Skocz do zawartości

[koszyk na bidon] mocowanie do ramy bez śrub

BestiaHeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym zamontować drugi koszyk na bidon do pionowej rury w ramie, ale tam nie ma otworów na śruby. Mocowanie na zaciski ślimakowe odpada, bo wygląda to okropnie. W dekatlonie znalazłem takie oto mocowanie:

Decathlon - rowery nawodnienie uchwyt na butelkę B'TWIN - Zaczepy uchwytu bidonu APB 300 B'TWIN - do zamocowania uchwytu na bidon do ramy niewyposażonej w odpowiednie śruby.

Chciałbym się spytać, czy ktoś ma takie zaciski? Jak się spisują? Mocno trzymają, są stabilne?

Z góry wielkie dzięki za info.

Ps. Strasznie drogie to jak na kawałek plastyku ;/

Napisano

Czy mocowanie z koszykiem z linku poniżej odpowiada ci?

Koszyk można obrócić względem tego mocowania o 90 stopni.

Korzystam z niego po zamocowaniu na rurze podsiodłowej.

Mieści się spokojnie bidon o pojemności 750ml.

Koszyk bidonu Beto BC-105 z uchwytem na kierownicę lub ramę | AKCESORIA ROWEROWE \ Bidony i koszyki \ Koszyki na bidony | Profesjonalny sklep sportowy rowerowy w sieci! Rowery, sprzęt, akcesoria i części.

O, widzisz, tyle szukałem, a tego nie widziałem. Dokładnie o to mi chodziło, przymierze jeszcze, czy nie będzie zbytnio odstawać. Dzięki! :)

Napisano

Miło, że mogłeb pomóc.

Jak już będziesz miał ten uchwyt z koszykiem do którego odnośnik ci podałem to napisz czy jesteś z niego zadowolony.

Czy nie ma problemów podczas jazdy z trzymaniem się bidonu w koszyku itd.

Napisano

to z Deca wygląda ładniej i schludniej.

myślę że spokojnie utrzyma bidon (no może oprócz hardkorów w górach), zawsze można dać taśmę klejącą dwustronną między ramę, a uchwyt, żeby się nie przesuwał

Napisano

Polecam koszyk rowerowy firmy SIGG. Idealnie się nadaje do butelek tej samej firmy, które wg mnie są najlepszymi bidonami. Buszując po sieci wpadłam na stronkę www.sklepsigg.pl znalazłam fajne butelki 0.75L idealnie dopasowane, a do tego okazało się że przy zakupie butelki uchwyt dają 20% taniej. Tylko jakby nie patrzec to też troche drogo. Nie wiem. Nadal zastanawiam się czy warto jest zakupić taki bidon...

Napisano

Miło, że mogłeb pomóc.

Jak już będziesz miał ten uchwyt z koszykiem do którego odnośnik ci podałem to napisz czy jesteś z niego zadowolony.

Czy nie ma problemów podczas jazdy z trzymaniem się bidonu w koszyku itd.

Sprawiłem sobie już ten sprzęcior, testowe 40 km poszło pięknie. Mocowanie się nie rusza (na wszelki wypadek dałem kawałek starej dętki między ramę a uchwyt), jest stabilne i nie obija się o nogi. O to mi własnie chodziło. Jeszcze raz wielkie dzięki :), zaoszczędziłem na piwko.

PS. Szukając po sklepach na warszawskiej Woli jakiegokolwiek mocowania, natrafiłem na dwie blaszki, którymi zaciska się byle jaki koszyk do ramy śrubami. Pani krzyknęła mi 12,- :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...