janu166 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam. Zakupiłem amortyzaotr santour djd 130mm 09r. i mam pytanie odnośnie olju ile się go wlewa. W moim brakuje takiej regulacji na jednej ladze. Czy bez amorek może normalnie funkcjionowac. Chciałem zaożyś śrubę 8 bo pasuje i klej do gwintów? Tu znalazłem taki temat na jednym z forum http://portal.lsfr.pl/forum/viewthread.php?thread_id=897 na 7 zdjęciu od góry jest ta właśnie częśc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 brakuje Ci pokretla czy sruby bo to roznica... jak pokretla to olej i reguluj imbusem zwyklym jak calej sruby to masz problem... najlepsza bedzie sruba M8 przewiercona na wylot zebys mogl regulowac... oleju wlewasz tyle zeby dzialal w calym zakresie, nie pamietam juz, dolewaj po trochu i ZADNEGO kleju do gwintow bo potem go juz nie rozlozysz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janu166 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 dzisiaj włąśnie pokręciłem imbusem i zobaczyłem ze jak wkręce do oporu to po wolo sie robi plamka podczas jazdy teraz odkręciłem trochę i wkręciłem sróbe 8 zobaczymy moze jeszcze wezme teflonem hydraulicznym( to taka cienka taśma jak się używa do np. do przykręcania kranu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.