WoK Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, w Niedzielę wybieram się kolejny raz do Czech, z Bielska-Białej leci piękna widokowo trasa, Těrlicko to małe miasteczko z 2 pięknymi jeziorami, nad jednym z nich będzie możliwość upieczenia np. kiełbasy Cała trasa nie powinna przekroczyć 130km, wiodła będzie głównie bocznymi drogami, ale jest też kilka główniejszych dróg. Cała wycieczka na lekko i bez pośpiechu, na trasie oczywiście kilka postojów. Od Bielska do Czech jest trochę podjazdów ale nie ma tragedii Zapraszam chętnych, kilka fotek z tych rejonów na zachętę: I planowana trasa: Route: Bielsko-Biała - Těrlicko - Bielsko | Bikemap.net Wypad w Niedzielę 02 Września! (Pod warunkiem że nie będzie padać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
man222 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 w jedną czy 2 strony jest 130?i jaka srednia bo mam wolną niedziele i szukam czegos ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoK Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witaj, cała trasa z Bielska przez Czechy i z powrotem do Bielska (od i do dworca głównego) to 124km +/- kilka kilometrów bo można zawsze nieco zmienić trasę przy powrocie. Co do średniej, pytasz o km/h? Prędkość typowo turystyczna 15km/h PS: Zerknij na link do trasy, przesuwając myszkę przez skalę wzniesień umieszczoną na mapie, pojawiają się km zaznaczone na trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
man222 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Z checią pojade mapki niestety nie moge otworzyc bo pisze z telefonu jak mozesz to napisz mniej wiecej jak wyglądała by trasa i o kerej startujesz;) bo ja ewentualnie dołączyłbym w ustroniu jesli tamtedy bys przejezdzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoK Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Masz tutaj screena trasy: http://img689.images.../8529/trehy.png Przez Ustroń nie będę przejeżdżał, większe miasta na trasie to: Skoczów, Cieszyn (przejazd przez most przyjaźni) i dalej Těrlicko. Tu prz jeziorku planuję jakiś dłuższy postój, może jakieś jedzenie z ogniska czy piwko, zobaczymy. Następnie ruszamy w stronę Albrechtic, Stonava i Karviná do Petrovice u Karviné i tu przejazd przez granicę do PL. Dalsza trasa przez Zebrzydowice, Strumień i Ligotę, do Bielska. Ty będziesz ruszał z Katowic? Jeśli tak to masz pociąg Kolei Śląskich do Skoczowa. Z Bielska startuję o 7:00, po 8:00 jestem w Skoczowie. Ew mógł bym wystartować godzinę później jeśli godzina ci nie odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
man222 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 ok jesli nie bedzie padac to bede o 8 w skoczowie najlepiej chyba na dworcu pks przy glównym skrzyźowaníu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoK Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisz mi czy będziesz jechał pociągiem czy dojedziesz z okolic, bo mogę podjechać pod dworzec PKP, to jest praktycznie na trasie wycieczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
man222 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisz mi czy będziesz jechał pociągiem czy dojedziesz z okolic, bo mogę podjechać pod dworzec PKP, to jest praktycznie na trasie wycieczki. Na 90 % podjade do skoczowa na rowerze. jesli mozesz to napisz mi w pw numer telefonu jakby co zeby szło sie skontaktowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoK Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Poszło na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomcioo15 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam, Chetnie bym sie wybral (jesli zona pozwoli) na te trase, prosze info, gdzie i kiedy spotkanie w Bielsku? prosze info na email mou15@wp.pl Pozdro Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoK Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witaj, dla wszystkich chętnych. Start z Bielska-Białej o 7:00, spotkanie na rondzie hulanka (jeśli ktoś nie zna bielska to podjadę po niego na dworzec główny PKP). Gdyby ktoś chciał dołączyć się po drodze, w Skoczkowie jestem koło 8:30, w Cieszynie ok 9:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
man222 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Dojechałem do domu po 10godzinach jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoK Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Z bratem mieliśmy przymusowy godzinny postój bo zablokowali drogi z powodu jakiejś parady dożynkowej, masakra. Okazja do wypicia piwa nad Wisłą Dzięki Panowie za fajny wypad! PS: man222 ile km ci stuknęło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
man222 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 ok 218 km dokładnie niewiem ile w zorach skończyła sie mi woda a pragnienie sie nasilało jak sie potem okazało nie miałem w portfelu ani grosza a nadomiar złego to nie wziąłem karty kredytowej i musiałem zrezygnowac z zakupow ;/ i musiałem pedałowac o suchym pysku. ale mimo wszystko dzieki za wyjazd i polecam sie na przyszłosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomcioo15 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Z bratem mieliśmy przymusowy godzinny postój bo zablokowali drogi z powodu jakiejś parady dożynkowej, masakra. Okazja do wypicia piwa nad Wisłą Dzięki Panowie za fajny wypad! PS: man222 ile km ci stuknęło? dzieki za fajny wyjazd, ja dotarlem do BB po 15, zdążyłem przed paradą dozynkową w Drogomyślu, wiec moglem spokojnie lecieć do domu bez przymusowego postoju, nawet zdążyłem na F-16 nad Bielskiem. Dożynki musiały być udane, bo niektorzy w pracy do teraz stanem ducha wciąż na nich jeszcze są! Man222 ty to masz zdrowie! chyba bym gdzies pod kościołem staną i prosił o wode... pozdrawiam! dzieki za fajny wyjazd, ja dotarlem do BB po 15, zdążyłem przed paradą dozynkową w Drogomyślu, wiec moglem spokojnie lecieć do domu bez przymusowego postoju, nawet zdążyłem na F-16 nad Bielskiem. Dożynki musiały być udane, bo niektorzy w pracy do teraz stanem ducha wciąż na nich jeszcze są! Man222 ty to masz zdrowie! chyba bym gdzies pod kościołem staną i prosił o wode... pozdrawiam! Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports - tu mam link do trasy wg endomondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.