedynie kolimator. Wg mnie nic jej nie brakuje. No i kupiona bezpośrednio w Chinach. Cytuj
cervandes Napisano 6 Listopada 2015 Napisano 6 Listopada 2015 Nic jej nie brakuje ale jak kolega uparł się na chińczyka 2.8A i wskoczyliśmy na rowery to różnica w ilości światła jest naprawdę duża. Cytuj
yotomeczek Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Mam teraz na rowerze komplecik LAMPEK NIMA 2. Wiosną/latem jak jest pochmurno itd są ok, natonmiast teraz w listopadzie dają za mało światła - jestem za mało widoczny i samochody coraz częściej próbuja mnie rozjechać. Szukam mocniejszego oświetlenia do miasta - żeby samochodziarze mnie lepiej widzieli - nie jeżdżę DDR jak tylko nie muszę . Najlepiej coś niewielkiego na bateryjki AAA. Max ze 3 tryby 100%-50%-migający (albo ciągłe i ze 2 tryby migające). Łatwa obsługa - nie znoszę lamp z miliardem trybów przez które muszę przebijać się pykając w wyłącznik kilkanaście sekund. Czy Led Prox 151W + Prox Wally dadzą radę? Może FORCE OPTIC? Na komplet chciałbym wydać 50-80zł Cytuj
ml1 Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Jako sygnalizacyjne może i tak, ale nie licz na to że oświetlą Ci drogę. Cytuj
yotomeczek Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Do oświetlania drogi mam zmodowanego Canwoya S2. Cytuj
chudeusz09 Napisano 8 Listopada 2015 Napisano 8 Listopada 2015 To po kiego grzyba Ci lampka pozycyjna? Kasę przeznacz na walliego na tył i masz super zestaw. Cytuj
zekker Napisano 8 Listopada 2015 Napisano 8 Listopada 2015 Żeby ludziom nie uprzykrzać życia? Też mam latarkę i pozycyjną, choć ciasno na kierownicy. Cytuj
ml1 Napisano 8 Listopada 2015 Napisano 8 Listopada 2015 Można sobie kupić latarkę taką co ma niskie trybybi może robić za pozycyjnr. Cytuj
chudeusz09 Napisano 8 Listopada 2015 Napisano 8 Listopada 2015 Na najniższym trybie nie będzie uprzykrzać życia nikomu. Sam korzystam z S2+ i nie wiem czym w niskim trybie miałoby to uprzykrzać komukolwiek życie? Cytuj
yotomeczek Napisano 8 Listopada 2015 Napisano 8 Listopada 2015 To po kiego grzyba Ci lampka pozycyjna? Kasę przeznacz na walliego na tył i masz super zestaw. Bo nie chcę po mieście wozić S2? Zamówiłem komplet PROX (przód i tyl za 22zł z bateriami + wysyłka) - jak będzie za słabo to na pozycję przód wleci Cateye TL-LD630-F Rapid 3 a na tył TL-LD630-R. Wally musi być montowany w poziomie a mnie to średnio pasuje. Cytuj
chudeusz09 Napisano 8 Listopada 2015 Napisano 8 Listopada 2015 Wally musi być montowany w poziomie a mnie to średnio pasuje.Masz na myśli oryginalnego walliego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi