Skocz do zawartości

[Problem] Odpryski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem ponieważ na rami porobiły mi się odpryski farby. Można to "zamalować" lub jakoś zakonserwować ?

Dodaję zdjęcie opisujące mój problem.

b1bf7908ec6d15a6m.jpg

(kliknij na zdjęcie aby powiększyć)

Liczę na pomoc i pozdrawiam.

Napisano

Wyczyścić rozpuszczalnikiem i zaprawką samochodową tudzież lakierem do paznokci + koniecznie osłona ze starej dętki, neoprenu lub pięciokrotne owinięcie szkotem pod kolor ;)

Napisano

a w jakimś serwisie można to bardziej dokładnie zrobić ? bo zależy mi na tym, trochę tych odprysków się uzbierało... a rower ma dopiero rok

Napisano

Po pierwsze musisz dobrać idealnie kolor lakieru, po drugie to punktowe malowanie na większej powierzchni tego samego koloru, więc nie da się tego zrobić tak by było niewidoczne. Po trzecie jeśli są takie odpadki lakieru to będzie ich stale więcej - kiepski lakier: dolne widełki przy łańcuchu, kasecie, zacisku koła, zacisku hamulca, w miejscu gdzie opona jest najbliżej ramy (błoto), mufa suportu, spód dolnej rury głównej, tył rury podsiodłowej, okolice osadzenia zacisku, sterów, miejsca styczności pancerzy z ramą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...