kiler69 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Napisano 28 Sierpnia 2012 jeżeli kupujesz rower na więcej niż 1 sezon to ci napiszę tak: dołożysz tysiaka i masz zupełnie inną jakość; jeśli masz wkrętkę w jazdę w terenie to skołuj tysiaka ekstra Myślę, że na moje oczekiwania rower w tych granicach cenowych zupełnie mi wystarczy. Jak pisałem wcześniej, nie jeżdżę wyczynowo po ekstremalnych trasach, więc nie widzę potrzeby dokładania tysiaka ekstra
repsol26 Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 Unibike evolution nie ma blokady na kierownicy, należy się wychylić do amorka:) Unibike flite, model wyrzej ma taką blokadę. Jeśli już podniosłeś budrzet to może zastanowisz się własnie na tym rowerem ? Ostatnio na forum pisał kolega repsol26, że kupił Flite za 2299zł Odnośnie krossa, może i wygląda "ładniej",kwestia gustu, to ja bym i tak go nie kupił. Koszt w stosunku do sprzętu jest za wysoki. Prawda to Flite za 2300 a Evo z 2012 jest już poniżej 1900 i moim zdaniem lepszy wybór od A3 - bije go w każdej konkurencji Wygląd to rzecz gustu - jednemu się podoba innym nie. na pewno bym nie powiedział że wygląda jak rower listnosza... P.S Unibike ma jedną wadę - nie wysyłają kurierem/pocztą! odbiór tylko osobisty (warunki gwarancji). Tak więc jak nie masz sklepu w okolicy, to może Ci jeden pretendent odpaść....
Greg000 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Moje 2 grosze co do wyboru roweru i komponentow: - widelec jest jednym z drozszych podezspolow i serwisowany moze sluzyc lata. Warto rozpatrywac jego jakosc w pierwszej kolejnosci. Czasem lepiej wybrac sprzet z Epiconem i napedem Alivio niz cos z XCM i deore w tej samej cenie. - naped sie zuzywa i lepsza kaseta, lancuch czy nawet przerzutka i tak bedzie do wymiany predzej czy pozniej. Wtedy mozesz zainwestowac w lepsze komponenty. - w przypadku Shimano nie bedzie roznicy w jakosci pracy deore, slx czy XT. Roznica jest glownie w trwalosci i masie komponentow. - szerokosc huba na 8-9-10 biegow jest taka sama wiec ewentualna wymiana potem tez nie bedzie problemem. - testuj jesli tylko mozesz. Niektore rowetry wygladaja fajnie na papierze ale jazda na nich szybko wyleczy cie z MTB. Jazda na 3 rowerach w tej samej cenie moze byc zupelnie inna bo ramy maja rozna geometrie, twardosc, wage czy katy nachylenia. Jesli ktos ma swoje wyznaczniki w pelni to akceptuje ale powyzsze moze byc dosc pomocne przy wyborze.
Ridickan Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam jestem posiadzaczem Gianta Boulder FS jest to rower górski (tak sądzę) link do opisu:http://www.justso.org.uk/justso/BoulderFS.htm Pragnę sobie kupić nowy rower MTB w rankingach widziałem że najwięcej osób wybiera kross to postanowiłem sobie kupić Krossa Hexagona x8/x9. Mój brat kupił sobie Kross hexagon v4 XC i jakoś gorzej mi się jechało niż na Giancie z 2004 roku.... Na zakup roweru mam zamiar wydać maks 2000 Złotych.No i nie wiem czy są lepsze rowery od Krossa w tej samej cenie.Czy na przykład Unbike,Author,Merida,Kellys itd mają lepszy sprzęt w tej samej cenie co Kross?Może się to różnić ceną lub sprzętem ale nie wiem czy warto kupować Krossa czy jakiś inny rower w tej samej cenie i lepszym sprzęcie.Proszę o pomoc!
kiler69 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Napisano 31 Sierpnia 2012 Więc, dzisiaj znalazłem Unibike Evolution w pobliskim sklepie. Rower ładnie się prezentuje. Model wystawowy był w rozmiarze 19" i wydaje mi się, że jest minimalnie za duży dla mnie (180cm). Przymierzyłem się do jakiejś Meridy co stała obok 18" i ten rozmiar by mi odpowiadał. Problem w tym, że Unibike ma rozmiarówkę co 2. Jeśli nie 19 to 17 :/ Na stronie Kross'a natomiast są rozmiary S, M, L... Jak to się ma do wielkości w calach?
Obes Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Przy każdym rozmiarze masz podaną długość rury podsiodłowej podziel ją na 25,4 i wyjdzie rozmiar w calach . http://www.kross.pl/pl/2012/level-a3
kiler69 Napisano 1 Września 2012 Autor Napisano 1 Września 2012 Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem roweru Unibike Evolution. Była ostatnia sztuka w sklepie 19" grafitowo-niebieski, więc jeszcze zeszli z ceną i dałem równo 2000 zł. Rowerek super się prezentuje i ładnie prowadzi. Dzięki wszystkim za rady i zaangażowanie Pozdrowerek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.