Marianu Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam jestem nowy uzytkowikiem forum więc nie wiem czy w dobrym dziale umiesciłem temat. Mam problem mianowicie kupiłem hamulec taki o http://allegro.pl/hamulec-mechaniczny-avid-bb5-fr5-185-r-n-adapter-i2555944676.html do zamontowania na przód, w aukcji pisze że brak śrubek do tarczy i i klocków oraz że nie ma klocków i mam pytanko, czy sruby do tarczy będą pasować z tarczy która aktualnie jest zamontowana w rowerze oraz czy śruby do klocków dostane z klockami lub czy ewentualnie da sie takie gdzieś dokupic ? Pozdrawiam. ucieło dalszą częśc nie wiem dlaczego do zamontowania na przód, w aukcji pisze że brak śrubek do tarczy i i klocków oraz że nie ma klocków i mam pytanko, czy sruby do tarczy będą pasować z tarczy która aktualnie jest zamontowana w rowerze oraz czy śruby do klocków dostane z klockami lub czy ewentualnie da sie takie gdzieś dokupic ? Pozdrawiam.
Gazda Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Teraz należy zapłacić i założyć ____________________________________ Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać
mariusz231 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Może jak podasz dobry link do allegro oraz opiszesz z czym tak naprawdę masz problem, będzie dopiero można odpowiedzieć Ci na pytanie
Marianu Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Napisano 22 Sierpnia 2012 Haha dziwne forum ucieło mi cała wypowiedz dałęm nastepny post z tą wypowiedzą która teraz nagle znikła a link w który klikam nie działa chociaż jest dobry ... http://allegro.pl/hamulec-mechaniczny-avid-bb5-fr5-185-r-n-adapter-i2555944676.html to jest ten hamulec chodzi mi o to że jak pisze w auckji brakuje tam śrub do tarczy i do klocków i moje pytanie to czy jak kupie klocki to tam będzą śruby do klocków ? i czy śruby do tarczy będą pasować te które aktualnie trzymaja inna tarcze w moim rowerze pozdro
Yoshimitsu9 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 śruby od tarczy.. nie musisz wymieniać za każdym razem śrub do tarczy bo wymieniasz hamulec.
mariusz231 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Jak zmienisz zacisk nie musisz zmieniać tarczy, co najwyżej adapter na mniesz lub większy. Co do śrub, to klocki rozpiera sprężyna i nic mi nie wiadomo o jakiś śrubach. Ja mam co prawda bb7, ale w środku wygląda tak samo (mocowanie klocków).
Marianu Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Napisano 22 Sierpnia 2012 Juz wszystko wiem dogadałem sie z sprzedającym, przepraszam za zamieszanie troche z złej strony sie na poczatku pokazałem Temat do śmietnika. Pozdrawiam.
Schwefel Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Gość napisał skrótem, pewnie chodziło mu o to, że nie ma klocków i śrub do tarczy. Śruby do tarczy możesz kupić w każdym lepszym rowerowym. Klocki do BB5 też dostaniesz bez problemu bo to bardzo popularny hamulec.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.