biker90 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam i Zapraszam na wycieczkę, której głównym celem jest dotarcie do Warowni Olsztyńskiej. Planowana trasa będzie wiodła przez: Szopienice, Sosnowiec, Będzin koło zamku, Pogorię 4, Siewierz, Myszków, Jezioro Porajskie, Olsztyn i do Częstochowy na zamknięcie się udamy skąd w planach jest powrót pociągiem. Trasa do lekkiej modyfikacji podczas wycieczki, wszystko zależy jaką drogę wybierzemy. Jak najmniej ruchliwych dróg to jest priorytet żeby się przyjemnie jechało i bezpiecznie do tego :icon_exclaim: Datę, godzinę i miejsce zbiórki do ustalenia. Co do zbiórki to chyba standardowo będzie to Kościół Mariacki koło przystanku autobusowego i tramwajowego Katowice Damrota pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1000 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Ja mogę się pisać na spotkanie w Myszkowie i grzecznie mogę poprowadzić po moim terenie.Pytanko tylko kiedy i jakimi trasami(asfalt czy lasy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Raczej lasami, nie ma problem dołączaj się do nas! Z pewnością nie obędzie się bez asfaltu, ale to już jakoś się przeżyje! Trochę tamtych rejonów znam więc jeszcze jedna osoba, która lepiej ode mnie zna tamte rejony wskazana nawet! Termin się ustali i przede wszystkim pogoda musi być jeszcze by można było jechać! Trasa od Siewierza jak coś: Siewierz do Cz??stochowa - Mapy Google Drogą na razie wytyczona, ale jak tylko będzie możliwość to w las uciekamy i tamtędy jedziemy Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez biker90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1000 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Proponuję coś takiego: http://pedaluj.pl/trasa/7430/myszkw-cz-wa/ ewentualnie można zawadzić o Janów i Złoty Potok -ciekawe tereny i fajne ścieżki do jazdy na rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Można i tak, fajna opcja. Trasa pewnie będzie jak to zawsze bywa podczas wycieczki robiona i korygowana na bieżąco. Na pewno od Jeziora Porajskie pojedziemy tak jak Ty wyznaczyłeś trasę innej opcji z Warowni Olsztyńskiej raczej nie ma co by na zbyt duży ruch nie trafić! Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez biker90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1000 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Dobra tylko teraz termin i jedziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Plan jest taki by jechać w niedzielę tj. 2 września o godzinie 9.00 spod Kościoła Mariackiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 wstepnie sie pisze , tylko mam propozycje zmiany trasy . po co jechac do Czestochowy ? a wiec z Siewierza jechac prosto na Masłonskie i pozniej kierowac sie na Olsztyn , a z Olsztyna szlakiem do Korwinowa na PKP lub troszke dalej do Poraja i tam wlesc do pociagu , nie widze sensu jezdzic po Czestochowie , miasta to mam na codzien i chyba wiekszosc tutaj ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Grzegorz to co w pociągu gadaliśmy bd dobre i bez tej Częstochowy. Więc zostało by to Jezioro Porajskie oraz Warownia Olsztyńska i jak czas pozwoli powrót na kole do domu! Trasa Rafała od Myszków jest najlepszą opcją tylko obciąć do Warowni, a do Myszkowa od Siewierza drogą 793 polecieć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Postaram sie zalatwic wolne na niedziele ale nic nie obiecuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) a do Myszkowa od Siewierza drogą 793 polecieć! Filip ta droga tzn 793 , ktora prowadzi z Siewierza przez Myszkow , Zarki , Złoty Potok , Janow do Świetej Anny jest jedna z głównych drog na jurze , wiem bo sam nia jezdze jak wybieram sie w tamte rejony , jezdzi nia rowniez kupa ludzi z aglomeracji slaskiej co powoduje ze jest bardzo ruchliwa i niebezpieczna , ja ta droga na rowerze nie jade. Proponuje za to aby z Siewierza drogami lokalnymi jechac do Masłonskie Nastalin . Droga ta prowadzi prawie w lini prostej na północ od Siewierza do tej miejscowosci. Masłonskie lezy przy zalewie porajskim wiec nic nie stracisz z atrakcyjnosci wycieczki . Pozniej na Olsztyn mozna udac sie szlakami rowerowymi lub pieszymi , opcji jest kilka , powrot to rowniez mozliwosc wyboru kilku tras jak i miejscowosci , ktore posiadaja przystanek PKP. Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez grzegorzkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Grzegorz dobra pojedziemy tak jak mówisz, z resztą jak zawsze będzie, że trasa powstaje w trakcie wycieczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokipera Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jak macie miejsce w składzie, to chętnie bym się zabrał na pierwszy wypad. Gdybym nie trzymał koła, to mam swojego Garmina, więc nie zginę. Ale wycieczka po płaskim, więc nie powinno być źle Gdzie przy Mariackim się spotykacie? Od wejścia? Na jedzonko zatrzymujecie się gdzieś, czy własne, czy kiełbaska przy ogniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 od ulicy warszawskiej na przystnku , jedzonko raczej własne ale mozna tez do knajpki zajrzec wszystko zalezy od czasu , na ognisko raczej nie licz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 ciekawe jak bedzie z pogoda bo dzis bylo zimno i padalo troche ehhh wkoncu zbliza sie jesien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Eee tam, a My z Irkiem Pustynię Błędowską zrobiliśmy więc dla chcącego nic trudnego. Wypad pewnie powtórzymy z pewności, oblukacz pospolity się nam włączył oraz fakt, że trasę na spokojnie chcieliśmy poznać. Opis i Relacja w temacie Pustynia Błędowska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 1 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Jak macie miejsce w składzie, to chętnie bym się zabrał na pierwszy wypad. Gdybym nie trzymał koła, to mam swojego Garmina, więc nie zginę. Ale wycieczka po płaskim, więc nie powinno być źle Zarówno miejsce w składzie jest jak zawsze, Garmin się przydać może, ale z pewności nie będzie takiej potrzeby by z niego korzystać. Po zakończonej wycieczce możesz ślad z wypadu potem tu na forum w tym temacie wrzucić Na pewno nie zginiemy, zawsze docieramy tam gdzie chcemy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokipera Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 W takim razie jestem jutro o 9.00 na przystanku tramwajowym koło k. Mariackiego. Szaro-zielony treningowy Cube, gość w okolicach 40. Gdyby jakieś pilne info to daję namiar: Grzegorz 601413513 A ja zaraz śmigam na objazd http://www.skandiamaraton.pl/?etap=dabrowa-gornicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 (edytowane) Napiszcie jaki dystans wycieczka ma mieć i o której powrót. Może się pojawię... Edytowane 1 Września 2012 przez biker90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 (edytowane) Jak już pisałem Filipowi załatwiłem urlop jutro więc jadę z wami by wam tempo podkręcać lenie :-) Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Jak będzie takie zachmurzenie jak dziś, czyli totalne to też macie zamiar się zbierać ? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 1 Września 2012 przez biker90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 1 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Myślę, że najgorszy to będzie deszcz. Jak go nie będzie jedziemy Pogoda na jutro mówią, że ma być lepsza ponoć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Zycze udanej jazdy, ja nie zdazylem sie zebrac Wystukane za pomoca mlotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) Relacja z dzisiejszego wypadu: http://gizmo201.bikestats.pl/801442,Warownia-Olsztynska-Wieczorne-D3S.html Podziękował wszystkim za wypad, ciekawie było i nie obeszło się bez piachu co przyczyniło się do poćwiczenia techniki jazdy po piaskach! Edytowane 2 Września 2012 przez biker90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokipera Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Dzięki wszystkim za wyjazd. Miło było poznać fajną rowerową ekipę, no i pobiłem swój rekord dziennej trasy. Uzbierało się ok. 130 km. Tu log podróży dopóki bateria w komórce nie padła: http://www.navime.pl/trasa/42051/Katowice+-+zamek+Olsztyn i jeszcze wrzucone do innego serwisu: http://www.mikspec.pl/myroute/default/readroute/145602/1/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 (edytowane) dzięki również , było super , może jak dla mnie za dużo asfaltu , w terenie dużo lepiej sobie radzę ( nawet po piasku) . Edytowane 3 Września 2012 przez biker90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi