Skocz do zawartości

[aukcja Ebay] Wylicytowana aukcja po bardzo niskiej cenie

maciej1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem z wygraną aukcją na EBay. Kupiłem pewien przedmiot po śmiesznie niskiej cenie tzn 51 zł gdy jego normalna cena to ok. 250-300zł. To była licytacja bez ceny minimalnej, w opisie nie było napisane nic i jakiejkolwiek minimalnej cenie poniżej której nie będzie sprzedane. Aukcja się skończyła a ja dostaję wiadomość od sprzedającego że cena jest śmiesznie niska i może sprzedać za 250zł. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Teoretycznie wszystko zgodnie z prawem i powinien sprzedać po takiej cenie jaka jest, mam prawo się z nim kłucić czy powinienem odpuścić i w sumie nie wiem co zrobić. Mieliście takie lub podobne sytuacje?

Witam, mam pewien problem z wygraną aukcją na EBay. Kupiłem pewien przedmiot po śmiesznie niskiej cenie tzn 51 zł gdy jego normalna cena to ok. 250-300zł. To była licytacja bez ceny minimalnej, w opisie nie było napisane nic i jakiejkolwiek minimalnej cenie poniżej której nie będzie sprzedane. Aukcja się skończyła a ja dostaję wiadomość od sprzedającego że cena jest śmiesznie niska i może sprzedać za 250zł. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Teoretycznie wszystko zgodnie z prawem i powinien sprzedać po takiej cenie jaka jest, mam prawo się z nim kłucić czy powinienem odpuścić i w sumie nie wiem co zrobić. Mieliście takie lub podobne sytuacje?

Wiadomo, że reagować ! tak jak kolega pisał zgłość to do administracji itd. Jeśli wygrałeś aukcje na e-bayu z za granicy za wiele raczej nie zdziałasz ;)

na pewno nie kupuj przedmiotu po 250zł !

Przejdz się z tą sprawą do rzecznika praw konsumenta, oni na pewno doradzą :)

Kupione jest z Polski także z tym nie ma problemu. Napisałem do obsługi eBay co powinienem zrobić w takiej sytuacji. Jednym problemem dla mnie jest że nie mam ani czasu ani ochoty gdziekolwiek chodzić do rzeczników albo ew. pisać jakiekolwiek pisma do sądów, tego chcę w 100% uniknąć. Zobaczę co z tego wyniknie.

Żerować? Kradzież? Rozumem, że jeśli wystawiłbyś przedmiot na aukcję i tak jak ten ktoś (najprawdopodobniej) przespałbyś jej zakończenie i licytacja zakończyłaby się ułamkiem oczekiwanej kwoty to poczułbyś się "okradziony" i odmówił sprzedania przedmiotu? Tylko nie pisz że ty NIGDY nie popełniłbyś takiego błędu, bo to może się zwyczajnie zdarzyć, z różnych powodów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...