Skocz do zawartości

[klocki hamulcowe] aquilia

kuba210

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam rowerek kross black edition 3 i chciałem zapytać czy to normalne ze po 1807 km przebiegu klocki juz sie powoli wytarły?

Wedlug mnie to nie jest normalne. Bo przynajmniej kilka tys. km powinny wytrzymac. A jakie hamulce posiadasz? Pozdrawiam

No skoro się wystarły to chyba normalne, no chyba, że podejrzewasz, że ktoś wyjął Ci je nocą i potraktował szlifierką.

Wyjmij je sprawdz jaki jest stan, jak słabo z nimi to zmień, może miałeś jakieś miękkie czy coś.

No raczej jakies dziwnie miekkie, ze po 1800km sie wytarly...

Racja , klocki mogły lekko ocierać o tarcze i się zużyły w dodatku jak były one żywiczne to możliwe że po 1800km są starte.

Wyjmij,zobacz jakie są grube i czy jeszcze się nadają do jazdy , jeśli nie ,wymień je.

Dla mnie to nie jest dziwne że klocki żywiczne się zużywają po 2tys. km. Sam takie mam. Hamują b.dobrze ale minusem ich jest słaba żywotność. Coś za coś .

Jeśli ocierają to zawsze to słychać i jest to kwestia ustawienia, regulacji. Natomiast jeśli chodzi o ten konkretny model to jest to mechaniczny zacisk na tarczy a same klocki po tym przebiegu mogą się już kończyć. Klocki w tej wersji są najtańsze czyli organiczne, które mają słabą żywotność. Także nie przejmuj się, jeździj i zerkaj czy nie wytarły się całkowicie, bo to później może zaszkodzić samej tarczy. Wkład na klockach się skończy i metal zacznie ocierać o tarczę. Kontroluj, bądź wymień w następnym sezonie, jeśli będzie się dało jeździć.

pozdrower!;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...