Skocz do zawartości

[rower] Kross Crow Rublle - co z nim jest nie tak?

wojtaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Intryguje mnie ten rower. Jest na Deore XT co w innych rowerach w tym przedzialem cenowym - 1,5 - 2 k jest niemożliwe. Co w nim takiego jest, że go nikt nie poleca? Oprócz wagi - 15,5 kg, która jest taka sama z resztą jak w Unibike'u Viperze. A różnica w cenie 400 zł i gorszy osprzęt. Jest jeszcze Author Zenith, który chyba ze względu na wygląd i wagę jest moim faworytem lecz ciężko go znaleźć w rozsądnej cenie.

Napisano

Czy na pewno?

Łańcuch KMC Z 9000, kaseta SRAM PG-950 - czyli klasa jak Deore. Przerzutka przód też Deore LX.

P.S. Chodzi mi oczywiście o LX, nie XT.

Napisano

Jestem dziś po przejażdżce na nim. Jeździ praktycznie jak na kolarzówce dzieki oponom 35C. Chodzi wszystko leciutko. Trochę dziwne są te manetki Deore Dual Control. Fajny jest amorek na sztycy, bardzo miękko wchodzi nawet w dziury w asfalcie. Porównując z Author Reflex i Unibike Viper, na których jeździłem wczoraj nie czuję dużej różnicy przez którą miałbym dopłacać. Przy tej samej cenie także nie byłby na straconej pozycji. Jedyny minus to może troszkę zbyt mala rama - 17,5 przez którą siodło jest praktycznie na maksa wysunięte. Mnie wygląd nie odstrasza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...