Skocz do zawartości

[Zabezpieczenia] Jak NIE zapinać roweru!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie, że mojego "znaleziska" nikt nie pobije.

Przy tym to zapinanie za koło, które można odpiąć lub przekładanie przez widelec to mocarne zabezpieczenia...

http://i47.tinypic.com/vgmpvq.jpg

Nie jest to nowość, bo już widywałem takie zdjęcia.

Inna sprawa, że jeżeli linka jest odpowiednio założona, to nie wyciągnie się roweru, bo linka od przerzutki, to uniemożliwi.

• 2 tygodnie później...

img20120831101802.th.jpg

Jeszcze raz ten sam rower, tym razem zostawiłem żółtą karteczkę z linkiem do tego wątku.

Pozdrawiam właściciela/właścicielkę i polecam bardziej przyłożyć się do zapinania roweru.

hahahha jesteś za######isty :) muszę o takiej wiadomości z linkiem pomyśleć, mam sporo klientów przypinających rower pod robotą w sposób proszący się o zakoszenie :D

P.S. dziś odpinałem ze stojaka swój rower, żeby zanieść go do konserwatorów, bo pękł mi rano łańcuch. Odpiąłem wszystkie zapięcia poza blokadą na tarczę hamulcową i ruszyłem :D :D :D :D

ifotos.pl - najlepszy darmowy hosting zdjęć i obrazków!

ifotos.pl - najlepszy darmowy hosting zdjęć i obrazków!

szczerze powiedziawszy nawet nie poczułem mocniejszego szarpnięcia ;)))))

co się dziwić, zapięcie było sygnowane naklejką ROMET i w promocji tesco kosztowało bodaj 4zł :D

Wczoraj pod szkołą zauważyłem coś ładnego...

Dartmoor Hornet, śliczny, nowy, na RSie jakimś, golenie 32mm na oko 120mm skoku, hamulce deorki 200mm, X-9, no miód :D

Trochę dziwnie poskładany, ale nie w tym rzecz. Stoi zapięty linką grubości hmmm.... 6mm? + otulinka. No cóż, jak kto lubi.

Dziś rano parkuję, idę do drzwi, i coś mi nie gra. Stoi Hornet, ale ma inny amorek. I hamulce. I w ogóle jakiś taki inny.

Aha! To drugi :) Obok stoi ten wczorajszy. Amorek 32mm, złote golenie, cudo jakieś, nie rozpoznałem modelu. hamulec tył Stroker Trail przodu nie ma, napinacz z tyłu. Pancerny jak cholera. Wyspecjalizowane zastosowanie. Zapięty lepiej niż poprzedni! Linka miała chyba z 8mm!

To ja jestem tam dziwny... nikt tam nie ma 2kg u-locka... :confused:

Ale jestem pewien, że gdy takie dwa stoją obok, mój rower jest bezpieczny :002:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...