Skocz do zawartości

[Wycieczka] 1 dniowa, Bielsko-Biała, Těrlicko - Bielsko-B. Ktoś chętny?

WoK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w Niedzielę wybieram się kolejny raz do Czech, z Bielska-Białej leci piękna widokowo trasa, Těrlicko to małe miasteczko z 2 pięknymi jeziorami, nad jednym z nich będzie możliwość upieczenia np. kiełbasy :)

Cała trasa nie powinna przekroczyć 130km, wiodła będzie głównie bocznymi drogami, ale jest też kilka główniejszych dróg.

Cała wycieczka na lekko i bez pośpiechu, na trasie oczywiście kilka postojów. Od Bielska do Czech jest trochę podjazdów ale nie ma tragedii :)

Zapraszam chętnych, kilka fotek z tych rejonów na zachętę:

abviMuzE.jpg adu9xlDM.jpg

I planowana trasa: Route: Bielsko-Biała - Těrlicko - Bielsko | Bikemap.net

Wypad w Niedzielę 02 Września! (Pod warunkiem że nie będzie padać)

Witaj, cała trasa z Bielska przez Czechy i z powrotem do Bielska (od i do dworca głównego) to 124km +/- kilka kilometrów bo można zawsze nieco zmienić trasę przy powrocie.

Co do średniej, pytasz o km/h? Prędkość typowo turystyczna 15km/h

PS: Zerknij na link do trasy, przesuwając myszkę przez skalę wzniesień umieszczoną na mapie, pojawiają się km zaznaczone na trasie.

Masz tutaj screena trasy:

http://img689.images.../8529/trehy.png

Przez Ustroń nie będę przejeżdżał, większe miasta na trasie to:

Skoczów, Cieszyn (przejazd przez most przyjaźni) i dalej Těrlicko. Tu prz jeziorku planuję jakiś dłuższy postój, może jakieś jedzenie z ogniska czy piwko, zobaczymy.

Następnie ruszamy w stronę Albrechtic, Stonava i Karviná do Petrovice u Karviné i tu przejazd przez granicę do PL.

Dalsza trasa przez Zebrzydowice, Strumień i Ligotę, do Bielska.

Ty będziesz ruszał z Katowic? Jeśli tak to masz pociąg Kolei Śląskich do Skoczowa.

Z Bielska startuję o 7:00, po 8:00 jestem w Skoczowie. Ew mógł bym wystartować godzinę później jeśli godzina ci nie odpowiada.

Napisz mi czy będziesz jechał pociągiem czy dojedziesz z okolic, bo mogę podjechać pod dworzec PKP, to jest praktycznie na trasie wycieczki.

Na 90 % podjade do skoczowa na rowerze. jesli mozesz to napisz mi w pw numer telefonu jakby co zeby szło sie skontaktowac ;)

Witaj, dla wszystkich chętnych.

Start z Bielska-Białej o 7:00, spotkanie na rondzie hulanka (jeśli ktoś nie zna bielska to podjadę po niego na dworzec główny PKP).

Gdyby ktoś chciał dołączyć się po drodze, w Skoczkowie jestem koło 8:30, w Cieszynie ok 9:30

Z bratem mieliśmy przymusowy godzinny postój bo zablokowali drogi z powodu jakiejś parady dożynkowej, masakra. Okazja do wypicia piwa nad Wisłą :P

Dzięki Panowie za fajny wypad!

PS: man222 ile km ci stuknęło?

ok 218 km dokładnie niewiem ile w zorach skończyła sie mi woda a pragnienie sie nasilało jak sie potem okazało nie miałem w portfelu ani grosza a nadomiar złego to nie wziąłem karty kredytowej i musiałem zrezygnowac z zakupow ;/ i musiałem pedałowac o suchym pysku. ale mimo wszystko dzieki za wyjazd i polecam sie na przyszłosc ;)

Z bratem mieliśmy przymusowy godzinny postój bo zablokowali drogi z powodu jakiejś parady dożynkowej, masakra. Okazja do wypicia piwa nad Wisłą :P

Dzięki Panowie za fajny wypad!

PS: man222 ile km ci stuknęło?

dzieki za fajny wyjazd, ja dotarlem do BB po 15, zdążyłem przed paradą dozynkową w Drogomyślu, wiec moglem spokojnie lecieć do domu bez przymusowego postoju, nawet zdążyłem na F-16 nad Bielskiem. Dożynki musiały być udane, bo niektorzy w pracy do teraz stanem ducha wciąż na nich jeszcze są! Man222 ty to masz zdrowie! chyba bym gdzies pod kościołem staną i prosił o wode... pozdrawiam!

dzieki za fajny wyjazd, ja dotarlem do BB po 15, zdążyłem przed paradą dozynkową w Drogomyślu, wiec moglem spokojnie lecieć do domu bez przymusowego postoju, nawet zdążyłem na F-16 nad Bielskiem. Dożynki musiały być udane, bo niektorzy w pracy do teraz stanem ducha wciąż na nich jeszcze są! Man222 ty to masz zdrowie! chyba bym gdzies pod kościołem staną i prosił o wode... pozdrawiam!

Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports - tu mam link do trasy wg endomondo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...