JerryGarcia Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziś dostałem paczkę z pompką merida air max. Zakupiłem ją, ponieważ na stronce pisało, że obsługuje wszystkie rodzaje wentyli. Ku mojemu ździwieniu, kiedy zacząłem pompować, to w ciągu kilku sekund całe powietrze z opony zeszło no i zbita D... Dodam, że nie wiem jaki mam dokładnie wentyl, dla ułatwienia dodam, że mój rower to kreidler dice big 3. Proszę o pomoc jak zaradzić temu problemowi...
Fenthin Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Nie znam tej pompki, ale sądząc po konstrukcji wystarczy obrócić elementy w jej główce. A w kwestii wentyla... lenistwo. Wystarczy zajrzeć na Wiki.
JerryGarcia Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziękuje! Twoja rada podziałała. Zamieniłem w główce częśc która "przebijała" mi wentyl. Chyba przestawiłem to niezgodnie z przeznaczeniem, lecz teraz normalnie pompuje.
JeruTheDamaja Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Mam też tą pompkę i spisuje się wyśmienicie Teraz juz wiesz na przyszłość co zrobić
Miner Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 W samą porę się temat pojawił bo właśnie zastanawiam się nad kupnem tej pompki Powiedzcie mi czy ten manometr działa w miarę dobrze czy to tylko taka ściema? I faktycznie da radę napompować nią koło MTB do załóżmy 3 - 3,5 bara? Pytam bo mam pompkę beto, nie pamietam jaki dokładnie model i jest do niczego Nie da rady nią napompować koła zdatnie do jazdy, jedynie tyle, że dętka nabiera kształtu... nawet gołą dętkę trudno napompować żeby stwardniała...
JeruTheDamaja Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Działa bez zarzutu. Czasami się rozjeżdżam na asfalcie i pompuje do 4. Po rozjazdach popuszczam trochę powietrza i pompuje do 3-3,5. Działa
djdan Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja nią napompowałem szosowe koła do 85PSI (nie wiem ile to Bar'ów, bo na manometrze nie pokazuje, tylko PSI, ale jest to około 5,9 Bar). A, jeżeli planujesz kupić tą bez teleskopu (aluminiową), to cię ostrzegam, że zanim napompujesz koło, to bicepsa sobie wyrobisz jak Pudzian . Wiem, bo ją mam. Polecam tą z teleskopem (niestety plastikowa, gdyby nie to, to bym ją kupił). Pozdrawiam!
Lumperator Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Do MTB (2-4 bary) ta pompka działa wzorowo. Pompujesz bez zmęczenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.