Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] Dobre zapięcie - nie łańcuch i nie U-lock

mikizuk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem świeżo po zakupie roweru Kross level a2. Jeżdzę sobie po mieście i jak i w lesie, niestety brak zapięcia zaczyna doskwierać. Proszę o opinię na temat poniższych produktów.

Z uwagi na wagę i nieporęczność nie chcę kupować łańcucha. U-lock (keepera) kupiłem i... po 10 minutach zwróciłem. Z uwagi na specyficzną ramę nie mam gdzie zamontować tego typu zabezpieczenie (jedynie pod siodełkiem...). Dlatego też szukam alternatywy, świadom większego zagrożenia... Proszę o opinię następujących zapięć. Z góry dziękuję.

http://allegro.pl/li...2510682391.html

http://allegro.pl/li...2513490134.html

Napisano

dziękuję za odpowiedzi

@zackass1 - może i tak, ale skoro planuję wydać na takiego ulocka prawie 200 złoty to bym oczekiwał, że nie będe musiał samodzielnie szukać innych części by akurat pasował do mojego roweu. Pomijając inne mocowanie, gdybym wrzucił pod ramę to tracę miejsce na napój, gdy poczepiam to pod siodło to wtedy wisi mi koło siodełka i zakładam przeszkadza w pewnych sytuacjach przy pedałowaniu.

Podbijam temat i ciekaw jestem innych opinii nt. Abus'ów

Napisano

Widziałem u-locki montowane do kierownicy

tn_handles.jpg,

a raz nawet do lagi widelca. W praktyce nie wiem jak to wygląda bo sam wcale nie zapinam roweru :P Na razie czerpię pełnymi garściami z mojego przydziału na szczęście.

Napisano

Raz gościa u mnie w mieście widziałem że tak przy spodniach miał u-locka podczepionego tego Kryptonita New York ten malutki chyba z grubością pałąka 18mm.

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Te linki, które podałeś w pierwszym poście mają zabezpieczenie na 6 poziomie, za u-locka dasz tyle samo i masz już 9 poziom.

Ja u-locka wożę w plecaku. Jak jadę na teren to nie biorę, bo po co mam w środku lasu zapinać rower, na dodatek nawet nie zostawiam go samego. Jak jadę na miasto i wiem, że skoczę do sklepu to biorę ze sobą u-locka.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...