Skocz do zawartości
  • 0

[rower]corratec superbow 29er custom

Ptaho

Pytanie

Witajcie!

Forum czytam od dość dawna jednak dopiero teraz postanowiłem wtrącić coś od siebie.

Na co dzień jestem właścicielem firmy związanej z branżą rowerową.

Od pewnego czasu prowadzę także badania nad płynami i olejami hydraulicznymi by stworzyć alternatywę dla drogich olejów shimano i innych producentów.

Ostatnie wyniki badań są naprawdę bardzo obiecujące.

W sumie to właśnie dlatego postanowiłem w końcu zabrać głos na forum. Niebawem stworzę temat w odpowiednim dziale i zaproszę kilka osób do testowania nowego produktu na polskim a może i światowym rynku by w końcu położyć kres legendzie „zamiennika” LHM+.

A tymczasem przedstawiam moją maszynę:

Rama: Corratec Superbow 29er Race

Widelec: Manitou Tower

Koła: ZZYZX

Opony: Continental RaceKing

Korba: Shimano XT M780/785

Kaseta: Shimano XT M771

Łańcuch: Shimano HG74

Przerzutka tył: Shimano XTR M980

Przerzutka przód: Shimano XT M780

Manetki: Shimano XT M770 (bez liczników biegów)

Hamulce: Formula The One 180/180 mm

Siodło: Corratec by Selle Italia

http://www.ptaho.home.pl/img_5796.JPGZdjęcia zrobione podczas operacji wymiany hamulców na XTR Trail M988 oraz wymiany mostka i kierownicy na produkty KLS z serii Race Titanium.

Formula jest piękna, potężna ale niestety ciężka. Przy moich 85 kg nie potrzeba także takiej siły hamowania.

W niedalekiej przyszłości zastanawiam się nad wymianą kół oraz amortyzatora lub po prostu nad kupnem 29era fulla z gamy firmy Rock Machine i pomieszanie kilku komponentów.

W "garażu" posiadam jeszcze Rock Machine Blizzard 90 na takiej ramie jak na fotce ale w innym kolorze:

post-158169-0-48863000-1345660086_thumb.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Bardo mi się podoba artystyczny nieład za rowerem na pierwszym zdjeciu.

Poza tym zapowiada się ciekawie,ale ....

- pedały się nie komponują

- nie bardzo widzę w tym projekcie komponenty KLS

Widelec to wersja Expert? Proponowałbym pozbyć się manetki MILO na rzecz normalnego pokrętła- MILO strasznie ogranicza możliwość regulacji widelca w czasie jazdy.

Te buteleczki z zielonym to ten zamiennik?

Bardo mi się podoba artystyczny nieład za rowerem na pierwszym zdjeciu.

Poza tym zapowiada się ciekawie,ale ....

- pedały się nie komponują

- nie bardzo widzę w tym projekcie komponenty KLS

Widelec to wersja Expert? Proponowałbym pozbyć się manetki MILO na rzecz normalnego pokrętła- MILO strasznie ogranicza możliwość regulacji widelca w czasie jazdy.

Te buteleczki z zielonym to ten zamiennik?

Buteleczki z zielonym to przebadane LHMy różnych firm i różnej jakości. ŻADEN nie nadaje się do użycia w rowerze a zbadano 90% dostępnych produktów.Pedały używam na zmianę z XT (spd z platformami) oraz te KLS Master.Zdjęcia zrobione przed założeniem komponentów KLS ;) Pewnie niebawem wrzucę fotki kompletu.A widelec to Tower Expert SB-Race.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...