cervandes Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Cokolwiek, byle z driverem programowalnym, wtedy będziesz mógł dobrać sobie z wielu trybów te najodpowiedniejsze. A każda latareczka będzie miała takiego kopa, że będziesz przecierał oczy ze zdumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
put3k Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 cervandes - nie ułatwiasz wyboru próbuję o tym poczytać, ale nadmiar tych oznaczeń i wersji utrudnia odnalezienie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Nie bądź baba Osobiście kupiłbym wersję albo za 120pln albo za 135pln. Mają wszystkie przeróbki a oprócz tego drivery programowalne. 15pln różnicy za ciut mocniejszy sterownik też uważam, że warto zapłacić, sam mam dwie sztuki 3,04A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 W lidlu od dzisiaj mamy lampki za 30zł, 20 luxów, zmierzyłem przed chwilą high 0.21A i low 0.11A, przy 4 AA w szeregu, czyli 1W, zobacze w nocy, ale powinno być podobnie jak sigma lighster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasperek Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Jakiś czas temu mieli 3W za około 50 zł zasilane 3xAAA. Dokładnie taka jak tu: http://www.spychalski.info/2013/01/21/latarka-livarno-lux-cree-3w-lidla Niestety dokładnego testu nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczi1000 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Panowie jak długo szła Wam Convoy S2 i akcesoria z banggood? Mieliście jakiś numer przesyłki etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszpk Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Miałem numer przesyłki bo zapłaciłem za to bodajże 1.5 euro. Mam dla ciebie zła wiadomość. Zamówiłem ok 9 maja z 8 rzeczy. Wszystko w co da się wsadzić baterie czyli power bank i latarka Chińczycy wysłali przez Singapur, reszta poszła zwykła pocztą chińską. Drobnica zaczeła spływać po 10 dniach skończyła dokładnie po 2,5 tyg , power bank dotarł dzisiaj (nie rejestrowany) wraz z listem z uc, że chcą rachunek na latarkę bo inaczej odeślą ja na mój koszt do Chin. Latarka przyszła we wtorek do Niemiec w czwartek była w UC. Teraz jeszcze muszę doliczyć z tydzień na biurokrację. Wyjdzie mi 5 tyg. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez mariuszpk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszpk Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Chciałbym pochwalić się nowym nabytkiem. Doszedł do mnie wczoraj power bank http://www.banggood.com/Mobile-Portable-18650-Battery-USB-Charger-For-Phone-Flashlightm-p-910650.html Co mogę o nim do tej pory napisać: + wykonanie bardzo estetyczne, wygląda dokładnie tak jak na zdjęciach i jest bardzo lekka. Bez kabla waży 21 gram + łatwo się otwiera + prąd ładowanie na wyjściu gdy ładujemy np telefon wynosi ok 1 -1,1 A przy napięciu 4,3 V + małe straty na przetwornicy nic się nie grzeje + cena Akumulatory ładuje do poziomu 4,13 V. Urządzenie posiada 3 diody czerwona - ładowanie , zielona - ogniwo naładowane i niebieska przy ładowaniu urządzeń np telefonu. Ładować to można zwykłą ładowarka do telefonu lub przez dowolne wyjście usb. Jako opakowanie na dodatkowy akumulator do latarki na rower idealne. Można to wozić razem z narzędziami w torbie pod siodełkiem i mamy pewność że nic nam się nie zewrze i nie spali. Zawsze można podładować sobie tym telefon czy licznik GPS w trasie. Wady : - ładuje ogniwa 4,13 V zamiast do 4,2 V ale uważam, że lepiej za mało naładować niż przeładować ogniwo jak ładowarka którą opisywałem parę dni temu. - prąd na wyjściu 4,3 V ale nie ma to wpływu na ładowane urządzenia Jak dla mnie 4,6 /5 punktów Edytowane 8 Czerwca 2014 przez mariuszpk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1991 Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Drugą noc korzystam z lampek z lidla. Przednia bardzo mocno świeci jak na moje potrzeby. Tylna jest ok. W zestawie były baterie. Cena za komplet 40zł. Według mnie, nie warto przepłacać za lampki typu cateye. Oczywiście, świecą może lepiej ale te są w miarę tanie komplet 6 baterii robi wrażenie. Pozostaje dokupić akumulatorki. Jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby99 Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Drugą noc korzystam z lampek z lidla. Przednia bardzo mocno świeci jak na moje potrzeby. Tylna jest ok. W zestawie były baterie. Cena za komplet 40zł. Według mnie, nie warto przepłacać za lampki typu cateye. Oczywiście, świecą może lepiej ale te są w miarę tanie komplet 6 baterii robi wrażenie. Pozostaje dokupić akumulatorki. Jestem bardzo zadowolony. Popieram. Też zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Mogła by byc trochę mniejsza, ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
put3k Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Drugą noc korzystam z lampek z lidla. Przednia bardzo mocno świeci jak na moje potrzeby. Tylna jest ok. W zestawie były baterie. Cena za komplet 40zł. Według mnie, nie warto przepłacać za lampki typu cateye. Oczywiście, świecą może lepiej ale te są w miarę tanie komplet 6 baterii robi wrażenie. Pozostaje dokupić akumulatorki. Jestem bardzo zadowolony. Hmmmm... nie wiem jak świeci tylna lampka z Lidla. Pewnie tak samo jak każda standardowa. 5 dni temu myślałem jeszcze tak samo. Kupiłem jednak nową lampkę na tył z diodą 0.5W - Sigma Tail Blazer. Jeżdżę teraz dużo w nocy po szosie. Jako kierowca, zawsze szeroko omijam rowerzystów, jako rowerzysta zawsze zwracam uwagę na każdy samochód w jaki sposób mnie omija. Jak robi to szeroko za kazdym razem w myślach mu dziękuję. Do tej pory miałem z tyłu standardowego Smarta. Przy nowej lampce różnica w wyprzedzaniu przez kierowców jest ogromna. 90% samochodów wjeżdża całkowicie na lewy pas, nie pchają się jak z naprzeciwka jedzie inny samochód. Dla bezpieczeństwa był to rewelacyjny zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1991 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Tam jest niby tył 10 LUXów - ile to jest, nie wiem. A do tyłu chodziło mi tylko o sposób mocowania, a dokładnie wkładania/wykładania. Ta szyna i przycisk na dole są dla mnie niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasperek Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Co prawda za bardzo się nie znam i nie widziałem tych lampek, ale z waszych opisów wynika, że są drogie w eksploatacji... Cena za komplet 40zł. Według mnie, nie warto przepłacać za lampki typu cateye. Oczywiście, świecą może lepiej ale te są w miarę tanie komplet 6 baterii robi wrażenie. Pozostaje dokupić akumulatorki Koszt zakupu przyzwoitych akumulatorów i odpowiedniej ładowarki przewyższy wartość całego zestawu. Całość z lampkami przekroczy 100 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1991 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ładowarkę mam powerex mh-c9000. Koszt około 200zł. Jedynie zostaje koszt akumulatorów, które pasują do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Convoy przetestowany, porównany z Mactroniciem Noisem, ale nie wiem z którym modelem, w każdym razie - Mactronic wypadł jak zabaweczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommiWWA Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Convoy przetestowany, porównany z Mactroniciem Noisem, ale nie wiem z którym modelem, w każdym razie - Mactronic wypadł jak zabaweczka Pochwal się, który model Convoya posiadasz? Modowany czy standardowy? Dzięki T. PS. Dlaczego przy ostatnim poście nie mam nigdy przycisków [cytuj] i [odpowiedz]? Są tylko [Zgłoś] [Dodaj do filmów] [Do góry], to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 PS. Dlaczego przy ostatnim poście nie mam nigdy przycisków [cytuj] i [odpowiedz]? Są tylko [Zgłoś] [Dodaj do filmów] [Do góry], to normalne? Możesz tylko zaznaczyć tekst i pojawi się cytuj , bo zgodnie z regulaminem nie cytujemy całej poprzedzającej wypowiedzi. Co do Convoya to modowanie wpływa na jakość pracy, bezpieczeństwo i długość użytkowania, a co do ilości światła to bardzo nieznacznie ( ewentualnie zmienia jego rozkład - np. kolimatory, czy inne soczewki) Np Convoy ze sterownikiem 2,1 A i 2,8 A różnica w jasności na pierwszy rzut oka czasem jest ciężka do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszpk Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Ja też się doczekałem swojego Convoya S2+ z Chin. Jest już po odprawie celnej. 15 € to naprawdę super cena. Co do jasności to dla oka ludzkiego jasność nie rośnie liniowo tylko wykładniczo. Musi być 4 razy więcej energii żeby odczuć to jako 2 krotny wzrost jasności. Tak samo jest ze słuchem i db. Wymieniłem wyłącznik na lepszy bo w s2+ jest gorszy niż w s2 i zmostkowałem sprężynę. W środku jest sterownik ak-47a. Można w nim wyłączyć w sumie tylko strobo i sos z klawisza bez lutowania gwiazdek. Edytowane 14 Czerwca 2014 przez mariuszpk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel93ss Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Teraz jest sporo SolarStorm x2 na allegro po 150 zł Lampka świeci bardzo mocno prawie tak jak moja fenix bt 20 ale zasięg ma mniejszy mimo wszystko w tej cenie to świetna lampa. Właśnie we wtorek ją zamawiam jako zapasową bo sporo czasu spędzam w ciemności Ostatnio ze znajomym zrobiliśmy wyprawę ponad 38 km wyruszyliśmy o zmroku w lesie było oczywiście ciemno, cała podróż trwała 4.5 godziny w połowie musiałem zmieniać akumulatory :/ ługabuga było by ostro gdyby nie ta lampa bo niektóre wysiadają jak są na wyczerpaniu, a to jest niezwykle niebezpieczne ale z tym fenixem jestem bezpieczny gdy ma chyba 5% włącza się niższy tryb i tak do wyczerpania nigdy nie gaśnie. Jeśli ktoś chce kupić oświetlenie na długie lata i nocne jazdy i być go pewnym, niech bierze Fenix bt 20 A dla kogoś z normalnym budżetem w zupełności wystarczy Solarstorm x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel93ss Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 W zasadzie to mam pewien dylemat i pytanie do was. Zobaczyłem właśnie że za 250 zł mogę sprowadzić MagicShine MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 "tylko nie wiem jak świeci" ? Albo dopłacić i kupić drógą fenix bt-20 do kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 zacznij od nauki wrzucania linków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElSor Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Albo dopłacić i kupić drógą fenix bt-20 do kompletu Zawsze lepiej 2 osobne niż, bo można sobie ukształtować wiązkę światła pod siebie i przy tym nie razić osób z przeciwka. Nawet jak 1 lampka z jakiś powodów świeci, to druga pomoże bezpiecznie opanować sytuację - w przypadku 1 mocnej - będzie kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel93ss Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 zacznij od nauki wrzucania linków Ja żadnego linka nie wrzucałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby33 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) Witam. A co sądzicie o przednim świetle Busch & Muller LUMOTEC IQ 60 Lux? Kupiłem rower z tym światłem. Jeszcze do mnie nie dotarł ale widzę że to droga lampa. I myślę czy ja zostawić czy sprzedać i w tej cenie kupić coś innego . Jazda jeśli chodzi o zmrok to pół na pół odświeżone drogi i nie oświetlony asfalt i czasem polna droga. Prędkości do 30-35km. Zasilanie z dynama w piaście shimano Edytowane 9 Lipca 2014 przez gruby33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Zostaw sobie tą lampkę, przez ładnych kilka lat jej nie zmienisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi