Skocz do zawartości

[Rower] do oceny

outta82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

przeszukiwałem Alledrogo za rowerumi. Planuję zakup jeszcze w tym roku i wciąż przeglądam różne ogłoszenia za ciekawymi propozycjami. Zależy mi tylko na nowym, dlatego ( choć wiem że dobre) używki odpadają. Trochę się obawiam że rower z porządnym osprzętem kosztujący nówka koło 5-6tyś na Allegro wystawiany jest za 3,5-4tyś i napisane że sporadycznie używany itp. ( nie oszukujmy się, kto kupuje zabawkę za 5-6 tysi żeby jeździć po bułki do sklepu).

Szczeże to mam już upatrzoną maszynkę ( RADONA), ale ta opcja też wygląda całkiem.

Proszę o ocenę sprzętu cena/jakość

z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Łukasz

link do bajka: http://allegro.pl/ro...2569070681.html

2i regulaminu

Ups, sorki

waże 90kg,181cm, maratony rekreacja długie dystanse, 60% szosa, 30% szutry, laski, piaski (ogólnie lekki teren), no i reszta pozostaje na ostre podjazdy których w moich okolicach muszę pokonywać sporo.

To jest Kross??

Właśnie chodzi mi o to że to jakiś (dla mnie) no name marki INTTRA?? Czy to model Krossa?

Zaintrygował mnie bajk bo: ROCK SHOX i oprzyrządowanie SRAM X9, za tę cenę ok wydaje mi się.

4EVER to czeska firma, która rozpoczęła swoją działalność w 1991 roku. Mają więc już ponad dekadę doświadczenia w składaniu rowerów. Powstała przez współpracę kilku inżynierów, projektantów i budowniczych pracujących wcześniej dla innych firm. Nie znam dokładnie szczegółów ale na rynku czeskim ta marka jest dość popularna a jak wiadomo przez długi okres czas swoisty monopol na tym rynku posiadał Author, który to co by nie mówić produkuje świetne maszyny. Wydaje mi się, że w tym wypadku opłaca się kupno tego roweru. Na innych stronach jego cena osiąga ponad 1000 euro także tu jest znacznie taniej. Poza tym nikt nie pakuje takiej klasy osprzętu na badziewną ramę.

http://4ever.cz/katalog/

http://www.insportline.eu/2655/mountain-bike-4ever-inttra-disc

sprawdź sam !

2i

Fajna reklama :D wątpię aby kolega skorzystał :)

Co do tej aukcji to nie zwracaj na nią w ogóle uwagi.

"AUKCJA INFORMACYJNA

W celu sprawdzenia dostępności roweru, ustalenia specyfikacji wyposażenia,

oraz wyboru kolorystyki proszę o kontakt"

To wszystko wyjaśnia. To zwyczajny chwyt marketingowy

2i regulaminu

zawada007 powiem Ci szczerze, że bardzo zaskoczyły mnie te rowery, ich cena i osprzęt.

Pomijając samą ramę 4Ever (nią można szybko wymienić) zastanawia mnie niska cena w porównaniu do części zamontowanych w tym rowerze.

Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz. Jeżeli firma jest od '91 na rynku to dlaczego tak późno wychodzi z cienia authora?

Dzień wcześniej zostałeś upomniany teraz dostajesz nagrodę.

A może to zwykła podpucha ??? :) I tak może się zdarzyć. Ostatnio widziałem carbonwe sztyce FSA, wyglądały jak oryginały jedynie kilka drobiazgów się nie zgadzało a jak wiadomo to właśnie szczegóły cechują dobry osprzęt. Okazało się, że są to chińskie podróby. Co do samej firmy i pozostawaniu w cieniu Authora to może nie mieli od razu takiego budżetu na promocje jak ww. potentat i stąd fakt, że tak długo byli niezauważani - przynajmniej na naszym rynku. Nie oznacza to wcale, że firma jest kiepska - tylko tyle, że my mało wiemy :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...