Skocz do zawartości

[amortyzator] SR Suntour SF11 NVX P HLO 700C 75mm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jako że to mój pierwszy rower z przednim amortyzatorem nie mam doświadczenia w serwisowaniu tej części. Rower posiadam od maja i przejechane jakieś niecałe 1000km. Szukałem w necie informacji lecz nie udało mi się znaleźć konkretnie pod ten model. Czy to jest swego rodzaju konstrukcja typowa i jest jakiś uniwersalny sposób na konserwację i czyszczenie? Prosiłbym o wskazanie jakiegoś poradnika, filmik na YT, schemat. Z amortyzatorem nie mam żadnego problemu jak na razie. Może na wiosnę skusiłbym się i go rozebrał w celu przesmarowania dlatego pytam o instrukcje.

Moja bieżąca konserwacja polega na czyszczeniu goleniu z nagromadzonego brudu. Wyczytałem że polecany jest środek Brunox Deo. Pryska się tym na same goleniu czy w okolice uszczelek dolnych?

Kiepsko szukales. Sugeruje zaczac od strony producenta. Tam znajdziesz manual i schemat budowy:

http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=mi.downloadarea&downloadtyp=explosions2012&downloadyear=explosions2011

Sa tez filimiki jak serwisowac inne amortyzatory ale jak masz schemat to mozesz juz sie podomyslac co i jak bo w wiekszosci procedury so dosc podobne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...