cervandes Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 To pokaż mi takie latarki o takiej mocy W tym temacie masz milion linków i rozmów o Convoyach ze światełek. I kolejny raz je mamy wrzucać? Ja mam 2 sztuki S2, jedna z kolimatorem 15x90*, drugi ref OP. Każda ma sterownik na procesorze attiny25V i polskie oprogramowanie. 3,04A w diodę, do tego panasy 3400mAh i czas pracy w trybie 100% 1:15. Ale i tak się ich na 100% używać nie da, za dużo światła, jeżdżę na 32% bo mam możliwość programowania w sterowniku i sobie sam dobieram moc trybów. Aha, i podłoża mam miedziane w diodach, sinkpady, przez co z tej samej diody i prądu mam ciut więcej światła bo - co oczywiście doskonale wiesz - dioda im lepiej chłodzona (ma niższą temperaturę) tym więcej światła. Jeszcze jakieś pytania? Marcin 4A na pojedynczej diodzie? Teraz mam 3.04A, czyż bym miał zacząć zbierać zlotówki na nowa zabawkę? Nope. Raczej nie warto żenić jednej diodki ze sterownikiem extended v3 HE. Greg składa to na 3x xp-l, 1800lm przy 4,2A. A ten tu kolega ja Filip z konopii wyskakuje z jakąś tandetą co to niby na 500m świeci przez 2,5h. Taaaa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 4A na pojedynczej diodzie jest jak najbardziej realne. Tylko nikt nie powiedział na jakiej konkretnie. Nawet 5A jest osiągalne na jednej XM-L2/ XP-L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubis76 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Mam w domu latarkę Bailong BL T8626 Police 500Wniestety zgubiłem zasilacz, orientuje się ktoś jakim napięciem ładowana jest ta latarka ? fajnie było by wykorzystać ją jako przednią lampę, zapięcie kosztuje 4 zł więc nic prócz dorobienie zasilacza nie kosztowało by mnie, może nie jest aż tak beznadziejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubis76 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Jaką polecacie lampę na przód ? warunek: mocne światło, łatwość i możliwość wymiany akumulatora, wskaźnik rozładowania akumulatora możliwa wymiana akumulatora na koszyk z bateriami ale nie konieczna. Dobrze jak by miała mocowanie dostosowane do grubych kierownic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Wszystko zalezy od Twojego budzetu. Ja polecam przerabiane convoye. To juz naprawde inny poziom swiecenia. Problem w tym, ze zestaw latarka z dwoma aku i ladowarka to okolo 250zl+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Trochę przesadziłeś w 200zl się spokojnie wyrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 120-130 latarka, dwa aku po 30/szt (niezabezpieczone panasonici 3400) i dobra ladowarka (nitecore i2) minimum 60zl = 240zl bez przeslki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Aku można znaleźć taniej po 20zl. Tylko że nie Panasonic. Ładowarkę można znaleźć tańszą i też dobrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Jak juz kupowac to raz a porzadnie. Mialem kiedys ladowarke trustfire, akumulatorki 16340 ladowala 5-6godzin. 18650 ladowala okolo 20h! Nitecore i2 to jedna z najtanszych i w miare bezpieczna ladowarka. 16340 do pelna naladuje w ciagu 1.5h, 18650 w 6-8h. Najwazniejsze, ze po naladowaniu do pelna przestaje ona ladowac i aku nie zostanie przeladowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 I2 na pewno nie jest najtańszą ładowarką. Tania, całkiem niezła ładowarka: http://www.banggood.com/Mobile-Portable-18650-Battery-USB-Charger-For-Phone-Flashlightm-p-910650.html Panasonici też nie muszą być, są inne równie dobre ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubis76 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Aku można znaleźć taniej po 20zl. Tylko że nie Panasonic. Ładowarkę można znaleźć tańszą i też dobrą Jestem przygotowany wydać max 300 zł więc jest ok convoy s2 jest dosyć zgrabna i mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Może modowany Solarstorm X2? Światła sporo więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 (edytowane) Tu jest gotowa, nie trzeba przerabiać szkieł http://www.banggood.com/Solarstorm-2xCREE-XM-L-LED-T6-Bike-Bicycle-Headlight-Headlamp-p-989260.html Edytowane 18 Października 2015 przez gad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Ale w ogóle przerobić można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vicher Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dariusz70 na swiatełka, sprzedaje lampki convoy S2 w zestawie z łądowarką i ogniwami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek_K Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Wyślij do niego PW, powinien podesłać Ci ofertę. Jak zamawiałem (w tamtym tygodniu dostałem przesyłkę) to była opcja z ogniwami i ładowarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Sprzedaje w zasadzie wszystko co potrzebne. Latarki w różnych konfiguracjach, ładowarki, ogniwa, uchwyt na rower też u Niego kupisz. Ja kupiłem już dwa zestawy i polecam. Jedynie uchwyt jest badziewny i nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vicher Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dzięki za odpowiedź. Zamówienie się skłąda tylko przez forum swiatełka, czy jest dostępny inny kontakt, np, email? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Oba zamówienia składałem przez priv na swiatelka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 (edytowane) Trochę kolekcjonuję latareczki więc miałem w rękach to i owo, raz coś kupię z ebaya, innym razem sprzedam. Kwoty przekraczają trochę budżet 150 zł ale... Fajnie świeci Nitecore HC50. Jest to czołowka posiadająca specyfinczne wykonanie uchwytu. Latarkę można wyjąć i dorobić jakieś mocowanie. Światła jest ponad 500lm, zasilanie 18650, świeci szeroko. Pierwotnie kupiłem ją po to aby mieć solidną czołówkę a okazało się że sprawdza się też w innych zastosowaniach. Niezła jest EA4. Świeci węziej ale daje radę. Trochę gorzej z mocowaniem bo ma średnicę 40mm. Jednak ma zaletę - jest zasilana z ogniw AA - więc w razie "W" można zapas kupić w prawie każdym sklepie. Zrobiłem sobie też uchwyt to latarkowego "monstrum" zasilanego 4x18650 Nitecore TM06. Tam świetnie pasują klamry do rusztowań estradowych 50mm. Mają gwint i swietne możliwości zrobienia uchwytu. Latarka daje ścianę światła 3800lm, więc trzeba uważać aby nie oślepiać. Zaletą jest tp, że w niskich trybach świeci bardzo długo, np. 500lm przez 9godzin... Wada - mimo bardzo zwartej budowy (średnica 50mm, długość 90mm) to jest już 500g klocek. Teraz kombinuję aby coś wyrzeźbić na dwóch diodach XM-L2 z zasilaniem zrobionym na ogniwach modelarskich. Przy dosyć małych gabarytach takich ogniw (płaskich) można uzyskać lekko 4Ah z ogniwa. Taki pakiecik gdzieś do torebki pod siodło i światła tyle ile trzeba przez kilka godzin. Edytowane 19 Października 2015 przez skimir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Lepiej na 3 XP-L, większa sprawność Ogniwa modelarskie są niepotrzebnie drogie, taniej szukać zwykłych pryzmatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Mam trochę takich ogniw (kilkanaście sztuk) więc właśnie pod tym kątem myślałem. Tylko jakaś fajna obudowa, która spełniałaby rolę radiatora by się jeszcze przydała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Może coś jak convoy c8? Na swiatelka.pl masz opis takiej modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Aj, właśnie przy okazji tej dyskusji przypomniało mi się, że gdzieś leży obudowa od Nitecore EA4, po wylaniu kiepskich baterii... Padł driver i niestety z lustra zeszło posrebrzenie - jest koloru mosiężnego. Może coś tutaj by się pokombinowało, zobaczymy, jak będzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HankMoody Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Jaki komplet (latarka, ogniwo, ładowarka i uchwyt) do 100zł wybrać? Planowałem kupić Convoya, jednak aktualny budżet nie pozwala, a potrzeba mi oświetlenia w tym tygodniu. Jeżdżę wyłącznie po mieście, również w deszczu. Znalazłem takie zestawy: 1. http://allegro.pl/latarka-led-1100lm-supfire-f9-uchwyt-rowerowy-i5030962557.html 2. http://allegro.pl/latarka-led-zoom-10w-t6-xml-uchwyt-rowerowy-i5254095741.html 3. http://allegro.pl/latarka-lampa-cree-xmlt6-led-zoom-uchwyt-rowerowy-i5479424673.html 4. http://allegro.pl/r6-latarka-led-cree-q5-xp-e-uchwyt-wl-zelowy-i5124553303.html Wszędzie piękne opisy, jednak jak wiadomo łatwo się wkopać w "super mocne" diody i akumulatory. Słabo się orientuję w specyfikacjach latarek, więc prosiłbym o pomoc w wyborze. Może znajdzie się coś lepszego? Edytowane 20 Października 2015 przez HankMoody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi