Subu Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam Mam problem , mianowicie zaraz po założeniu koła , jak tylko wsiądę na rower kolo przesuwa się i zaczyna ocierać o ramę , tak jakby nie było w ogóle dokręcane , co może być nie tak ? chciałbym podkreślić , że przy tym stylu jazdy do czego rowerek ma służyć jest to nie dopuszczalne [Dirt/Street]. Dodam , ze zawsze miałem napinacz łańcucha , tym razem zakładam kolo bez niego , ale czy tak być może , żeby to od napinacza miało zależeć czy kolo będzie stabilne ? przy dircie czy streecie , wydaje mi się ze to nie może zależeć od napinacza . Dodam ze moja rama to Ns Suburban 2010 . Proszę o pomoc , kończą się wakacje , a ja mam nie sprawny rower , jeśli chcecie fotki czy coś , to nie ma problemu podeśle. Pozdrawiam (;
sewer231 Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Masz oś na zacisk czy na normalne nakrętki ?
Subu Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Napisano 24 Sierpnia 2012 Oś jest zakręcana na kapturki , nie wiem czy to się tak nazywa fachowo ,a obręcz jest nowa , nie używana , świeżo co zaplatane były w niej szprychy /;
Subu Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Napisano 25 Sierpnia 2012 Okej dzięki panowie za podpowiedzi , temat załatwiony , wystarczyło pomiędzy kapturek a hak włożyć dystans , który zapobiega przesuwaniu się kola , generalnie nie jest to rozwiązanie orginalne , rowerek śmiga , a o to mi chodziło Temat do zamknięcia Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.