jarzynekk Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam. Jako że to mój pierwszy rower z przednim amortyzatorem nie mam doświadczenia w serwisowaniu tej części. Rower posiadam od maja i przejechane jakieś niecałe 1000km. Szukałem w necie informacji lecz nie udało mi się znaleźć konkretnie pod ten model. Czy to jest swego rodzaju konstrukcja typowa i jest jakiś uniwersalny sposób na konserwację i czyszczenie? Prosiłbym o wskazanie jakiegoś poradnika, filmik na YT, schemat. Z amortyzatorem nie mam żadnego problemu jak na razie. Może na wiosnę skusiłbym się i go rozebrał w celu przesmarowania dlatego pytam o instrukcje. Moja bieżąca konserwacja polega na czyszczeniu goleniu z nagromadzonego brudu. Wyczytałem że polecany jest środek Brunox Deo. Pryska się tym na same goleniu czy w okolice uszczelek dolnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg000 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Kiepsko szukales. Sugeruje zaczac od strony producenta. Tam znajdziesz manual i schemat budowy: http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=mi.downloadarea&downloadtyp=explosions2012&downloadyear=explosions2011 Sa tez filimiki jak serwisowac inne amortyzatory ale jak masz schemat to mozesz juz sie podomyslac co i jak bo w wiekszosci procedury so dosc podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzynekk Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Dzięki bardzo. Faktycznie kiepsko szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.