Skocz do zawartości

[koła] Shimano WH-MT15 - opinie, coś w zamian?

yarko2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proponuję się zapoznać z krótkim tematem http://www.forumrowerowe.org/topic/94743-kola-shimano-wh-mt15/

Może informacji nie ma zbyt wiele, jednak jest jedna opinia. Nie widziałem tych kół zbyt wiele więc o opinie może być ciężko.

Sądzę, że konkurencją mogą być koła Rodi na piastach Novatec z alledrogo.

Także dołączam się do pytania, gdyż na dniach też chcę je zakupić.

Napisano

tak, pierwsze co - to przeczytałem ten temat. Nie mniej, cena trzystu paru zł wydaje się atrakcyjna.

Do tego odbiór osobisty - więc free. Na szybko chcę zakupić koła

Napisano

Jeżdżę na tych kołach od początku sezonu i nie sprawiły mi na razie żadnych problemów. Od nowości jedynie tylne koło wymagało leciutkiego centrowania. Waga dosyć zbliżona do podawanej przez producenta, nie pamiętam już dokładnie jaka. Zaciski około 120g komplet, przy czym są dosyć pancerne, więc można bezstresowo jeździć. Łożyska chodzą bardzo lekko, nie łapią luzów, uszczelnienie raczej robi robotę. Nie katowałem ich w jakichś strasznych warunkach, ale troche błota i deszczu zobaczyły, jak to w MTB. W sumie na dniach pewnie pojawią się w dziale 'sprzedam', bo okazyjnie kupiłem SLRy, ale przy tych kółkach nie miałem na co narzekać.

Jeździłem na nich z tubeless-kitem Rubeny, opony ładnie trzymały ciśnienie, chociaż samo mleczko Rubeny to nie to co NoTubes.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...