drezyna Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 tobo, przeczytaj proszę dokładnie co napisałem, nie ma słowa o tym że nie może byc ustawiony, wręcz przeciwnie.
ElDiablo Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Nie bez przyczyny mówi się że Oprah jest najbardziej wpływową kobietą w stanach.... rzesza ludzi to ogląda, łykając wszystko jak noworodek....
Filemoon Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Tez mam wrazenie ze nie mowi calej prawdy i wyraznie widac ze przypewnych tematach przed udzieleniem odpowiedzi jego oczy uciekaly po czym pojawiala sie absurdana odpowiedz ktora z duzym prawdopodobienstwem nie byla prawdziwa.
ukaniex Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Gdyby bez niczyjej pomocy udzielał odpowiedzi to prawdopodobnie Oprah rozmowę przeprowadziła by na widzeniu przez "telefon". Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
demek Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 no to teraz usada i wada maja pole do popisu. zrobic komisje to wyciagniecia calej prawdy, im juz moze powiedziec kto byl zamieszany.
swimfan Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Czemu nie odpuszcza? Ma nawrót choroby? Jeśli nie to przecież nie jest powiedziane że kto chorował będzie miał ponownie taki problem. nikt nie mowi o nawrocie,ale z Rakiem tak jest ja organizm ma sklonnosci do mutacji to bedzie mutowal,ciezka sprawa
venom2000 Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 PAX BRACIA PAX zakończmy te dywagacje bo i tak niczego nie zdziałamy oprócz nakręcania samych siebie i skakania sobie do gardeł czas reemisji choroby nowotworowej może nastąpić po 5 latach od momentu kiedy wydaje się nam że choroba ustąpiła,wiem bo mój tata choruje i interesuję się jego schorzeniem i wiem że oferuje się EPO dla odbudowy organizmu i zwiększenia jego wydolności pomimo że,mam dostęp luźny do tego specyfiku i mógłbym go brać i startować w zawodach amatorskich typu Mazovia i odnosić jakieś spektakularne zwycięstwa to nigdy nie zabrudzę swojego organizmu czymś takim bo wiem czym jest zdrowa konkurencja
PKDeath Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 A mnie najbardziej wpienia to, że w TVN 48 siedzi teraz Julia Pitera z Kazią Szczuką, i innym trybunałem bab i debatują na temat tego co to znaczy dla sportu... Głupie prukwy nie siedziały nigdy na rowerze szosowym ale zaciekle debatują o erytropoetynie, B-mimetykach i innych lekach, chociaż o farmakologii wiedzą tyle co i z reklam Goździkowej. Ja rozumiem, że Lance się przyznał. Ale nic to nie znaczy, bo że peleton ćpa, to wszyscy wiedzieli. Oczywiście mklos1 ma rację, bo to jest zasłona dymna i to w dobrym okresie, bo nie ma lepszych tematów do gadania. W ten sposób wszyscy wyrobią sobie stanowisko, chociaż nie mają wiedzy żeby zabierać jakiekolwiek stanowisko. W efekcie temat się zużyje, a jeśli ktoś kumaty zada rozsądne pytanie, to zniknie wśród celebrytek, które popieprzyły trzy po trzy na antenie. Co się zmieni? Nic. Więc, może lepiej i my spuśćmy na to zasłonę milczenia.
Mod Team adamos Napisano 19 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2013 W nawiązaniu do wcześniejszych postów - z inicjatywą wywiadu wyszedł sam LA do Oprah Winfrey. I zauważcie jak świetnie się do niego przygotował i jak inteligentnie się w nim "broni". Sam przyznał się do bycia "bully" i "arrogant prick" w swoim teamie, ale zaprzeczył temu, że jest osobą do cna złą, zepsutą i toksyczną. Mówi, że nigdy nie namawiał innych do brania EPO, jednak mówi o tym, że mógł podejmować decyzje personalne w zespole i głośno takie opinie wygłaszał. Bardzo sprytnie pociągnął też wątek dotyczący lat młodzieńczych, kiedy to jego mama urodziła go w bardzo młodym wieku i nie przelewało się im w domu. To wyrobiło w nim postawę "super competitive" i "win at all costs". Po tym wyznaniu płynnie przechodzi do wątku choroby, dla której pokonania brał EPO. Wydaje mi się, że tylko w ocenie bardzo uważnego widza, błędem będzie przyznanie, że brał je dalej, kiedy był już gotów powrócić do zawodowego uprawiania sportu. Very clever. Tylko, że po tym pada pytanie - stwierdzenie: "But you were doing that [doping] before the diagnosis, weren’t you?" Lance Armstrong głupi nie jest, ale Oprah Winfrey to też inteligentna rozmówczyni. No i przecież to nie przebyta choroba nowotworowa sprawiła, że stał się oskarżającym i opluwającym wszystkich dookoła siebie ludzi, którzy próbowali rzucić choćby cień podejrzenia na jego uczciwość. Kolega mklos1 ma sporo racji pisząc, że tego typu akcje służyły zdyskredytowaniu i oczernieniu oskarżających go osób oraz "wybieleniu" całego procederu, ku uciesze gawiedzi cieszącej się z padających kolejnych rekordów. Sporo o charakterze LA, mówi nam też wątek oskarżającej go o koksowanie kobiety, którą to ponoć nazwał: "fat, crazy bitch" i jego drwiącym uśmieszku na wspomnienie całej historii. On przecież nigdy nie nazwał jej "fat", więc wszystko OK. Oprah poprosiła o rozwinięcie tego wątku, ale zauważcie jak LA bardzo się tutaj pogubił i zaczął bredzić coś o mówieniu 2/3 prawdy. Nie chciałbym i nie będę oceniać człowieka po jednym wywiadzie. Można jedynie pokusić się o ocenę jego postawy w całej tej sprawie. Jego obecne cierpiętnictwo i skruszenie nie do końca wydaje mi się być szczere, tym bardziej, że jak już ktoś tutaj wspomniał jego kariera chyli się już ku końcowi. A kasę bedzie można dalej robić na kolejnych tego typu rozmowach i książkach. No i ewetualnie zyskać na skróceniu dyskfalifikacji do 8 lat. Tylko, że wtedy LA będzie miał blisko 50 lat i niewiele do pokazania/udowadniania w jakiejkolwiek dyscyplinie sportu (nawet w triathlonie). Z niecierpliwością czekam na drugą część wywiadu, która mam nadzieję upewni mnie w przekonaniu, że to koniec legedy. Pzdr
lukaspecrh92 Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Może dzięki temu cena koszulek z serii Livestrong spadne. Fajna grafika i przyjemna kolorystyka
demek Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 przeciez byla mowa, ze nikogo nie wyda przed wywiadem...z kolarzy. skonczylo sie, ze innych tez nie wydal. mimo, ze epo jest banalnie proste do zdobycia a mozna sie zaszprycowac duzo wczesniej bo epo daje efekty po czasie, trzyma 3-6mcy to nie jest mozliwe, ze sam sie tym zajmowal. zostalo kilka pytan: - czy on to wymyslil - kto jeszcze tym kierowal poza nim - czy epo zdobywali legalnymi kanalami czy byly pomocne jakies labo i/lub koncerny farm. i jeszcze pare innych. ale te pytania jeszcze nie padly
tobo Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Oczywiście że jego skruszenie nie jest szczere. Szczere byłoby gdyby sprawa nie wyszła na jaw a on w przypływie moralnego niepokoju powiedziałby publicznie co robił. A tak? Mówi co trzeba bo nie ma za bardzo wyjścia.
Sathgart Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Może ktoś wrzucić program z Discovery na YT? A co zrobił to zrobił. Jak już zaczął kłamać to musiał kłamać do ostatniego momentu, tu nie ma innej możliwości, bo do głupich nie należy. Co prawda jego kłamstwo przeraża, bo zbytnio się panoszył. Prezydent, różne ważne osobistości, przywileje... ja to bym raczej się schował i nie wychodził ze świadomością, że jak kiedyś się wyda, to nie będzie aż takiego wstydu.
mklos1 Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Może ktoś wrzucić program z Discovery na YT? Prosisz o nielegalne rozpowszechnienie materiałów. Legalne jest natomiast skorzystanie z googla. Wybrane momenty można znaleźć chociażby na stronie kanału Oprah.
Sathgart Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Nie proszę o nic nielegalnego. Po uzyskaniu pozwolenia można wrzucić na YT.
mklos1 Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Jak zapłacisz odpowiednie tantiemy to zapewne tak
venom2000 Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 co wy tutaj jeszcze robicie?? :starwars: dosyć tych bzdur i gadania o nim szkoda czasu na to
Sathgart Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Ja mam dużo czasu i temat wydaje mi się bardzo ciekawy, więc nic nie marnuję
kamilmat90 Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 No niestety koniec legendy. Armstrong został zapędzony w uliczkę bez wyjścia. To co teraz się dzieje to nic innego jak próba ratowania mizernego wizerunku. Sztab od marketingu ma teraz nie lada problem. Trochę to dziwne że po tylu latach traci tytuły. Może gdyby po pierwszych triumfach w kolarstwie został ukarany to jego losy potoczyły by się inaczej. Po co gadać że wszyscy biorą. Skoro wszyscy biorą to dlaczego tak mało kolarzy wpada?. Osobiście czytałem książkę o LA i teraz czuje się oszukany.
Valent Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Oby fundacja, która urosła w siłę dzięki jego (wtedy) pozytywnej sławie i osiągnięciom nie straciła teraz darczyńców. Zła atmosfera może się jej udzielić i myślę, że to była by większa strata dla społeczeństwa niż dyskwalifikacja Lance'a. ... mam szczerą nadzieję, że jej działalność była i jest efektem potrzeby serca a nie przykrywką stworzoną do różnych nie do końca etycznych celów.
Punkxtr Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Zaczyna się: http://www.filmweb.pl/news/Dopingowy+skandal+Lance%27a+Armstronga+tematem+filmu+J.J.+Abramsa-92324
Sathgart Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 dawali mu mniej niż 50% szans? ja słyszałem o mniej niż 2% Ku***a co tu jest prawdą ????
Sol Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Logicznie rzecz ujmując mniej niż 2% to mniej niż 50% Taka sama prawda jak to, że Lance - według własnych słów - nigdy nikogo bezpośrednio nie zastraszał. Maga tkwi w słowie "bezpośrednio".
Lezza Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Może dzięki temu cena koszulek z serii Livestrong spadne. Fajna grafika i przyjemna kolorystyka yy i pasuje do mojego roweru Wracając do tematu, --> http://naszosie.pl/2013/01/thomas-dekker-pograza-rabobank/ Czyżby zaczynała się powoli spowiedź wielu innych osób? Lance na pewno nie jest osamotniony w tym co robił, pytanie kto ma odwagę teraz się do tego przyznać. Bardzo lubię oglądać TdF, ale po wywiadzie wczorajszym i pewno po dzisiejszej drugiej części odechcę mi się na dobre.
Sathgart Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Logicznie rzecz ujmując mniej niż 2% to mniej niż 50% To każdy lekarz mógłby mówić, że pacjent ma mniej niż 100% szans na przeżycie i nigdy by się nie pomylił W swojej książce pisał o mniej niż 2%, a mniej niż 50% to również 49%, zbyt duża różnica, żeby wynikało to z niepewności pomiaru
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.