ml1 Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Uchwyt faktycznie nie pierwszej piękności. U mnie też się przesuwa, ale lekko nie jest to dokuczliwe. Może spróbuj zmieniać tryby jednocześnie trzymając latarkę? Albo daj kawałek gumy np. dętki do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 No można to reanimować ale czy nie lepiej/pewniej/bezpieczniej kupić taki jak podałem w linku? Skoro nie używając dużej siły przesuwam latarkę w uchwycie to mam chyba uzasadnione obawy czy w trudniejszych warunkach gdzieś latarki nie "zostawię". Skręcany uchwyt chyba byłby lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Boisz się, że na kierownicę nie wejdzie? Dokładnie. Zastanawiam się, czy uda mi się to zamontować przy mostku, czy szukać jednak jakiejś alternatywy. A jeśli tak, to co? Obrotowy za 5zł, Fenix za 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raficz Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 W temacie uchwytów, mam taki jak kolega ml1 zapodał i coś mam wątpliwości. Ktoś korzystał np z czegoś takiego: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5159752985 Mam podobny w mactronic'u i nie miałem zastrzeżeń. Kupiłem go i NIE PASUJE!!! do Convoya s2+, sprzedający piszą bzdury zawyżając zakres zastosowania bo chyba uważają że jak coś jest tanie to można wprowadzać w błąd!!?? bez sensu. Uchwyt nadaje się wyłącznie do lampek 26-28mm. Kolejną jego wadą jest to że nie ma szyny więc nawet jak ktoś posiada grubszą lampkę ściągnięcie jej trwa... Z kolei te uchwyty na wcisk średnio się nadają do montażu pod kierownicą, wyjmowanie i wkładnaie lampki nie jest komfortowe w porównaniu z szyną z której wyjęcie lampki i włożenie trwa mniej niż sekundę bez przestawienia położenia. Zero pewności że przy uchwycie zamontowanym do góry nogami w nocy przy 50km/h i próbie zmiany tryby świecenia lampka nie wyskoczy:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TekedoMK Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 (edytowane) Może z uchwytów coś takiego nada się bardziej do montażu pod kierownicą i zza razem będzie pewniejsze trzymanie latarki w uchwycie. http://www.banggood.com/360-Degree-Bike-Cycling-Flashlight-Torch-Holder-Mount-Headlight-Holder-p-90488.html http://www.banggood.com/Universal-Flashlight-Front-Light-Mount-Clip-Holder-Stand-Bracket-p-914497.html Na fasttech są troszkę taniej. Z góry podkreślam, że nie miałem doczenienia z tymi uchwytami. Ale przymierzam się do kupna pierwszego. Edytowane 1 Września 2015 przez TekedoMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luktaw Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 http://allegro.pl/latarka-na-rower-convoy-s2-ogniwo-uchwyt-kolimat-i5635360262.html W tej aukcji jest fajny uchwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Kupiłem go i NIE PASUJE!!! do Convoya s2+, sprzedający piszą bzdury zawyżając zakres zastosowania bo chyba uważają że jak coś jest tanie to można wprowadzać w błąd!!?? bez sensu. Uchwyt nadaje się wyłącznie do lampek 26-28mm. Kolejną jego wadą jest to że nie ma szyny więc nawet jak ktoś posiada grubszą lampkę ściągnięcie jej trwa... Z kolei te uchwyty na wcisk średnio się nadają do montażu pod kierownicą, wyjmowanie i wkładnaie lampki nie jest komfortowe w porównaniu z szyną z której wyjęcie lampki i włożenie trwa mniej niż sekundę bez przestawienia położenia. Zero pewności że przy uchwycie zamontowanym do góry nogami w nocy przy 50km/h i próbie zmiany tryby świecenia lampka nie wyskoczy:/ Dziękuję za informacje. Czy nie dałoby się wewnątrz podkleić jakiś kawałek gumy albo plastiku na taśmę dwustronną żeby to trzymało? Jeśli chodzi o szynę to jej brak mi nie przeszkadza. Nie mam potrzeby ściągać latarki z kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubacz93 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Czy prawdą jest że 2 convoye przy max mocy poświecą 1 h? Dla mnie to jest bardzo istotne bo wynika z tego że solarstormy dłuzej trzymają i tu się pojawia problem ile mieć akumulatorów i ładowarek przy sobie zarówno przy convoyach jak i solarstormie. Bo wozić powiedzmy do 8 - 12 przy sobie to trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Zależy jaki sterownik i ogniwo, ale jeśli zależy Ci na czasie działania, to faktycznie wybrałbym solarstorma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Ten uchwyt który podał kolega Tekedo jest bardzo stabilny i nie ma opcji, żeby latarka wypadła. Potrafi nawet wgryźć się w aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Czy prawdą jest że 2 convoye przy max mocy poświecą 1 h? Dla mnie to jest bardzo istotne bo wynika z tego że solarstormy dłuzej trzymają i tu się pojawia problem ile mieć akumulatorów i ładowarek przy sobie zarówno przy convoyach jak i solarstormie. Bo wozić powiedzmy do 8 - 12 przy sobie to trochę za dużo. Przecież to matematyka na poziomie podstawowym. Dzielisz pojemność przez moc sterownika i masz wynik. Ja używam S2 3,04A z panasami 3400mAh w trybie 32%, co daje ponad 3h świecenia. 32% to bardzo jasno, ale równie dobrze można zejść do 25 czy nawet 18% i jest bardzo ok. Dopiero przy 10% jest już niewystarczająco aby mówić, że jest to bardzo mocne światło rowerowe. Owszem, przy 100% wyssę ogniwo w godzinę, ale przecież 100% to tryb nieużywalny na rowerze. Trawa się na poboczu pali. 50% też za dużo, najlepiej przy sterownikach 2,8-3A jeździć na 25, góra 32%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Panowie, A co z gotowych kompletów lampek na miasto, ale przód ma nie tylko sygnalizować, ale i oświetlać trochę drogę. Lampy dla żony. Mająbyć na baterie Aa lub aaa, nie mogą być zbyt drogie, bo żona często zapomina o takich drobiazgach, mają oświetlać drogę przy prędkości ok 20 km/h w terenie podmiejskim średnio oświetlonym przez latarnie. Na tył dam jej walle, ale co na przód? Najlepiej walle w komplecie. Scream? A może ten miejski mactronic? Może przód coś innego, nie od mactronica, nie upieram się. Ma odrobinę oświetlać drogę, ścieżki rowerowe czy nierówny chodnik. I ma sygnalizować wyraźnie na drodze z tylu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Convoy 1A albo byle jaka lampka XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Mająbyć na baterie Aa lub aaa, nie mogą być zbyt drogie, bo żona często zapomina o takich drobiazgach, mają oświetlać drogę przy prędkości ok 20 km/h w terenie podmiejskim średnio oświetlonym przez latarnie. Na przód może Spanninga/Romet Zircon? Ewentualnie jak jest możliwość zamocowania lampek na stałe do widelca i bagażnika: przód: Spanninga Corona XB - 20lux powinno styknąć, choć bez wypasu tył: AXA Riff Battery lub droższa Busch & Muller TOPLIGHT Line permanent Jak można by pod dynamo, to na przód większy i ciekawszy wybór. Odpada też problem sprawdzania baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Zekker - dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raficz Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 wracając do uchwytu dzięki za propozycje jednak potrzebuje solidny: na szynie, na kierownicę 32mm, reasumując jedyny który to spełnia to: Fenix ALB-10 tylko odstrasza mnie w nim spory ciężar i duży:/ chyba zostaje przy dwóch trytkach i uchwycie z kellys led gunner... jak dla mnie największy minus convoya to brak dedykowanego mocowania rowerowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Ot taka ciekawostka znaleziona przy okazji. Fajny patencik. http://www.banggood.com/Bike-Bicycle-Cycling-Handlebar-Extender-suport-Holder-For-Stopwatch-p-974233.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Przyjrzałem się lampkom Spanninga i taką chcę Spanninga Lineo http://www.spanninga.com/products/rearlights/lineo/ szkoda, że mocowanie tylko na bagazniku. Zna ktoś coś podobnego w stylu, może być mniejsze, ale do sztycy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Sprawdź CatEye TL-LD560-R lub TL-LD570-R. Ta druga wyposażona jest dodatkowo w czujnik światła i ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Dzięki, widziałem już, funkcjonalność podobna (odblask i światełko w jednym), ale design, design... to CatEye takie se, a Spanninga bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Ale jak komicznie takie świecidło będzie wyglądać na sztycy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 To niestety prawda, dlatego chyba najpierw kupie bagażnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Wiem, że wybieram z innej ligi niż pokazywane przez Was konstrukcje, ale doradźcie, która z nich: http://allegro.pl/lampka-rowerowa-przod-cree-q5-240-lm-aluminium-i5164101160.html http://allegro.pl/przednia-lampka-cateye-hl-el135n-3xled-jasna-150cd-i5137297675.html Chyba, że macie lepsze pomysły, za które również będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Jak już to raczej tą drugą, ale raczej jako sygnalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 To niestety prawda, dlatego chyba najpierw kupie bagażnik Ostatnio przejrzałem katalog B&M i znalazłem tam adapter na sztycę (strona 6): http://www.bumm.de/fileadmin/user_upload/Katalog/B_M__Catalogue_2015_16__English.pdf Ciekawe czy u nas dostępny i za ile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi