bluerider Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie znalazlem zadnych postow nawet zblizonych do tego pytania, wyszukiwalem po calym forum. Zanim zaczne pytanie dwie wazne uwagi -- pytam o skorupe siodelka, a nie o ogolnie siodelko i drugie pytam o fakt (dane techniczne), a nie "czy polecasz mi...". OK, to do rzeczy -- szukam siodelka (bez dziury na wylot), ktore w swojej osi przod-tyl jest sztywne (skorupa jest sztywna), czyli jesli przycisniemy reka centralnie na srodku, to skorupa w miminalnym stopniu sie ugnie. Podkreslam tak te skorupe, zeby odroznic ja od kwestii miekkosci wysciolki, zelu, itd. Natomiast milo byloby, gdyby skrzydla siodla wyginaly sie do dolu. Najbardziej zalezy mi na informacjach o siodlach Selle Italia: Flite Genuine Gel SLR XC SL XC X0 Genuine Gel WTB Laser V Pure V Speed V Volt Silverado, Rocket V Vigo Selle Royal Dardo Seta Plugin Sport Lookin Sport Becoz Sport ale jesli znacie inne, niewymienione tu siodelka, ktore maja sztywna skorupe, ale uginajace sie skrzydla -- dajcie znac. Dla ustalenia uwagi -- np. Specialized Romin lub Henge ma sztywna skorupe (i sztywne skrzydla), a blizniak Henge, czyli Targa ma miekka skorupe. Z gory dzieki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.