Skocz do zawartości

[Hamulec] Przedni , pod naciskiem zaczyna piszczeć/ocierać

Bartek902

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Mam problem , tak jak chyba każdy użytkownik Hayes stroker ryde :/ a mianowicie , reguluje sobie hamulec w domu , na sucho jest wszystko cacy nic nie trze , nie piszczy ...idealnie.

Problem pojawia się w momencie gdy siadam na rower i cześć balastu ciałem przerzucam na przód wtedy hamulec zaczyna piszczeć lub ocierać , chociaż nie jest to regułą ponieważ czasem wystarczy że po prostu siąde na rower .

Co z tym zrobić ? jak uniknąć takiego zachowania w czasie regulacji , pozostaje tylko metoda prób i błedów ?

Nie wiem czego to wina , czy widelca , czy koła , czy piasty ?

Już mam dosyć tych hamulców ! irytuja mnie strasznie bo same z nimi problemy , w planach mam wrzucic shimano XT , ale to dopiero zimą a teraz trzeba jeździć i okiełznać jakoś to dziadostwo :)

bomber 22 rlo , podczas jazdy gdy ciężar ciała przy np rozpędzaniu przerzucam na przód i przednie koło,przy spokojnej jezdzie i rownomiernym pedałowaniu jest ok , podejrzewam że jest to spowodowane miękkością któregoś z elementów amortyzator koło lub piasta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...