goTomek Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Te gumowe z deca sa super, jako pozycyjne oczywiście, leciutkie, elastyczne, w sumie nawet całkiem ładne i w wielu kolorach. I szczerze mówiąc to świecą lepiej niż kilka razy droższe Lezyne Femto Niemniej Femto są ładniejsze, więc gumy z deca oddałem synowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Dzięki permenides, elegancko, o to chodziło. Modelarz a coś sprawdzonego na przód na 1AA lub 2 AAA? Czyli żeby nadal była to stosunkowo niewielka i lekka lampka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Gdyby komuś podobała się lampka MacTronic Walle, to w GO - Sporcie są jej klony firmy Merida za... 19,99. W Płocku wyhaczyłem ostatnią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 BarOlight S15 Baton tyle, że zupełnie nie rowerowa, ale dobra lampka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorgoroth Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Gdyby komuś podobała się lampka MacTronic Walle, to w GO - Sporcie są jej klony firmy Merida za... 19,99. W Płocku wyhaczyłem ostatnią . Tylko pytanie... Czy na pewno świeci tak samo jak Walle? Trochę różnych lampek z diodami 0,5 W widziałem oraz posiadałem i niestety okazuje się, że pół wata nie zawsze świeci tak samo. Walle natomiast jest naprawdę mocne, sprawdzone i uznane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Od 28.09.2015 w Biedronce są znowu latarki czołowe http://www.biedronka.pl/pl/product,id,11498,name,latarka-czolowa-aluminiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (edytowane) Gdyby komuś podobała się lampka MacTronic Walle, to w GO - Sporcie są jej klony firmy Merida za... 19,99. W Płocku wyhaczyłem ostatnią . Tylko pytanie... Czy na pewno świeci tak samo jak Walle? Trochę różnych lampek z diodami 0,5 W widziałem oraz posiadałem i niestety okazuje się, że pół wata nie zawsze świeci tak samo. Walle natomiast jest naprawdę mocne, sprawdzone i uznane Nie świeci. Kupiłem w zeszłym tygodniu 4 sztuki tej Meridy na prezenty i porównałem przy okazji. Wall-e nadal pozostaje nie pobity na polu mocy i jakości światła. Merida ma tą zaletę, że nie trzeba obniżać w asfalt aby zbytnio nie razić kierowców czy osoby z tyłu. Wygląda też, że przycisk będzie mniej problematyczny niż w oryginale. Wall-e daje światło równomiernie rozproszone z uwypukleniem środka. Merida na środku pola daje trzy czerwone punkty, jakby pod częścią przeźroczystą klosza były trzy a nie jedna dioda. Edytowane 2 Października 2015 przez Kekacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Tylko pytanie... Czy na pewno świeci tak samo jak Walle? Trochę różnych lampek z diodami 0,5 W widziałem oraz posiadałem i niestety okazuje się, że pół wata nie zawsze świeci tak samo. Walle natomiast jest naprawdę mocne, sprawdzone i uznane Nie wiem, czy świeci jak Walle. Mogę jedynie powiedzieć, że intensywność świecenia jest wściekła, wręcz nieznośna. Patrzenie na nią na wprost wręcz odpada. Co do jakości wykonania też nie mogę się do niczego przyczepić. Lampka jest wizualnie identyczna z Walle II. Jedynie przegub łączący ją ze sztycą jest inaczej skonstruowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Którą latarkę wybrać na nocne wypady po lesie na około 2-3 godziny SolarStorm X3 http://allegro.pl/latarka-lampka-rowerowa-solarstorm-x3-xm-l2-3000lm-i5379114319.html SOLARSTORM X2 http://allegro.pl/100-oryginal-solarstorm-x2-lampa-latarka-5000-lm-i5712145283.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Tylko tu wysyłka jest pewnie z Chin. Lepiej kupić od razu w Chinach, będzie taniej. A lampka to zależy co jest w środku. Ta druga ma oszukany opis z lm, ta pierwsza trochę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Wiem że mają naciągany opis mocy świecenia, tylko faktycznie która będzie lepiej świeciła ? 1- realna moc światła 2- czas świecenia 3- rozkład światła 4- jakość - cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 To już zależy co się trafi. Podobno na BG mają dobre. A najlepiej to to: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Czy S2+ z modułem 3x będzie mocniej świecić od SolarStorm X3 ? I jak z długością świecenia ? Edytowane 9 Października 2015 przez gad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 ja wam polecam UltraFire WF-501 konkretne światło wyszły teraz akumulatory mocne do niej 12000 pojemność to na max świetle świeci mi do 2,5 godziny to dużo bo tak to jeździłem na ogniwach 5800 i trzymała do godziny a swieci bardzo mocno w końcu 1200 lumenów mam takie dwie jedna w zapasie na trasę http://allegro.pl/show_item.php?item=5717117280 http://allegro.pl/show_item.php?item=4974576796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Te akusy to zwykly szmelc, ktory moze wybuchnac podczas ladowania albo sie zapalic. Nie polecam nawet o nich myslec, co do pojemnosci to najwiecej maja panasonici ~ 3400-3600mah i kosztuja 3 razy tyle co te badziewiaki. Ta lapmka tez pewnie nawet nie ma 1200lm, 600-700 to gora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) jakos jeżdżę w długie trasy po lasach w nocy to latarka jest idealna do 500 metrow zasiek i na cała szerokość jezdni a te akumulatory może i tanie ale dwa razy dluzej trzyma mi latarka na max mocy I co tanie to nie musi byc od razu gorsze Edytowane 10 Października 2015 przez seba1121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Jak mierzyles ten "zasiek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 z pracy do przystanku mam pół kilometra a tam nie ma lamp i przystanek widać normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Gratuluje wzroku zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 No widać go bo jest z jakiejś blachy co ładnie światło odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Akumulatorki na pewno nie mają 12000mAh, najlepsze mają ok. 3600mAh i są odpowiednio droższe. Latarka też jest dużo słabsza. Z jakim konkretnie modułem ten Convoy? Porównujesz do zwykłej czy modowanej Solarstorm? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 (edytowane) ja wam polecam UltraFire WF-501 konkretne światło wyszły teraz akumulatory mocne do niej 12000 pojemność to na max świetle świeci mi do 2,5 godziny to dużo bo tak to jeździłem na ogniwach 5800 i trzymała do godziny a swieci bardzo mocno w końcu 1200 lumenów mam takie dwie jedna w zapasie na trasę http://allegro.pl/show_item.php?item=5717117280 http://allegro.pl/show_item.php?item=4974576796 Kompletne brednie. Kompletne. Ultrafire to podróby, chińszczyzna która w opisie ma cuda wianki a w rzeczywistości okazuje się to wszystko picem na wodę. Po pierwsze akumulator: weź mnie nie osłabiaj. 12000mAh jest NIEOSIĄGALNĄ pojemnością przy wymiarach ogniwa, najpojemniejsze ogniwa mają rejon 3350mAh i kosztują 30pln. Te ultrafire w testach mają rejon 1200-1500mAh. A teraz się kłania matematyka. Skoro twierdzisz, że latarka świeci 2,5h to znaczy, że ma jakiś maleńki sterownik, bo w diodę idzie około 600mA. Dioda XM-L2 przy 600mA daje około 350-400lm. Jeśli to uważasz za taki super wynik to przyjmij do wiadomości, że prawdziwe, porządne latarki mają sterowniki po 3A, najpojemniejsze ogniwa Panasonic 3350mA rozładowują w nieco ponad godzinę a to oznacza, że dioda dostaje o wiele większy prąd. Bo zależność jest prosta: pojemność/prąd=czas pracy. Wszystkie trzy parametry muszą iść w zgodzie i nie ma od tego odstępstw. Jeśli ktoś twierdzi, że latarka daje 1200lm, do tego świeci 2,5h to już wiemy, że potrzebuje źródła prądu o pojemności 7500mAh a takowe 18650 NIE ISTNIEJĄ. Odwracajac równanie jak wyżej z czasu pracy i pojemności ogniwa oraz typu diody możemy obliczyć jaki ma sterownik. To nie magia, tylko klasyczna, najprostsza matematyka. Kupiłeś badziewie, dość podły zestaw. Do tego wierzysz w te brednie z koszulki ogniwa i rozpowszechniasz te głupoty na forum. Proszę, nie rób tego więcej. A od teraz przygotuj się na szok jaki Ciebie czeka, gdy zobaczysz porządną latarkę w akcji, taką co to właśnie ma 3 czy 4A sterownik, dobre ogniwo i resztę głupot w postaci poprawionej sprawności termicznej, elektrycznej czy szybki z podwójnymi powłokami antyodbiociowymi. Bo z tego szoku może Ci czop śluzowy wypaść Aha, i jeszcze jedno: jak kupisz wspomniane ogniwo to i tak dostaniesz drgawek, bo się okaże, że na 3350mAh latarka pracuje dwa razy dłużej a Ty dałeś się zrobić jak dziecko na lizaka i uwierzyłeś w tandetne ogniwa za 10pln z pojemnością 12000mAH Edytowane 11 Października 2015 przez cervandes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Marcin 4A na pojedynczej diodzie? Teraz mam 3.04A, czyż bym miał zacząć zbierać zlotówki na nowa zabawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba1121 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 To pokaż mi takie latarki o takiej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A chociażby te latarki http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11008&start=0 tutaj https://www.fasttech.com/products/1601/10002364/1195013 ta sama latarka tyle że bez modyfikacji, poprawy chłodzenia, ze standardowym sterownikiem i diodą na zwykłym aluminiowym podłożu.I czy taki zwykły convoy bez żadnych modyfikacji czy taki ulepszony to będzie wstanie dać realnie 800-1000lm, będąc lepszy od takiego ultrafire chyba pod każdym względem.Tutaj jeszcze dobry akumulator https://www.fasttech.com/products/1420/10004182/2762805 o podanej realnej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi