Slimaczek Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam jestes zainteresowany kupnem tego oto mechanicznego AVIDA BB7 AVID BB7 przód + tył 160 mm (2558568389) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. I chciałbym sie dowiedziec jakiej jakosci jest ten hamulec oraz czy opłaca mi sie go kupic w tej cenie. Prosiłbym o zamykanie tematu przez przynajmiej kilka dni ponieważ zalezy mi na opiniach innych. Z góry dzienkuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Tak, w tej cenie jest to zakup opłacalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Normalna cena. Spójrz, że w komplecie nie ma tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 A jak tam z hamowaniem?Moje obecne hamulce to promaxy ktore sa bardziej spowalniaczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 To najmocniejsze dostępne hamulce mechaniczne. Przy czym modulacja niestety, w porównaniu do dobrych hydraulików, średnia. Ale to tak zawsze z mechanicznymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 A te hamulce sa hydrauliczne czy mechaniczne bo jedni sprzedaja je jako hydrauliczne drudzy bechaniczne ? O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Mechaniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Jak bede go montowac to wystarczy zmienic odpioc linki od starego hamulca i zamontowac do niego czy trzeba kupować jakies speciajlne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Jeśli miałeś V-ki, pancerze i linki do wymiany. Jeśli tarcze i długość pancerzy pasuje, nie są nigdzie przytarte, od biedy mogą zostać. Ale linki profilaktycznie bym zmienił. Przy czym zbliżamy się do 400zł, a tu zaczyna się dylemat BB7 czy BR-M596. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Tylko linki to mam w sumie dobrym stanie bo chyba z 3 mies a te BB7 sprobuje dostac same zaciski w cenie 300 zł refresh@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Mam pytanie czy dla bikera ważącego jakieś 54kg opłaca się w pakować w hydrauliczne Deorki M596 czy w mechaniki BB7 ? Z góry dzięki za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 a co ma piernik do wiatraka, BB7 najlepsze mechaniki, M596 średnie hydrauliki, twoja waga nie ma nic do rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Możesz sobie kupić M486 chyba najtańsze hydrauliki a cieszące sie dobra opinią. porównywalne z ceną bb7 za komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 BB7 juz zamowione jak przyjda to napisze jak pierwsze wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carminex Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 2i To ile zapłacisz? Też obecnie stoję przed wyborem hamulca i spodobały mi się te BB7 - tylko wciąż walczę z decyzją czy nie lupić hydraulików. Co decydowało u Ciebie o wyborze mechanicznych BB7? - możesz powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 2i regulaminu Wychaczyłem nowe zaciski z adapterami na 300 zl.Zdecydowałem sie na zakup tych hamulcow z powodu prostoty w regulacji siły hamowania ktora jak przeczytalem jest porównywalana z srednimi hamulcami hydraulicznymi i tym ze nie musze zmieniać manetek ktore mialem przystosowane do hamulcow mechanicznych. Koledze wyżej zwrócono uwagę a Ty jak to ślepe ciele ten sam błąd powtarzasz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Przyszły zamontowałem przetestowałem i oceniam je na bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 ależ obszerna opinia, z postu wyżej wnioskuję, że modulacja ogromna, siła hamowania kosmiczna a na dodatek po zjechaniu z góry 1000 m.n.p.m. tarcze zimne jak lód . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Z postu wyżej można wnioskować : - siła bdb - modulacja bdb - łatwość obsługi bdb - reszta bdb przecież sa bardzo dobre co sie czepiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.