kazafaza Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Serwus Panie i Panowie, Poszukuję jakiegoś programu do którego mógłbym wprowadzić wymiary m.in.: ramy, kół, amortyzatora, mostka a wynik podpowiedziałby mi jaka będzie geometria roweru...najlepiej żeby nie był to CAD, tylko coś darmowego, może jest jakiś arkusz Excel'a czy inne tałatajstwo które spełnia powyższe wymagania? Poszukuję też programu, kalkulatora do budowy kół który działa "w drugą stronę" - mianowicie mam kilka pudeł szprych o różnych długościach i kombinuję w co je zapleść! Ewentualnie mogę założyć wątek [szprychy] długość x, y, z - w co zapleść w forum dotyczącym budowy kół, ale postanowiłem zacząć tutaj... Wszelka pomoc spowoduje moją radość ogromną, przyśpieszenie w budowie roweru i wystawienie plusa POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Takie coś kojarzę http://www.bikecad.ca/quickapplet Ale nie wiem czy to dokładnie to o co Ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziękuję, panSocjolog! Co prawda nie widzę tam opcji "full-suspension", ale jestem w stadium larwalnym jeśli o programik chodzi i może w końcu się wykluje taka możliwość, poza tym teraz to się zacznie...masz plusa tak szybko jaktylko przywrócą tę opcję na Forum... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.