bociek28 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 witam Jako że modernizacja hamulca (zacisk 446, klamka 505) wydłuży sie troche w czasie to na pierwszy ogień poszły zaciski. W nastepnej kolejnosci wymienie klamki, i tu moje pytanie : czy zaciski shimano 446 bedą grały z takimi klamkami http://lato.bikershop.pl/produkt/20888/dzwignia_hamulcowa_tarczowego_shimano_xt_prawa_srebrna_blm785l.aspx i czy serwo znacznie poprawia jakoś hamowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam, nie wiem czy ta klamka podejdzie do tego zacisku bo na rok 2012 mogli wprowadzić nowy rodzaj przewodów (też chętnie się dowiem). Ja mam zaciski shimano m-486 a klameczki te : http://www.rowerowy.com/czesci/hamulce/shimano_bl_m775a i w takiej konfiguracji jest nawet dobrze, przy tych xt skuteczność hamowania zwiększyła się i jest odczuwalna różnica do serii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 zaciski 446 tez pochodza z tegorocznej lini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Przewody w hamulcach 486 to bh 59. Czy serwo wave poprawia pracę hamulca? Przede wszystkim wprowadza efekt pompki przy ruchu dźwignią i czyni jej "czucie" miękkim. Ja kupiłem xtr 2012 w wersji xc, bo to jedyny nowy model shimano bez servo, które ja osobiście uważam za beznadziejny patent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja kupiłem xtr 2012 w wersji xc, bo to jedyny nowy model shimano bez servo, które ja osobiście uważam za beznadziejny patent. Owszem ten model pracuje "gładziej" i klamka jest twardsza ale podczas jazdy nie robi to aż takiej różnicy, oba typy hamują co najmniej bardzo dobrze. Nie ma się czym spalać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.