kolo Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam Przymierzam się do kupna tych pedałów i chciałbym się czegoś o nich dowiedzieć. Może jest na forum jakiś użytkownik tych pedałów? Jaka jest róznica między nimi a np. XTRami? Co o nich sądzicie? Każda opinia będzie mile widziana:D Do mnie przemawia przede wszystkim przyzwoita waga.
kolo Napisano 20 Października 2012 Autor Napisano 20 Października 2012 Nikt nie miał do czynienia z tymi pedałami?
Player77 Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Witam Też interesują mnie te pedały miał ktoś z was doczynienia- jak sie spisują? to nowość i jest mało inf- na zagranicznych forach są chwalone 255 gram za 270zł pozdr.
rzymo Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Takie opinie niestety nie zachęcają: "Their weakness is the seal on the spindle. The first set that I had died rather quickly. I have greased the newer set that I have regularly by removing the end cap (with a hex key) and adding that blue Park grease till a little squirts out around the spindle seal. I do this maybe a handful of times per year, of I the pedals went under water in a stream or something."
Player77 Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Facet z bikestacji mówił, że miał i mu sie rozjechały w jeden sezon- dam sobie spokój kupie XTR lub ubijaki pozdr.
gandalfbialy Napisano 20 Stycznia 2013 Napisano 20 Stycznia 2013 Regulamin forum, pkt 2i Też przyglądałem się tym pedałom. Ale niestety, jeżeli XTR-y kosztują ok. 400 zł i ważą 310 gramów, to w przypadku Ritchey'a 280 zł i 260 gramów skądś się musiało wziąć... Chociaż oczywiście jeżeli ktoś szuka oszczędności wagowej za wszelką cenę to jest to jakaś tam opcja, nawet jeśli by miały starczyć tylko na sezon. Tak sobie myślę, że jak szaleć to szaleć i jest jeszcze opcja Exustar E-PM215Ti - 228 gramów za 480 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.