Butcher Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam. Mam mały dylemat. Nie wiem którą korbe wybrać. Zmieniam napęd i zastanawiam sie nad dwiema korbami. Shimano alivio na octalink http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9...82+wys%C5%82any. SR Suntour Duro http://www.allegro.pl/item95850032_suntor_...zo_taniej_.html Waże 60 kg. W większości jeżdżę po lesie, lubie troche poskakać(gdybym miał więcej kasy to bym złożył sobie oddzielny rower do tych celów). Zależy mi bardziej na wytrzymałości niż na wadze. Nie wiem która korba wiecej wytrzyma. alivio jest na octalink a duro na kwadrat, a do kwadratów nie mam zaufania bo w dwóch korbach mi sie rozbiły :angry:. A może dołożyć troche i poszukać duro na ISIS ?? I jak się mają ceny suportów na ISIS i OCTALINK ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Duro ma tylko dwie tarcze (i to te najmniejsze) wiec przemysl czy chcesz taką, ona jest do troche ostrzejszej jazdy. Suporty na ISIS to najtaniej ok 70-80 zł (FSA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychszop Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Jeżeli wybierać z tych dwóch, i ma tu chodzić o wytrzymałość to bierz DURO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Alivio jest gupa do Xc i na pewno wytrzymalosc bedzie mniejsza niz w Duro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Chyba jednak zdecyduje się na te alivio. Sama korba powinna wytrzymac moją wage, bo jak dotychczas to mi sie tylko kwadraty zaokrąglały , a tu jest mocowanie OCTALINK. Rockring żeczywiśnie mi się nie przyda a większa zębatka tak. Do tego wkład suportu shimano BB-ES30 za 55 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butcher Napisano 6 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 To wyżej to ja. Zapomniałem się zalogować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ta korba nigdy nie była w grupie Alivio. Od zawsze to tzw. "komponent pozagrupowy". To troszeczkę tańsza wersja korb Deore, z Alivio nie ma nic wspólnego. Alivio 2006 na Octalink to modele FC-M415 i 416 (do pełnej osłony łańcucha). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butcher Napisano 6 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Racja. Ta aukcja wprowadziła mnie troche w błąd. Dopiero po napisaniu posta zauważyłem że to nie jest grupa alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ja kupiłem do nowego bika właśnie tą korbę FC 440 tylko na kwadrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeonPL Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 No, widze ze panowie troche mało doświadczenie w kwestii duro macie (bez obrazy)... Duro to PLASTELINA, tak, powtarzam plastelina. To największy szmelc jaki może być 'ostrzejsza jazda' jak to kolega przytoczył i Duro to jak niebo i ziemia...baaa....jak niebo i Kazachstan... nie tykać tego szmelcu bo po miesiącu sie pognie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathmount Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 nie wiem jak z duro ale do firmy suntour nie mam zaufania, bo kazdy komponent jaki mialem od sr nie dzialal jak trzeba i mialem z nimi mnostwo problemow. konkluzja taka ze firma robi szmelc. TomekW - grupa alivio to raczej nie zabardzo jest do xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Odświerzam tdawny temat, ale może przyda sie to dla potomnych:P Zastanawiasz się nad wytrzymałą , 3blatową korbą nie na kwadrat? Kup sobie RPM El Toro wersje 3blatową Rozwiązuje to twoje problemy, do tego jakis suporcik za 80zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.