Bartek902 Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam . Mam problem , tak jak chyba każdy użytkownik Hayes stroker ryde :/ a mianowicie , reguluje sobie hamulec w domu , na sucho jest wszystko cacy nic nie trze , nie piszczy ...idealnie. Problem pojawia się w momencie gdy siadam na rower i cześć balastu ciałem przerzucam na przód wtedy hamulec zaczyna piszczeć lub ocierać , chociaż nie jest to regułą ponieważ czasem wystarczy że po prostu siąde na rower . Co z tym zrobić ? jak uniknąć takiego zachowania w czasie regulacji , pozostaje tylko metoda prób i błedów ? Nie wiem czego to wina , czy widelca , czy koła , czy piasty ? Już mam dosyć tych hamulców ! irytuja mnie strasznie bo same z nimi problemy , w planach mam wrzucic shimano XT , ale to dopiero zimą a teraz trzeba jeździć i okiełznać jakoś to dziadostwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Ja nie mam tego problemu z moimi. Jeżdżę w różnych warunkach i nie mam zastrzeżeń. Regulowałem je może z dwa razy i nie mam tych problemów. Spróbuj wyciągnąć klocki i je przeczyścić. Zobacz, czy wszystko jest na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 A widelec masz ... ? Piszczą ci podczas hamowania czy podczas jazdy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek902 Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 bomber 22 rlo , podczas jazdy gdy ciężar ciała przy np rozpędzaniu przerzucam na przód i przednie koło,przy spokojnej jezdzie i rownomiernym pedałowaniu jest ok , podejrzewam że jest to spowodowane miękkością któregoś z elementów amortyzator koło lub piasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 I dobrze Ci się wydaje. Teraz tylko trzeba dojść który z elementów ma za małą sztywność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek902 Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Jak ewentualnie wyeliminować poszczególne elementy i znaleźć ten który jest przyczyną tych problemów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.