1996wrc Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, Odchudzanie moich kółek zacznę od szprych. Polećcie mi jakieś jak najlżejsze szprychy... Jedyne moje wymaganie to zeby nie były srebrne. Z góry dzięki. Dodam że jestem raczej lekki ważę 73kg. Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez 1996wrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 22 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 No skoro tylko waga... Pillar Ti (te chyba najlżejsze) Sapim CX Ray DT Revolution Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 A co to za koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1996wrc Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Mam piasty formula i obręcze rigida orginalnie tak miałem przy biku. Kurde czy dobrze widzę że pillary i dt kosztują koło 4 zeta a sapimy 13??? skąd taka przebitka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Tytanówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Od Pillar-ów lżejsze są USA Brand (także tytanowe). Dla przykładu Pillar X-Tra Lite Ti w rozm. 260 mm. waży mniej więcej tyle, co moja USA w rozm. 262 mm. Tak czy owak ti są 1,6x lżejsze od wspomnianych Sapim-ów, przy czym buduje się na nich sztywniejsze koło. Jedyna wada to cena i dostępność. P.S. Pillar za 4 zł. to nie tytanówki ;-) Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez Punkxtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 zdaje sie, ze do twoich kol nie warto wstawiac jakichkolwiek innych szprych, bo cala procedura moze przekroczyc ich wartosc...kup cale kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1996wrc Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Tylko że za całe koła żebym był zadowolony z ich wagi musze wydać co najmniej 1500zet a na szprychy co najwyżej 300zet, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kococchi Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Polecam CX-Ray , od dłuższego czasu używam w kołach w rowerze zjazdowym i są całkowicie bezproblemowe , nie naciagają się , nic nie strzela itp , w porównaniu do dt revo to niebo a ziemie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Jak myslisz ile zyskasz na tych szprychach? Może lepiej wziąć lekkie obręcze? ----------- "Odchudzanie moich kółek zacznę od szprych." Zmienisz piastę i szprychy nie będą pasować... Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Carbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 kupowanie tak drogich szprych to srednich kol mija sie z celem, zwlaszcza ze chcesz zmienic piaste i obrecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi