lukiopo Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Zapraszam wszystkich na wielkie święto rowerowe, które odbędzie się 1 i 2 września w Gielniowie(woj.mazowiecki). Bliższe informacje na stronie: http://www.mtbopoczno.pl/ i u mnie (postaram sie pomóc ). Pozdrawiam i dozobaczenia na trasie
Punkxtr Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Będę :-) Słyszałem, że trasa maratonu jest fajna; trzeba się przekonać samemu.
lajtspid Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Szkoda że informacja pojawiła się tak późno. Osobiście myślałem że w tym roku nie bedzie...
Punkxtr Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Swoją drogą, czy mógłby ktoś napisać czego można spodziewać się po trasie? Oglądałem kilka filmików na YT i drastycznie się różnią. Szybka, techniczna, piach, błoto?
aopa85 Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Swoją drogą, czy mógłby ktoś napisać czego można spodziewać się po trasie? Oglądałem kilka filmików na YT i drastycznie się różnią. Szybka, techniczna, piach, błoto? Wszystkiego możesz się spodziewać(mam na myśli edycję ubiegłoroczną) jest Szybka, techniczna, jest piach i błoto trochę asfaltów. trasa w środkowej części była bardzo interwałowa. Wpadnij w sobotę na XC bedzie kat dla amatorów a trasa to 100% techniki.
Punkxtr Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Plus za trasę. Widać, że układający wyciągnęli chyba wszystko z tego terenu. Niemniej jednak po przeczytaniu opisu na stronie oczekiwałem czegoś trudniejszego technicznie. Z drugiej jednak strony gór tam nie ma, a lekko wcale nie było. Kondycyjnie bardzo wymagająca; przypominała raczej XC jak maraton. Ciągłe interwały, zmiany kierunku jazdy, etc. Fajnie było pod tym względem. Sporo sympatycznych singli, troszeczkę asfaltu. Pętla Giga mogłaby być trochę ciekawsza, bo tu mieliśmy ok. 10 km. szutrów. Koledzy mówili, że dystans Mega był dłuższy o 10 km. od podanego na mapce. Niestety na koniec wyszła jakaś kiszka w wynikami; z 2 miejsca spadłem nie wiadomo skąd na 3, zwycięzca Giga open miał być dekorowany jako drugi... Osobiście zamieniłbym też drewniane medale (sic!) na choćby najtańsze pucharki. Podsumowując, pod względem trasy super, organizacyjnie IMHO nieco do poprawy. Jeździłem i gorsze i lepsze wyścigi, ten wg mnie na dzień dzisiejszy jest gdzieś w środku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.