madluki Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Jeszcze raz dzieki za rekomendacje. Wczoraj wybebebeszylem starą bakterie z lapka i poczyniłem testy. Jestem bardziej niz zadowolony. Swiatla jest tyle że mozna podwyzszyc poziom witaminy D w organizmie.;-) Barwa swiatla tez sympatyczna dla oka. Fakt ze swieci dosyc szeroko ale na teren w sam raz. Szkoda ze nie miałem jej wczesniej. Edytowane 31 Marca 2014 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Też zamawiam tego Convoya z banggood, zobaczymy jak to się będzie sprawować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jak otrzymaliście convoye to zmierzcie czy pobierają 2.8A czy chińczyk nie zrobił w bambuko na układach AMC lub pomylili naklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Pewnie już to gdzieś było, ale czy ten fabryczny sterownik od s2 komunikuje jakoś padające ogniwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Tak mruga i obniża tryb na niższy. Przy 2.8V, jak obniży tryb do minimum i mruga to lepiej wyłaczyć bo można za bardzo rozładować. Edytowane 31 Marca 2014 przez MaxWayne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benedeusz Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Jak otrzymaliście convoye to zmierzcie czy pobierają 2.8A czy chińczyk nie zrobił w bambuko na układach AMC lub pomylili naklejki. Na mojej Convoy M1 sterownik jest OK:. 8 układów po 350mA, Już ją sobie przerobiłem: zmieniłem paste termoprzewodzącą, stuningowalem sprężyne, nasmarowałem gwinty i zmieniłem soft w sterowniku na taki, z programowalnymi trybami. W czwartek doszla latarka, w piątek ładowarka z uchwytem, a akumulatorów ciągle nie ma. Mam nadzieję, że nikt nie zakosił. Jak przetestuję to dam znać jak się jeździ. Latarka wygląda na bardzo solidną, i wodoszczelną. Edytowane 31 Marca 2014 przez benedeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 yyy... programowanie trybów, zmiana softu? Muszę poszukać, spróbować. Może nie trzeba kupować sterowników u naszych rodaków tylko brać bezpośrednio z CHRL i samemu ustawiać co trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Macie jakiś sprawdzony uchwyt do mocowania na kasku do lampek ala convoy? Coś mocowanego taśmą velcro, a jakby była regulacja prawo/lewo, góra dół to byłbym w niebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Nie istnieje taki uchwyt jedynie.https://www.fasttech.com/products/0/10003473/1258004-headlight-mounting-strap-for-18650-flashlight na boku głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Na mojej Convoy M1 sterownik jest OK:. 8 układów po 350mA, Już ją sobie przerobiłem: zmieniłem paste termoprzewodzącą, stuningowalem sprężyne, nasmarowałem gwinty i zmieniłem soft w sterowniku na taki, z programowalnymi trybami. W czwartek doszla latarka, w piątek ładowarka z uchwytem, a akumulatorów ciągle nie ma. Mam nadzieję, że nikt nie zakosił. Jak przetestuję to dam znać jak się jeździ. Latarka wygląda na bardzo solidną, i wodoszczelną. Akumulatory to inna bajka, Li-ion to niebezpieczny ładunek, możliwe, że przyjdą z jakąś większą partią. http://cargo.airport.lodz.pl/download/ulotka_baterie_2013.pdf Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Banggood wysyła zwykłym listem. Owija w folie aluminiową, żeby się nie przyczepili, może w tym problem, jak nie otrzymacie w 35 dni, to zakładajcie spór, to zapodam link na fasttech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Banggood wysyła tym co wybierzesz. Za 1.7$ jest przesyłka rejestrowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) No tak, ale domyślnie jest zwykła, napisałem odnośnie tego, co napisał rulez, chińczycy się nie przestrzegają zadnych przepisów dot. wysyłek China postem nie wolno baterii wysyłać, fasttech już nie oszukuje poczty, zaczał wysyłać baterie przez malezje, także jak ktoś kupuje to może lepiej http://www.fasttech.com/products/0/10002357/1170800-authentic-samsung-icr18650-26f-18650-3-7v-2600mah przypominam o kodzie blf 5% zniżki Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez MaxWayne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Bakterie doszły.Tym razem z Malezji. ( Listonosz zaczyna na mnie krzywo patrzeć ) Wszystko ok. Cały zestaw skompletowany. Wszystko śmiga. Zabawne są te paczuszki bez żadnych oznaczeń, instrukcji zbędnych pudełek ;-) Jak patrze na te niepozorne paluszki, to wcale sie nie dziwie problemów z wysyłką. To jak małe zapalniki ;-) Moze dlatego doszły w stanie bezpiecznie rozładowanym. Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 O czyli nie ma co się obawiać banggood też wysyłają malezją, długo szły to normalne, bo z fasttech też idą tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Jakby ktoś był zainteresowany to mam convoya m1 xm-l2 t6 4C po poprawkach termicznych na sprzedaż, jak również convoya c8(większe skupienie 28k Lux, vs 16K w convoy m1), mam wszystkie potrzebne akcesoria. Wszystko nowe i nie używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewex Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam! Pytanie odnośnie CONVOY S2 kupionego w chinach... Z tego co się już zorientowałem to w standardzie (w sensie bez przeróbek - prosto z paczki) latarka ma 2 tryby: Two kind of modes: 1.three modes:low 5%-mid 40%-high100% 2.five modes:low 5%-mid 40%-high100%-Strobe-SOS 1. Czyli na ogniwie Samsunga 2600mAh w trybir 40% jaki jest realny czas pracy? 2. Czy "standardowy" CONVOY S2 ma jakaś blokadę rozładowania? 3. na zdjęciach baterii można zauważyć różnicę w oznaczeniu: raz jest "ICR18650-26F SAMSUNG SDI 2CB3" a gdzie indziej "ICR18650-26F SAMSUNG SDI 2CC2". Czy to parametr na który trzeba zwrócić uwagę czy jest on może z kategorii pomijalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Miga i obniża tryb na niższy, te baterie są ok, ważnae żeby było samsung 26f reszta cię nie interesuje,baterie weź listem rejestrowany bo długo idą, na tych bateriach w trybie 40% będzie świcie około 2 godzin. Można ewentualnie brać baterie protected do s2 pasują Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez MaxWayne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rgd Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Witajcie. Temat obszerny, mnóstwo cen i modelów. Chcę się jednak poradzić. Co do tylnego światła wybrałem WALLe BPM-2SL. Wydaje się bardzo dobrym wyborem. Większy problem mam z przodem. Zainteresowała mnie lampka Mactronic Scream Bike Pro 500lm. Kosztuje około 120 złotych. Taką właśnie kwotę chciałbym przeznaczyć na przednie światło, 100-120 złotych. Kwota średnia więc i lampka powinna być średnia.Nie jestem profesjonalistą, więc nie będę z tym światłem skakał, jeździł z zawrotną prędkością ani w całkowitej ciemności. Potrzebna lampka do normalnej jazdy, przyzwoicie jasna, w warunkach raczej miejskich lub niewiele poza miastem na drogach publicznych.Mój wybór spotka się z Waszą krytyką? Jakieś inne propozycje? Będę wdzięczny za wszystkie głosy.Pozdrawiam,Rgd. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Rgd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 500lm nie ma 500lm. Ma może troszkę ponad 200. Moje foto porównanie znajdziesz tu: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Polecam ci sprawdzony przez wielu zestaw z chin czyli Convoy S2 z diodą XML2 T6-4C lub U2-1A(4300k lub 6500k) http://www.banggood.com/Convoy-S2-AMC7135+8-8Modes-LED-Flashlight-1x18650-p-908754.html?p=2I12144457562014020C Uchwyt na rower (obrotowy) http://www.banggood.com/Wholesale-Flashlight-Mount-Holder-Clip-LED-Bicycle-Bike-Torch-360-p-41677.html?p=2I12144457562014020C Ładowarka na 2 ogniwa 18650 http://www.banggood.com/Wholesale-New-Battery-18650-Travel-Charger-Wired-AC-Digital-Li-Ion-EU-p-28256.html?p=2I12144457562014020C Ogniwa - 2szt z przesyłką nowiutkie http://www.banggood.com/Samsung-IRC18650-26F-Rechargeable-Li-ion-Battery-2PCS-p-915708.html?p=2I12144457562014020C Ogniwa bierz wysyłka rejestrowanym bo długo idą. Do tego kod BLF daje 8% rabatu. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez MaxWayne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby99 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Może ktoś się wypowiedzieć o tej lampce http://www.salon-rowerowy.pl/lampka-przednia-kls-zoomer-p-3470.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 10Lux Słabiutko, wydaje mi się z sigma roadster, lighster będzie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby99 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 A co polecicie do 60 pln? Wiem że za tę cenę nie można wymagać za wiele, ale lampka będzie służyła w dojazdach do pracy w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasperek Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Latarka z Lidla za ok 50 zl na zwykle paluszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi