kuba210 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Posiadam rowerek kross black edition 3 i chciałem zapytać czy to normalne ze po 1807 km przebiegu klocki juz sie powoli wytarły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski88 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Posiadam rowerek kross black edition 3 i chciałem zapytać czy to normalne ze po 1807 km przebiegu klocki juz sie powoli wytarły? Wedlug mnie to nie jest normalne. Bo przynajmniej kilka tys. km powinny wytrzymac. A jakie hamulce posiadasz? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba210 Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Tektro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski88 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Tektro A model jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba210 Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 aquila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 No skoro się wystarły to chyba normalne, no chyba, że podejrzewasz, że ktoś wyjął Ci je nocą i potraktował szlifierką. Wyjmij je sprawdz jaki jest stan, jak słabo z nimi to zmień, może miałeś jakieś miękkie czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski88 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 No skoro się wystarły to chyba normalne, no chyba, że podejrzewasz, że ktoś wyjął Ci je nocą i potraktował szlifierką. Wyjmij je sprawdz jaki jest stan, jak słabo z nimi to zmień, może miałeś jakieś miękkie czy coś. No raczej jakies dziwnie miekkie, ze po 1800km sie wytarly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Najprawdopodobniej źle ustawione zaciski, klocki ocierały podczas jazdy i się pościerały. Albo kolega zalicza codziennie długie i strome jazdy . Czytałem że klocki żywiczne potrafią się zetrzeć na jednym, błotnym maratonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPawcio Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Racja , klocki mogły lekko ocierać o tarcze i się zużyły w dodatku jak były one żywiczne to możliwe że po 1800km są starte. Wyjmij,zobacz jakie są grube i czy jeszcze się nadają do jazdy , jeśli nie ,wymień je. Dla mnie to nie jest dziwne że klocki żywiczne się zużywają po 2tys. km. Sam takie mam. Hamują b.dobrze ale minusem ich jest słaba żywotność. Coś za coś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Jeśli ocierają to zawsze to słychać i jest to kwestia ustawienia, regulacji. Natomiast jeśli chodzi o ten konkretny model to jest to mechaniczny zacisk na tarczy a same klocki po tym przebiegu mogą się już kończyć. Klocki w tej wersji są najtańsze czyli organiczne, które mają słabą żywotność. Także nie przejmuj się, jeździj i zerkaj czy nie wytarły się całkowicie, bo to później może zaszkodzić samej tarczy. Wkład na klockach się skończy i metal zacznie ocierać o tarczę. Kontroluj, bądź wymień w następnym sezonie, jeśli będzie się dało jeździć. pozdrower!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.