Skocz do zawartości

[Hamulce] Części do Avid BB5

Marianu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowy uzytkowikiem forum więc nie wiem czy w dobrym dziale umiesciłem temat. Mam problem mianowicie kupiłem hamulec taki o http://allegro.pl/hamulec-mechaniczny-avid-bb5-fr5-185-r-n-adapter-i2555944676.html do zamontowania na przód, w aukcji pisze że brak śrubek do tarczy i i klocków oraz że nie ma klocków i mam pytanko, czy sruby do tarczy będą pasować z tarczy która aktualnie jest zamontowana w rowerze oraz czy śruby do klocków dostane z klockami lub czy ewentualnie da sie takie gdzieś dokupic ? :) Pozdrawiam.

ucieło dalszą częśc nie wiem dlaczego do zamontowania na przód, w aukcji pisze że brak śrubek do tarczy i i klocków oraz że nie ma klocków i mam pytanko, czy sruby do tarczy będą pasować z tarczy która aktualnie jest zamontowana w rowerze oraz czy śruby do klocków dostane z klockami lub czy ewentualnie da sie takie gdzieś dokupic ? :) Pozdrawiam.

Napisano

Teraz należy zapłacić i założyć :laugh:

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :sweat:

Napisano

Haha dziwne forum ucieło mi cała wypowiedz dałęm nastepny post z tą wypowiedzą która teraz nagle znikła a link w który klikam nie działa chociaż jest dobry ...

http://allegro.pl/hamulec-mechaniczny-avid-bb5-fr5-185-r-n-adapter-i2555944676.html to jest ten hamulec chodzi mi o to że jak pisze w auckji brakuje tam śrub do tarczy i do klocków i moje pytanie to czy jak kupie klocki to tam będzą śruby do klocków ? i czy śruby do tarczy będą pasować te które aktualnie trzymaja inna tarcze w moim rowerze ;) pozdro

Napisano

Jak zmienisz zacisk nie musisz zmieniać tarczy, co najwyżej adapter na mniesz lub większy. Co do śrub, to klocki rozpiera sprężyna i nic mi nie wiadomo o jakiś śrubach. Ja mam co prawda bb7, ale w środku wygląda tak samo (mocowanie klocków).

Napisano

Juz wszystko wiem dogadałem sie z sprzedającym, przepraszam za zamieszanie troche z złej strony sie na poczatku pokazałem :) Temat do śmietnika. Pozdrawiam.

Napisano

Gość napisał skrótem, pewnie chodziło mu o to, że nie ma klocków i śrub do tarczy.

Śruby do tarczy możesz kupić w każdym lepszym rowerowym. Klocki do BB5 też dostaniesz bez problemu bo to bardzo popularny hamulec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...