Skocz do zawartości

[korba] Shimano Alivio czy SR Suntour Duro ?

Butcher

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam mały dylemat. Nie wiem którą korbe wybrać. Zmieniam napęd i zastanawiam sie nad dwiema korbami.

Shimano alivio na octalink http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9...82+wys%C5%82any.

SR Suntour Duro http://www.allegro.pl/item95850032_suntor_...zo_taniej_.html

Waże 60 kg. W większości jeżdżę po lesie, lubie troche poskakać(gdybym miał więcej kasy to bym złożył sobie oddzielny rower do tych celów). Zależy mi bardziej na wytrzymałości niż na wadze. Nie wiem która korba wiecej wytrzyma. alivio jest na octalink a duro na kwadrat, a do kwadratów nie mam zaufania bo w dwóch korbach mi sie rozbiły :angry:. A może dołożyć troche i poszukać duro na ISIS ??

I jak się mają ceny suportów na ISIS i OCTALINK ??

Gość Gość

Chyba jednak zdecyduje się na te alivio. Sama korba powinna wytrzymac moją wage, bo jak dotychczas to mi sie tylko kwadraty zaokrąglały :P , a tu jest mocowanie OCTALINK. Rockring żeczywiśnie mi się nie przyda a większa zębatka tak. Do tego wkład suportu shimano BB-ES30 za 55 zł.

No, widze ze panowie troche mało doświadczenie w kwestii duro macie (bez obrazy)...

Duro to PLASTELINA, tak, powtarzam plastelina. To największy szmelc jaki może być 'ostrzejsza jazda' jak to kolega przytoczył i Duro to jak niebo i ziemia...baaa....jak niebo i Kazachstan... nie tykać tego szmelcu bo po miesiącu sie pognie.... :o

• 2 tygodnie później...

Odświerzam tdawny temat, ale może przyda sie to dla potomnych:P

Zastanawiasz się nad wytrzymałą , 3blatową korbą nie na kwadrat? Kup sobie RPM El Toro wersje 3blatową:)

Rozwiązuje to twoje problemy, do tego jakis suporcik za 80zł ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...