zekker Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Mam wrażenie, że mojego "znaleziska" nikt nie pobije. Przy tym to zapinanie za koło, które można odpiąć lub przekładanie przez widelec to mocarne zabezpieczenia... http://i47.tinypic.com/vgmpvq.jpg Nie jest to nowość, bo już widywałem takie zdjęcia. Inna sprawa, że jeżeli linka jest odpowiednio założona, to nie wyciągnie się roweru, bo linka od przerzutki, to uniemożliwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 A pomyślałeś że taką linkę można przeciąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Przecież ta linka jest wytrzymała, jak można by ją przeciąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ale za to można odkręcić imbusem przy przerzutce. ha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ale za to można odkręcić imbusem przy przerzutce. ha! A ja mam manetki na 2 śrubki krzyżakowe Nie no Panowie hmmm...ja tam myślę kupić dobrą blokadę, i zapiąć i o ramę i o koło i przypiąć do czegoś ,,dobrego'' i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommyTommy Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jeszcze raz ten sam rower, tym razem zostawiłem żółtą karteczkę z linkiem do tego wątku. Pozdrawiam właściciela/właścicielkę i polecam bardziej przyłożyć się do zapinania roweru. hahahha jesteś za######isty muszę o takiej wiadomości z linkiem pomyśleć, mam sporo klientów przypinających rower pod robotą w sposób proszący się o zakoszenie P.S. dziś odpinałem ze stojaka swój rower, żeby zanieść go do konserwatorów, bo pękł mi rano łańcuch. Odpiąłem wszystkie zapięcia poza blokadą na tarczę hamulcową i ruszyłem :D :D ifotos.pl - najlepszy darmowy hosting zdjęć i obrazków! ifotos.pl - najlepszy darmowy hosting zdjęć i obrazków! szczerze powiedziawszy nawet nie poczułem mocniejszego szarpnięcia )))) co się dziwić, zapięcie było sygnowane naklejką ROMET i w promocji tesco kosztowało bodaj 4zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastyk Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Wczoraj pod szkołą zauważyłem coś ładnego... Dartmoor Hornet, śliczny, nowy, na RSie jakimś, golenie 32mm na oko 120mm skoku, hamulce deorki 200mm, X-9, no miód Trochę dziwnie poskładany, ale nie w tym rzecz. Stoi zapięty linką grubości hmmm.... 6mm? + otulinka. No cóż, jak kto lubi. Dziś rano parkuję, idę do drzwi, i coś mi nie gra. Stoi Hornet, ale ma inny amorek. I hamulce. I w ogóle jakiś taki inny. Aha! To drugi Obok stoi ten wczorajszy. Amorek 32mm, złote golenie, cudo jakieś, nie rozpoznałem modelu. hamulec tył Stroker Trail przodu nie ma, napinacz z tyłu. Pancerny jak cholera. Wyspecjalizowane zastosowanie. Zapięty lepiej niż poprzedni! Linka miała chyba z 8mm! To ja jestem tam dziwny... nikt tam nie ma 2kg u-locka... Ale jestem pewien, że gdy takie dwa stoją obok, mój rower jest bezpieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcx Napisano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Jest to jakieś rozwiązanie jeśli masz słabe zapięcie: zaparkować koło lepszego roweru z gorszym niż Twoje zapięciem A najlepiej koło dwóch bo złodzieje pewnie działają parami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastyk Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Mam Kryptonite Evolution 4 LS Tak. Oni mieli gorsze, że tak powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Jak raz czy drugi ukradną im rower to sami się nauczą że warto zainwestować w zapinanie . U mnie za to nikt nie zapina całego roweru tj przednie koło ,rama i tył za to każdy za przednie koło ponieważ " No kto ci tu ukradnie rower albo koło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.