Skocz do zawartości

[rower] Specialized, prośba o pomoc w wyborze.

Aroux

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuję kupić rower na posezonowych obniżkach. Rower będę kupował w sklepie w Tarnowie ( adres internetowy sklepu ).

Rower będzie służył do jazdy w terenie i po szosie. Żadnego skakania czy innych "głupot", bo na to jestem za stary.

Chciałem wybrać rower Specialized, ze względu na bardzo dobre opinie znajomych posiadających rowery tej firmy.

Mój wzrost to 182 cm, wewnętrzna strona nogi 80 cm. Wydaje mi się, że najodpowiedniejszą ramą będzie 19".

Budżet to około 3000 zł, co przy założeniu 20% posezonowej obniżki, daje obecną cenę roweru na poziomie 3750 zł.

Przeglądnąłem ofertę Speca i w zasadzie są trzy grupy z których chciałbym z Waszą pomocą coś wybrać. Nie znam się na modelach przerzutek i innego osprzętu oraz ich jakości i wartości użytkowej.

Moje pytanie kieruje do osób bardziej "siedzących" w temacie i znających osprzęt, które wskażą mi, że np. ten i ten rower jest dobry i warty swojej ceny, a np. do tego nie warto dokładać kasy w porównaniu do wcześniej wskazanego roweru, bo powiedzmy - i tak nie odczuje różnicy w jeździe i użytkowaniu, a więcej wydam.

Chciałbym wybrać coś najlepszego w kategorii cena do jakości.

Rockhopper

Rockhopper Expert

Rockhopper Comp

Rockhopper

Hardrock

Hardrock Disc

Hardrock Sport Disc

Crosstrail

Crosstrail Comp Disc

Crosstrail Sport Disc

Crosstrail Disc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...