ByCzXD Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Kupiłam Kask Firmy Alpina MTB ( juniorski) jedyny jaki pasował bo mam dość mały obwód głowy (regulacja 50-55cm). Jest bardzo wygodny ale zastanawiam się czy nie jest zbyt płytki. Tzn. od końców uszu do kasku jest odstęp i nie zakrywa mi całego tyłu głowy. Czy to jest normalne? Z tego co rozglądałam się ludzie mają bardziej i mniej zabudowane kaski. Nie znam się na kaskach i troche robie sobie banie że może faktycznie jest za płytki. Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ciężko stwierdzić bez zdjęcia. Tył głowy zazwyczaj zasłonięty jest tylko przez kaski typu orzech, full face lub różne endurowe wynalazki. Typowy XC, a taki pewnie kupiłaś zasłania z pół tyłu głowy Nad uszami, ciężko stwierdzić, też zależne od modelu, i od wielkości uszu najlepiej jak wrzucisz zdjęcie z założonym kaskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.