Skocz do zawartości

[Zakup roweru] Radony bezpośrednio z Niemiec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

przymieżam do kupna MTB firmy RADON. Zainteresowani wiedzą dobrze że sprzęt warty grzechu w swojej cenie. Po przeczytaniu setek wątków na forach zauważyłem że zainteresowanie bajkami tej firmy jest, tylko wielu wciąż ( niewiadomo czemu) na siłę szuka sprzętu w Polsce, gdzie w jedynym sklepie gdzie można znaleźć Radony ceny są naprawdę kosmiczne.

Ja będę kupował bezpośrednio w Niemiec ( od producenta). Model wybierasz na ich stronie www.radon-bikes.de, na tej samej stronie w dolnym prawym rogu jest link do bike discount, gdzie automatycznie przerzuca nas do sklepu internetowego. Tam już jest wszystko jasne i przejrzyste. Nawet mają fajną opcję gdzie przelicza od razu koszt z ojro na PLN. Koszt przesyłki do Polski to niecałe 40 EUR ( a na pewno da się wytargować darmową przesyłkę).

I teraz pomysł, może uzbiera się grupa chętnych na zakup Radonów, ja chętnie podejmę się organizacją zamówień ( z racji biegłego niemieckiego). Już dzwoniłem i dowiedziałem się na razie tyle że prezentacja nowych modeli 2013 będzie gdzieś w połowie lub pod koniec września i wtedy to pojawią się w sklepie internetowym.

Chodzi mi głownie o to że może dzięki zbiorowemu zamówieniu uda się wynegocjować kilka ojro ( i zawsze zostanie na lżejsze siodło czy manetki ;) ) a może nawet okaże się że warto będzie zorganizować busa i pojechać po bajki zamiast bulić koszty wysyłki.

Oczywiście pomysł do dopracowania.

Pozdrawiam i ewentualnych chętnych zapraszam do kontaktu na priv lub jakieś ciekawe pomysły na forum.

Łukasz

//Regulamin 2c - poprawiono. Fenthin

Napisano

2i regulaminu

Hej,

zimą tzn. kiedy? Ja wstępnie bardziej myślałem o tej jesieni żeby mieć wybór w ramach, kolorach i modelach ( wciąż się zastanawiam pomiędzy ZR Race 5 lub 6 29er a Zr Race 6 albo 7 : D )

Najbardziej przeraża mnie długie oczekiwanie na bajki ( w tym roku wysyłki zaczynały się w połowie marca :/ )

Jeśli będzie zainteresowanie tematem na pewno wspólnie ustalimy coś konkretnego.

Pozdrawiam

Napisano

2i regulaminu

wstępnie jestem również zainteresowany motam się jeszcze troche z doborem rozmiaru ze względu na dość długi rower na którym obecnie śmiagam ma 625 efektywnej dł. rury górnej ale wolałbym cos w granicach 600. Planowałem sprzęt zmienić w przyszłym sezonie, ale gdybyście coś finalizowali do dajcie znać.

Interesuje mnie ZR RACE 7.0 18' najlepiej z małą przeróbka - reba z przodu

• 4 tygodnie później...
Napisano

2i regulaminu

również zbieram się do zakupu, prawdopodobnie jeszcze we wrześniu (zależy jak się kurs ojro ułoży)

ale mam pytanie o mozliwość zmiany specyfikacji, wyposażenia... pytałem ich o to mailowo ale niestety odp była negatywna. macie jakieś dwoświadczenie w tym temacie? udało się komuś wybegocjowac jakieś zmiany osprzętu?

Napisano

Możliwe, że również będę chętny na zakup Radona, jednak w moim przypadku sprawa jest na razie otwarta.

Jeśli już to byłbym chętny na ZR Race 29" wersja 6.0 bądź 7.0

Od siebie dodam, że znajomość niemieckiego nie jest w zasadzie konieczna, ponieważ w bike-discount.de pracuje dwóch polaków.

Bike-discount >> Contact >> Complains

Ralf Nowicki i Waldemar Krzywoń. Wystarczy zadzwonić i poprosić ich do telefonu... ;) Moim zdaniem to mocno upraszcza sprawę. Obawiam się tylko faktu braku możliwości wcześniejszej przymiarki.

Generalnie miałem kupować już w zeszłym roku, ale jakoś nie wyszło, a w tym roku osprzęt jest już słabszy. W 7.0 Sid > Reba i hamulce XT > RX Tune, natomiast plusami są sztywne osie P/T i główka ramy - tapered.

Napisano

Błękitny Race 5 lub limonkowy Race 6 na SRAMie.

Byłbym chętny na zakup gdzieś styczeń/luty przyszłego roku. Czekam na oficjalną prezentację i ceny nowej Gangsty 7.29 (na pewno będzie słabsza niż R6 ale GW w Polsce jest). Boje się tylko zakupu na odległość bez przymiarki (noga 80cm, wzrost 185cm, Gangsta 7.29 czy Instinct 29 są dla mnie idealne w rozmiarze 19").

Napisano

Cześć,

tak dla informacji własnej, nadal jesteś zainteresowany Radonem z Niemiec. Pozbierało się już kilka osób więc odświeżam te które jako pierwsze się pisały

Na razie czekam na info z centrali Radona kiedy nowe modele będą dostępne w Bike-Discount w Bonn.

Pozdrawiam

Łukasz

Napisano

Przejrzałem oferte z ciekawości i wydaje się bardzo dobra. Zainteresował mnie Radon ZR Team 7.0 w cenie 899 euro czyli z tego co pokazuje przelicznik 3715zł. Rozumiem, że jeśli udałoby sie utargować darmową dostawę to jest to ostateczna cena i nie ma już żadnych opłat? Ewentualnie kilkanaście/kilkadziesiąt zł za przelew zagraniczny. Szczerze powiedziawszy od pewnego czasu przeglądam oferty w PL, ale w takiej cenie roweru na takim osprzęcie: (amortyzatora SID, korby XT, przerzutki XT, manetki SLX, piasty XT) to nie widziałem.

@outta82

W jaki sposób miałoby się odbyć takie grupowe zamówienie? Ja to widzę tak, że zbiera się pewna grupa ludzi i jako że zadeklarowałeś się przy rozmowie ze sklepem targujesz dla nas np. darmową przesyłkę, następnie każdy sobie zamawia przez sklep, robi przelew i dostaje rowerek do domu.

Napisano

Sam się zastanawiam czy by nie pojechać do Niemiec albo Austrii na przymiarkę. Póki co interesuje mnie zr race 6.0 29er na 2013 rok, ale może się to jeszcze zmienić. Pomysł ciekawy, ale dla osób lubiących brać w ciemno (a nóż zła pozycja).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Radon ZR Race 6.0 Sram 29er 2013 999 euro, Canyon Yellowstone AL 6.9 29er 1099 euro - gorszy sprzęt i geometria, lżejszy - tak myslę.

Radon ZR Lady 5.0 599 euro, Canyon - brak damskich.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...