Skocz do zawartości

[Widelec] Sprężyna do Rock Shox recon 351 u-turn 130mm

Kuban5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moja waga to ok 58-60kg, mam zamontowaną oryginalną sprężynę, SAG wynosi ok 15mm, a myślę że do jazdy enduro najlepiej byłoby gdyby wynosił 30mm, poza tym w żadnym wypadku nie udało mi się go dobić (zostawało co najmniej 2cm skoku). Czy wymieniając sprężynę na żółtą poprawi się zauważalnie praca widelca? I czy ta będzie na 100% pasować? http://www.rowerowy.com/narzedzia_serwis/serwis_amortyzatorow/rock_shox_recon_revelation_u_turn bo jeszcze spotykałem się z żółtymi na >63kg i srebrnymi na <63kg, a może polecacie jakieś sklepy gdzie można by kupić takż sprężynę w jakiejś rozsądniejszejej cenie? Jestem jeszcze ciekaw czy to normalne że sprężyna nie odbija mi do końca? zostaje z 5mm skoku i trzeba podnieś widelec by się wysunęła. I dlaczego w każdej sytuacji wydaje mi się że najoptymalniejsze jest ustawienie najmniejszego tłumienia powrotu zarówno na widelcu jak i tłumiku? zwiększając je amortyzatory zaczynają pracować mułowato (tłumik to x-fusion o2PVA), a widzę że najczęściej jest zalecane ustawienie dość dużego tłumienia powrotu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...