Skocz do zawartości

[rower] Wybór roweru MTB do 2000zł

kiler69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeżeli kupujesz rower na więcej niż 1 sezon to ci napiszę tak: dołożysz tysiaka i masz zupełnie inną jakość; jeśli masz wkrętkę w jazdę w terenie to skołuj tysiaka ekstra

Myślę, że na moje oczekiwania rower w tych granicach cenowych zupełnie mi wystarczy. Jak pisałem wcześniej, nie jeżdżę wyczynowo po ekstremalnych trasach, więc nie widzę potrzeby dokładania tysiaka ekstra ;)

Napisano

Unibike evolution nie ma blokady na kierownicy, należy się wychylić do amorka:)

Unibike flite, model wyrzej ma taką blokadę. Jeśli już podniosłeś budrzet to może zastanowisz się własnie na tym rowerem ? Ostatnio na forum pisał kolega repsol26, że kupił Flite za 2299zł :)

Odnośnie krossa, może i wygląda "ładniej",kwestia gustu, to ja bym i tak go nie kupił. Koszt w stosunku do sprzętu jest za wysoki.

Prawda to Flite za 2300 a Evo z 2012 jest już poniżej 1900 i moim zdaniem lepszy wybór od A3 - bije go w każdej konkurencji

Wygląd to rzecz gustu - jednemu się podoba innym nie. na pewno bym nie powiedział że wygląda jak rower listnosza... ;)

P.S

Unibike ma jedną wadę - nie wysyłają kurierem/pocztą! odbiór tylko osobisty (warunki gwarancji). Tak więc jak nie masz sklepu w okolicy, to może Ci jeden pretendent odpaść....

Napisano

Moje 2 grosze co do wyboru roweru i komponentow:

- widelec jest jednym z drozszych podezspolow i serwisowany moze sluzyc lata. Warto rozpatrywac jego jakosc w pierwszej kolejnosci. Czasem lepiej wybrac sprzet z Epiconem i napedem Alivio niz cos z XCM i deore w tej samej cenie.

- naped sie zuzywa i lepsza kaseta, lancuch czy nawet przerzutka i tak bedzie do wymiany predzej czy pozniej. Wtedy mozesz zainwestowac w lepsze komponenty.

- w przypadku Shimano nie bedzie roznicy w jakosci pracy deore, slx czy XT. Roznica jest glownie w trwalosci i masie komponentow.

- szerokosc huba na 8-9-10 biegow jest taka sama wiec ewentualna wymiana potem tez nie bedzie problemem.

- testuj jesli tylko mozesz. Niektore rowetry wygladaja fajnie na papierze ale jazda na nich szybko wyleczy cie z MTB. Jazda na 3 rowerach w tej samej cenie moze byc zupelnie inna bo ramy maja rozna geometrie, twardosc, wage czy katy nachylenia.

Jesli ktos ma swoje wyznaczniki w pelni to akceptuje ale powyzsze moze byc dosc pomocne przy wyborze.

Napisano

Witam jestem posiadzaczem Gianta Boulder FS jest to rower górski (tak sądzę) link do opisu:http://www.justso.org.uk/justso/BoulderFS.htm

Pragnę sobie kupić nowy rower MTB w rankingach widziałem że najwięcej osób wybiera kross to postanowiłem sobie kupić Krossa Hexagona x8/x9.

Mój brat kupił sobie Kross hexagon v4 XC i jakoś gorzej mi się jechało niż na Giancie z 2004 roku....

Na zakup roweru mam zamiar wydać maks 2000 Złotych.No i nie wiem czy są lepsze rowery od Krossa w tej samej cenie.Czy na przykład Unbike,Author,Merida,Kellys itd mają lepszy sprzęt w tej samej cenie co Kross?Może się to różnić ceną lub sprzętem ale nie wiem czy warto kupować Krossa czy jakiś inny rower w tej samej cenie i lepszym sprzęcie.Proszę o pomoc!

Napisano

Więc, dzisiaj znalazłem Unibike Evolution w pobliskim sklepie. Rower ładnie się prezentuje. Model wystawowy był w rozmiarze 19" i wydaje mi się, że jest minimalnie za duży dla mnie (180cm). Przymierzyłem się do jakiejś Meridy co stała obok 18" i ten rozmiar by mi odpowiadał. Problem w tym, że Unibike ma rozmiarówkę co 2. Jeśli nie 19 to 17 :/

Na stronie Kross'a natomiast są rozmiary S, M, L... Jak to się ma do wielkości w calach?

Napisano

Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem roweru Unibike Evolution. Była ostatnia sztuka w sklepie 19" grafitowo-niebieski, więc jeszcze zeszli z ceną i dałem równo 2000 zł. Rowerek super się prezentuje i ładnie prowadzi. Dzięki wszystkim za rady i zaangażowanie ;)

Pozdrowerek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...